topp tio bästa recept 2015.

Trots att 2015 är till ända och januari inletts kan jag inte låta bli att blicka bakåt ytterligare en gång. I denna veva tänkte jag ta upp mina bästa recept från året som gått. Lite fusk är det, jag har inte kommit på exakt alla recept själv, så är nån annan originalkock har jag såklart länkat. Hoppas ni hittar något som smakar så tar vi det från plats 10 till förstapristagaren!
 
#10 Somrig phiadelphiasoppa. Vi startar nedräkningen lite enkelt med en fin soppa som jag komponerade ihop när jag insåg att phiadelphians lenhet nog skulle passa bra i smält format. Passar extra bra med pastarosetter! Recept här.
 
#9 Veganska kikärtsbiffar med chiafrön. Trots att jag orsakade en liten liten eldsvåda när jag tillagade dessa biffar blev jag himla nöjd med resultatet. Frasighet utanpå, mjukhet inuti är ju alltid det eftersträvansvärda i vegbifftänket så jag rekommenderar vidare! Här hittas tillvägagångssättet.
 
#8 Fetaostbakad sötpotatis med vitlök. Att slänga in skivad fetaost i ugnen tillsammans med vitlök, örter och fetaost tillhörde en av mina bättre idéer förra året. Vill du också göra det så hittaru recept här.
 
#7 Tomatsoppa med ingefära och rostade kikärter. Ett väldigt gott, och lite annorlunda sätt, att käka tomatsoppa. Lätt att laga veganskt också, bara att strunta i fisksåsen och byta ut grädden mot jämförbart alternativ. Receptet finns här.
 
#6 Ört- och fetaostbollar i tomatsås. Till min stora sorg var jag inte så himla hungrig när jag lagade detta, så jag kunde inte äta så mycket som jag ville trots att det var helt grymt gott. Ska helt klart laga dessa bollar igen! Receptet jag inte ta åt mig äran för, utan det har jag hittat här
 
#5 Vegansk grönsakslimpa. Djurvänlig husmanskost, vad mer kan man begära? Enkelt och gott med massa goda smaker. Recept hittar du här, men ursprungsidén kommer från Vegania.
 
#4 Potatispizza blanco med getost & timjan. Det här receptet är så himmelens gott att det fick vara med och skåla in det nya året nu häromdagen! Jag lagade det senast i september, men la aldrig upp receptet eftersom det fick följa med in på Amandas blogg när hon och jag bytte blogg för en dag. Så här, hos Amanda, hittar ni det! Receptet är inspirerat av Green Kitchen för WWF.
 
#3 Tofugryta, ingefära och krossade norichips. Plus en jäkla massa grönsaker, chili, koriander och lime. Allt som är asgott i en gryta med andra ord. Receptet kan du läsa i det här inlägget.
 
#2 Kolsyrad linsfalafel. Det går inte att låta bli, detta enkla-snabba-billiga recept måste ta hem silveråengen i år. Otroligt gott och lättlagat. Recept hittas här.
 
#1 Overnight-linsbiffar. Jag vet att jag snart tjatar hål i öronen på er, men jag ÄLSKAR detta. Bara te å lägga röda linser i en bunke, täcka med saltat vatten och plasta in bunken över natten i kylen. När det är dags för middag är det bara att hälla av vattnet och mixa linserna tillsammans med vad du vill. Inget bindemedel behövs! Genialt. Fick tips av detta från en läsare, och det har helt revolutionernat mitt sätt att göra linsbiffar och det tycker jag helt klart är värt årets vinst! 
 
 
2015 har varit ett himlans bra matår måste jag säga. Jag har prövat en hel del olika rätter (lagade fyra rätter av en burk tahini, visade hur jag piffar upp 3-kronorsnudlar, gjorde hemlagad sushi flera flera gånger och lagade lunch på fem minuter) det har kommit massa nya vegoprodukter och så har vi börjat med veckomatsedel hemma (vilket jag ska skriva ett längre inlägg om framöver tänkte jag). Så tack för det här matåret, hoppas 2016 blir minst lika bra och att ni fortfarande hänger kvar här då :D Då har jag bland annat bestämt mig för att göra hemlagad ketchup. 
 
Vill ni se mina top 10-recept för 2014 hittas de →här← Puss hej!
Äta | |

#1 Julia Müller-Sandvik

Men ge dig, vad hungrig jag blev nu! Bilden när du dricker soppan direkt ur sleven alltså.... JAG VILL HA MAT! Eftersom jag hade det klassiga nyårsdagshuvudet igår så gick jag inte och handlade så... det ekar en smula.

#2 Bokskåpet

Verkar supergott! Mums!

#3 Frida

Åh så jäkla inspirerande recept allesammans, vill verkligen ta och prova linsbulletillvägagångssättet - älskar när saker nästan låter för bra för att vara sant fastän det är sant. Plus hemgjord ketchup? mamma mia va gott.

Svar: håller med! jag tycker du ska testa, det är ju hur enkelt som helst. återkom gärna med recension! :D
polichinelle

#4 K

Dina recept är Guld för en icke-köttätare som mig som ogillar matlagning men vill ha inspiration till nya, välsmakande rätter. Tack för att du delar!

Svar: åh, TACK! blir så himla glad för att du skriver och läser. TACK!
polichinelle

#5 Emelie

Alltså matgeni!!!

Svar: röda kinder-emoji... :D
polichinelle

#6 Frida

Åh det här blogginlägget kom ju väldigt lägligt för mig som har som mål att gå över till att bli vegeterian på åtminstone halvtid 2016 och behöver inspo! Tackar! :)

Svar: vad kul att det inspirerade, tack frida! hoppas du gillar vegvärlden, den är AWESOME och kommer behandla dig väl. puss!
polichinelle

#7 Wilda

Åh det bara vattnas i munnen! Du har verkligen gett det senaste året godare mat. Ska testa bubbelvatten-linsbiffar imorgon! :)

Svar: åh vad kul! kom gärna med recension! :D
polichinelle

#8 Sandra

Åh, vilket bra inlägg! Blir så sugen på att testa flera av dina recept!

Svar: tack sandra! :*
polichinelle

Kommentera här
Upp