ett gammalt gitarrklipp.

 
Haha, åh titt' va jag tittade! Ett supergammalt klipp där mina farmor tvingar mig att spela något jag "hade i gitarrläxa på gymnasiet". Lol. Fast ändå cute. Ta're lugnt ikväll hörni, VARANNAN VATTEN och den biten. Puss!
border

Q/A: om glasögon, sojafärs och att hitta matlagningsinspiration.

Här kommer svar på några frågor som ställts på sistone, ett fint och *TILLMÖTESGÅENDE* sätt att fira in fredag. Ha en trevlig helg med valborg, första maj och allt.  

Q: Men gud, museumet ser ut att vara i miniatyr? Supergulligt! Älskar temat, dessutom, men visste inte att du/ni var intresserade av båtar och grejs? Dessutom: asgullig liten färja, jag vill åka! 

IMG_0214 copyA: Haha, I lol'd. Är inte på något sätt vidare värst intresserad av båtar och grejs (sorry pappa, farfar och upppväxten vid sommarstugan) utan när vi var ute på långpromenad i Vancouver dök vi i stort sett bara in på närmsta museum och det visade sig vara av marint slag. Sen var det iofs rätt ballt att gå omkring på båt'n men jag skulle inte säga att jag är övertygad om att sjöman är ett rimligt yrke för det. OBS på att inget dock är i miniatyr?

Q: Är sugen att testa sojafärs, aldrig ens försökt. Vilken använder du vanligtvis? Den torra varianten eller fryst? (visst finns det i frysdisken?) vilken är att föredra? Har själv kört lätt överkokta linser till tacos o andra "färsiga rätter" men tycker sojafärs verkar vara en mkt OK prokukt värd att testa :)

Använder nästan alltid den frysta! Den torra måste man ju blötlägga först så det är lite större re, men samtidigt är den mer prisvärd. 

Sojafärsen från Anamma kan jag dock rekommenderas, mer prisvärd än den från t.ex. Hälsans kök. Här är ett gott recept på biffar jag styrde upp med den, den färsen är tacksam för biffar eftersom den är lite... eh, fuktigare (???!?!) i konsistensen.
 

Q: Tycker verkligen dina glasögon är så herrans fina! Vad är det för märke/vad kan en hitta dom?

2016-02-05_1454679540

Åh tack tack. Jag har köpt dem från Favopic, typ alla mina glasögon är köpta därifrån. Minns tyvärr inte vad dem heter men scrolla utbudet så dyker de upp om de fortfarande finns kvar i kollektionen!

Q: Uff, stackars Lovi, äru sjuk.. :((( Men du, Gift vid Första Ögonkastet (har sett både svenska och amerikanska) är ju rena rama galenskapen! Men konstigt nog så underhållande att titta på...... Vad tycker du??
A: Haha när jag började kolla programmet gjorde jag det med vetskapen om att den första amerikanska säsongen hade resulterat i två skilsmässor och ett besöksförbud... haha. Håller med om att det är crazy men ändå underhållande. Lyssna på när podcasten En varg söker sin pod pratar om programmet (här), det är ganska spot on hur jag tänker också :-)

Q: hallå skriver du bok?!?! tänker skrivbordsmapp!! och ja alltså fortfarande icketräffande är ju löjligt nu. nästa semester i sf? komsi komsi
A: Åh alltså nej nej, skrivbordsmappen med namn "2015-boken" är helt enkelt en samling bilder som ska organiseras till kommande årsbok.

Ni vet en sådan här.  
 

Q: En avokadoring! Det var det mest briljanta jag har sett! Hur får man tag i en sådan?

VSCO Cam-1

Visst är'en charmig! Fick i ett asgammalt bloggsamarbete med smyckt, de verkar dock gått i graven pga ingen uppdatering på sisådär fyra år. 

Q: Åh, vad heter fonten? Gillar den skarpt !!

Q: Varifrån är "lärarbyxorna”?

BikBok, men väldigt gamla.
 

Q: Var hittar du på all inspo till dina menyer? Jag kan komma på EN jag vill laga nästa vecka (sushi) annars tar det bara helt stopp för att jag inte kan komma på någon god mat ._.

A: Främst internet! Jag följer massa bloggar som levererar najsa maträtter jag vill testa, och även om jag inte kommer testa dem nu nu nu så klipper jag ut url:en och lägger till i ett dokument jag har för detta ändamål. När jag sitter och ska kombinera ihop veckomatsedeln tittar jag i den listan om jag hittar något att inspireras av. I kombo med att kolla Willys veckobrev, råvarugoogla saker man är sugen på ("sötpotatis fetaost recept") och kolla sina fysiska kokböcker får jag inspiration så det *räcker å blir över*. Snart kommer jag skriva lite mer om detta, återkommer. /hemlig_tjej87

Q/A:s och listor
3 kommentarer
border

oumphwrap med picklade rädisor.

Hej! Här kommer vår middag från i lördags, lättlagat och mycket smaskigt. Och alltid kul med picklade grejer, det var ju gott innan hipstrarna föddes etc.
 
rädisorSjälva picklingen i det här inlägget rör dessa små cuties! Införskaffa ett knippe rädisor helt enkelt.
 
picklade rädisorSkölj av och skiva sedan i ganska tunna skivor, minus blasten dårå. Sedan valde jag det enklaste picklingssättet, dvs att bara hitta något syrligt och något sött och några starkt plus lite vatten att röra ihopa det med. Orkade inte koka ättikssprit och skit så jag bah hällde över lite vitvinsvinäger, lite limesaft plus vatten. Vevade runt. Hade i chiliflakes och strösocker. Smakade av, det var gott, jag var nöjd.
 
pickladerädisorEftersom rädisorna inte är kokade så mjuknar de inte heller så snabbt, så det funkar att göra picklingen dagen innan man ska käka'n. In i kylen bara.
 
IMG_2128 copySedan: leta innehåll till din wrap. Jag baserade min på oumph!, en sojaprodukt som finns i massa olika utföranden (jag körde på The Pure Chunck, som är en okryddad variant). Tina innan användning så blir'en som allra bäst *anser* och stek sedan några minuter i olja. Det ska liksom bli en tydlig stekyta. Dela under tiden ett gäng champinjoner och hacka färsk broccoli. Häv ned i stekpannan och stek tillsammans en stund. Tillsätt japansk soja, honung, finhackad färsk ingefära, lite lime (zest och saft) och koriander. Salta och peppra.
 
IMG_2130 copy
Fräs tills allt fått fin färg och känns gött. Utnyttja sedan spisvärmen för att värma dina tortillabröd.
  
IMG_2133 copySedan äre bara att wrappa alltingen.
 
IMG_2134 copyJag serverade med strimlad rödlök (rå, älskar't), de picklade rädisorna och en srirachamajo. Mmmm.
 
Äta
8 kommentarer
border
Upp