tortilla med limesyrad rödlök och chilistuvad majs.

IMG_0425 copySåååå du vet inte vad du ska laga i helgen? Du vill ha något relativt enkelt men ändå svingott och fredagskänsligt? Då har jag precis det du behöver! Häng på, och börja med att cutta rödlök och chili samt skala en lime.
  
IMG_0432 copyLägg den tunt strimlade rödlöken i ett durkslag och häll över någon liter kokande vatten så den mjukar något.
  
IMG_0434 copyLåt svalna och lägg sedan rödlöken i en glasburk tillsammans med den hackade chilin och limezesten.
 
Sedan ska vi pickla. Jag hade ingen ättika hemma, så använde mig istället av vitvinsvinäger tillsammans med socker och salt. Blanda ihop och häll över lökblandningen, förslut väl och skaka loss. Ställ sedan in i kylen.
 
IMG_0441 copyDå går vi vidare med den chilistuvade majsen som du behöver ovanstående till. Majs, smör, chili, grädde (helst riktig grädde men jag hade bara matgrädde hemma) och ev. koriander om du gillar'e.
  
IMG_0442 copyBörja med att hälla ned innehållet från majsburkarna i en het panna och låt spadet koka in. Tillsätt en eller två rejäla klickar smör och fräs runt.
  
IMG_0444 copyNär majnsen har rostats lite brunaktig så tillsätter du chilin tillsammans med grädde. Jag tog även lite gurkmeja för färgens skull, men det blev rätt brunt ändå. Skitsamma. Man äter ju ändå med munnen och inte med ögona!!! Låt koka in, salta och peppra och tillsätt koriander om du vill. Klart!
 
IMG_0455 copyMedan grädden bubblar och löken picklas hinner du fixa övriga tillbehör du vill ha i din tortilla. Jag tog tomater, gurka, vegfärs stekt i massa spiskummin, stekt svamp och edamamebönor.
  
IMG_0461 copyBygg din tortilla i äkta fuck the system-anda med tacos till lördagslunch och tillsätt lite creme fraiche om du vill.
  
IMG_0463 copyEnjoy! 
Äta | |

#1 Emelie

Alltså hur SJUKT gott ser inte det där ut... Jag och Christoffer åt tacos igår, och han ville så gärna ha gräddstuvat majs (vilket jag aldrig lagat).. Mitt i alla förberedelser glömmer vi av den helt, så burken majs ligger kvar i skafferiet.. Men kanske lika bra det, nu kan jag nypa ditt recept till när det väl blir av! ;)

#2 Matilda

Men alltså - mums!! Älskar picklad rödlök till tacos!

#3 karoline

Alltså GOOOOTT!!! kanske lagar detta redan ikväll. Happy helg pårej!

#4 Eric - SMDLND

Men dra mig baklänges vad gott det där såg ut!! Måste testa det där snarast haha

Svar: åh, såg att du nästan gjort det också <3 kul!
polichinelle

#5 Helly

åh gott! Måste testas på nästa takomyz-kväll, allt med chili är ju guld!

#6 Neamdring

Alltså jag älskar verkligen inte stuvad majs men älskar när min mamma gör det pga det luktar så sjukt gott... Måste växa upp och lära mig gilla majs :-)

Svar: äsch då, man behöver inte gilla allt! fast efter 17 gånger, eller vare nu är, så gillar man väl nästan allt. så kanske värt ändå?
polichinelle

#7 Frida's Friday

Käkade tacos igår (hej svenskt) och testade att göra picklad lök till. Oh, herre, kändes ju som en helt ny rätt! Nu vill jag pickla ALLT! Haha

Svar: relaterar <3
polichinelle

Kommentera här
Upp