potatisskalschips (och jumbo hair rollers).

potatoI gårdagens veckomatsedel tipsade jag er om att spara potatisskalen nästa gång ni skalar potte och here's why. VI SKA NÄMLIGEN GÖRA SUPERKRISPIGA OCH ENKLA CHIPS AV POTATISSKAL. Liv = revolutionerat. Häng med.
 
potatopeel_crispsTvätta potatisen noga (använd helst eko-potatis) och skala den. Lägg skalen på ett bakplåtspapper och ringla över olja (jag hade både oliv- och raps) och rikligt med salt. Plus nån mer smaksättning om du vill, jag körde på klassikern grillkrydda.
 
potatopeel_crisps2Veva runt och *massera in* så all potatis blir riktigt oljig och ställ sedan in i ugnen som är 200° varm.
  
largehairrollsDe ska vara inne i ca 10-15 minuter (man vill ju ha det krispigt, men kolla så de inte bränns) så gör något vettigt av den tiden. T.e.x rulla upp håret på dina största hårrullar.
  
potatopeel_crisps3Sådär ja heaven of crispyness. Lägg chipsen på hushållspapper så överflödig olja rinner av.
  
IMG_0603 copy(Under tiden-tips: ta ut hårrullarna och *njut* av volymsvallet de skapat)
  
potatopeel_crisps4Återstående kväll är det bara fross på schemat.
  
potatopeel_crisps5Vi slänger aldrig potatisskal mer, deal?
Äta | |

#1 whiskeysour.blogg.se

gud vilken smart idé!!

Svar: ja! gör det! bara gör det! NU!!
polichinelle

#2 Emelie

Men jösses, SÅ BRA. Måste göra ikväll till min Aloo Gobi!!!

#3 Louise Stigell

Med tanke på hur mycket jag älskar potatis, och särskilt chips, så gör det mig lite mörkrädd när jag tänker på alla potatisskal jag slängt i mitt liv... O_o
Tack för tipset/receptet. Hädanefter skall inga skal förspillas!

Svar: haha, relaterar exakt till känslan pga exakt samma uppstod hos mig.
polichinelle

#4 Emelie

GENI! Jävligt synd bara att jag är allergisk mot att skala potatis OBS ej ljug.

Svar: åh naj?? kliar det? det gör det när jag skalar räkor. så det gör jag aldrig. äter det knappt heller iofs. men ändå.
polichinelle

#5 Jonas

Så smart! och det ser verkligen läckert ut. Ja, ditt hår också så klart. Men om man inte har så mycket hår att rulla, vad gör man då när man väntar?

Svar: då är man doomed till att misslyckas. i livet alltså, inte med chipsen.
polichinelle

#6 Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Smart :) Det där ska jag göra nästa gång jag skalar potatis :)

Svar: gör det! sjukt smidigt.
polichinelle

#7 Wilda

Så fantastiskt smart! Och så underbar du är med hårrullarna! Log genom hela inlägget, så varm i själen av din sprudlande pillemariska ton ;)

Svar: men gulle, tack! :D puss puss fina för att du läser!
polichinelle

#8 Julia Müller-Sandvik

Ja, så var livet komplett. Potatis är det godaste jag vet :)

#9 Bokskåpet

Smart! Måste prova!!

#10 Fredrikapåvinden

Men alltså woaaaa det där såg så jäkla smarrigt ut!!! ska absolut testa inom den närmsta framtiden!

Svar: ja, gör't! hur lätt som helst och tack vare att man skalar istället för att skära så får man de ju verkligen supertunna också. puss!
polichinelle

#11 Anonym

Varför skriver du saker inom såna här **? :)

Svar: haha! bästa frågan. det är nog min humor bara, att belysa vissa extra *kramgoa* ord liksom.
polichinelle

#12 Camilla Å

Meeeeeeeen vad smart!!!!?

Svar: ja! du måste testa! :D
polichinelle

#13 veronika schopper

har ingen ännu, har nyss läst den

Kommentera här
Upp