ett foto i timmen: asiatisk veganbuffé, biljard och hemgjorda potatisskalchips.

Let's se efter hur ens första semestermåndag tedde sig, timme för timme!
 
IMG_3640 copy11.00 Frukost efter en liten försovning. Eller försovning och försovning, jag hade ju inte direkt något att försova mig till men att vakna halv elva var väl inte riktigt tanken men så kan det bli när man varit på brandutbildning och blir uppskrämd med nattliga mobilladdarbränder så att mobilen laddar ur sig under natten istället.
  
IMG_3645 copy12.00 Iordingfix. Livets första fiskbensfläta blev väl ändå rätt win tycker jag.
  
IMG_3651 copy13.00 Cyklar bort mot Rörsjöstaden och möter upp Koffa, Erika och Fuego för asiatisk veganbuffé. 
 
Pause for reaction. 
 
IMG_3652 copy
Yes, ni läste rätt! Alla klassiska rätter (dessa är en handfull) veganiserade, hur mycket man vill, 79 spänn. Malmö, I love you.
  
IMG_3653 copy14.00 Sitter kvar ett bra tag, flera omgångar käk (snobben i mig vill alltid ta ny tallrik för varje ny runda, är det socialt acceptabelt? Hoppas), kaffe och snack med både bordsgrannar och andra vänner som dyker upp på restaurangen - som för övrigt heter Vegegården. Helt klart värt ett, eller femton, besök!
  
IMG_3655 copy15.00 Vid tre-tiden är vi mätta och redo för nästa aktivitet: biljard!  
  
IMG_3656 copy16.00 Vi spelar tre omgångar så att alla får vara med alla (alla ska med, rött är alltid rätt, hjärtat sitter till vänster etc) innan vi kramas hejdå.
 
IMG_3660 copy17.00 Jag cyklade hem och lagar samt äter pasta med tomatsås.
  
IMG_3667 copy18.00 Därpå en kopp kaffe med reggae snurrande från vinylspelarn.
  
IMG_3675 copy
IMG_3678 copy19.00 Kvällen anländer och jag bestämmer mig för att denna torra syn numer är ett minne blott. Här skall omplanteras!
  
IMG_3681 copy20.00 Eftersom det fortfarande är varmt ute, samt att jord ner i golvspringorna inte är så poppis i det här hushållet, får omplanteringen ske utomhus. Tyckte faktiskt det blev himla bra, har inte omplanterat förut men tänkte att det väl bara att sätta ned lite sånna där kulor vad de nu heter (för *fuktigheten*) och sen jord och så växten ovanpå och det gick ju vägen.
  
IMG_3691 copy21.00 Drygt en timme senare har solen gått ned och det börjar kurra lite i magen igen. Jag sticker över till närbutiken på andra sidan gatan och köper en rulle bakplåtspapper.
  
IMG_3701 copy22.00 Och så avslutas kvällen med potatisskalschips. Jag har ju skrivit om det förut, men i korta drag är det bara att blanda potatisskal med rapsolja och massa kryddor och sprida ut på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen (200°) i 10-15 minuter, håll bah koll så de inte bränns.
  
IMG_3704 copyDenna batch var nog den goaste jag gjort hittills. Vilket KAN bero på att jag kryddade den med vitlök, grillis, salt, peppar och medelhavsörtmix i kombination med att jag dippade i vitlöksaioli. Säger bara det. 
 
Ett foto i timmen | |

#1 maria

haha, jag såg vad du gjorde där! (men så försvann det? :'( ) så då måste jag undra, hamnar besprutningen i skalet på potäterna? de växer ju i jorden? så mycket saker jag inte vet i livfet...
och undran 2, är det biljarden på Monbijougatan med den läskiga hissen? Älskade det skruttiga lilla stället!

Svar: haha, hann du se det? :P jag fick lite dåsam (dåligt samvete, egen förkortning, reds. anm.) så tog bort det för att folk/nån inte skulle känna sig påhoppad. haha. brukar spela på monbijougatan, men den här gången var vi på interpol eftersom vi ändå rörde oss kring rörsjöstaden :) puss!
polichinelle

#2 Anonym

är så himla glad att du visat mig potatisskalschips! så jäkla bra grej! (=

Svar: you're welcome!
polichinelle

#3 Lovisa

ALLA rätter veganiserade?! Det låter ju för bra för att vara sant.

Svar: FAST DET ÄR DET INTE!!!! :D <3
polichinelle

#4 Tokyoyo

Typiskt bra måndag! Veganskt asiatiskt, omplantering OCH chips låter awesome.

Svar: suverän trio!
polichinelle

#5 Daniella Chanelle

Om man har samma tallrik blandar sej ju smakerna, det man hade som sås till portionen innan passar kanske inte till det man ska äta nu. Jag är nog värre än dej till och med, jag byter glas om jag byter dryck. Att dricka vatten ur ett glas det varit juice/Cola i ger jätteäcklig bismak på vattnet :(((

Svar: exakt! fast glas kan man ju lätt skölja ut eftersom det däri ändå är vätska. skölja av tallriken är större projekt...
polichinelle

#6 elise

ääälskar vegegården!!

Svar: ja! måste dit snart igen. ev imorgon. hähä
polichinelle

#7 ISA

haha potatisskalschips!?? whataaa. Du vet då hur man maxar användningen!
Såg svaret på min förra kommentar också. skönt att det inte var nått tokigt missförstånd, du vet jag är ditt #1 blogfan. Puss! <3

Svar: såklart :D hehe. livin sparsamt since '87 ådé. nä men serri: testa! och <3 <3 på sista meningen!
polichinelle

#8 jennifer

Det blev en jättefin fiskbensfläta ;)

sv: Taack! Om jag kunde dela med mig av de skulle jag lätt kunna ge dig några :D

#9 Ingrid

Jag måste prova att göra potatisskalschips! Vilken fin och lugn dag du hade.

Svar: ja gör det! busenkelt och gott! = bästa kombon
polichinelle

#10 JS

När går vi och äter? :P

Svar: välkommen närsom!
polichinelle

#11 Malin Hyving

En perfekt matdag. *hjärtögonsemoji*

Svar: jag vet <3
polichinelle

#12 Lou

Har hört att många buffé-ställen helst vill att man tar en ny tallrik varje gång av hygieniska skäl!

Svar: det här var ändå otippat tillfredsställande att höra?! tack för vetskapen! :D
polichinelle

Kommentera här
Upp