overnight lentil burgers.

IMG_5364 copyFörra veckan lagade jag bönbiffar på ett, för mig, helt revolutionerande sätt. En bloggläsare tipsade mig om att man kan blötlägga linser över natten istället för att koka dem, och det funkade så bra att jag för vidare tipset! Jag slog upp ett par dl linser och täckte med kallt vatten, hällde över lite citronsaft, salt och peppar och rörde om och ställde in i kylen på kvällen, så fick den övertäckta bunken stå över natten och hela dagen fram till middagen nästkommande dag.
  
IMG_5412 copyDå hällde jag av det överblivna vattnet och sedan istället på med en hackad lök, en vitlöksklyfta eller två, persilja, sambal olek, ett par soltorkade tomtater och några droppar rökarom och stavmixade detta.
  
IMG_5418 copyTänkte smaka av med salt och peppar, men upptäckte attt det i min smet snarare fattades sötma. Så, smaka av och se vad du tycker helt enkelt.
  
IMG_5415 copyEnligt recepttipsaren skulle det inte behövas något bindemedel alls till smeten, men jag hällde nog av vattnet lite slarvigt för min smet var ganska lös. Åtgärdade detta med ströbröd.
  
IMG_5423 copySedan var det bara att klicka ut smeten direkt i stekpannan och steka några minuter på varje sida tills fin färg uppstår. Jag förvarar alltid de färdigstekta biffarna i folie så de som blev stekta först håller sig varma ända tills all smet är uppstekt. 
 
IMG_5424 copySedan är det bara att hugga in med något smakligt tillbehör, te.x. couscoussallad.
  
IMG_5429 copyBåde riktigt gott och enkelt, så testa vetja! 
Äta | |

#1 Yohanna af Skovde

SÅ GOTT! Ska prova!

#2 Amanda

Hej!
Sjukt mysig blogg, la direkt till i bokmärken. Hittade hit lite av en slump. Och det här verkade supergott, ska absolut laga det någon dag snart.
Hoppas allt är fint med dig annars, kram!

Svar: nej men åh, hej och tack amanda! vad glad jag blir! hoppas du kommer trivas här <2+1
polichinelle

#3 Matilda

Måste testas! Är alltid på jakt efter nya goda veggobiffar.

Svar: gör det! smart, enkelt, billigt, gott = bästa egenskaperna för en maträtt :D
polichinelle

#4 Emelie

Kulinarisk kreativitet och problemlösande i matlagningssituationer, vad du är grym!

#5 Daniella Chanelle

låter ju rätt billigt också i jämförelse med köpebiffar!

Svar: VERKLIGEN! testa! :D
polichinelle

#6 cassandra

asså dina äta-inlägg. har bara ett ord: wow! allt du lagar ser så himla gott ut.

ha en fin dag!

Svar: åh men tack cassandra!! fasen vad glad jag blir att du gillar dem! tack!
polichinelle

#7 Jess

Genialiskt sätt att göra linsbiffar på ju, måste prova inom en snar framtid!

Svar: gör det! tycker det var ett assmart och tidssparande sätt så kommer abso göra så igen. puss!
polichinelle

#8 e

blir så jefvla pepp på att laga mat när du lägger upp dina grymma matinlägg! <3

Svar: weeeei, TACK! vilken komplimang! <3
polichinelle

#9 Vicky

GU vilken throwback jag fick av röda linser. har ätit det på alla ställen jag bott överallt utom här i usa. detta måste åtgärdas, och det snart. sjukt smart även att bara blötlägga, alltid trott att man måste göra både och (koka alltså). mvh ickeköttätaren sedan 10 år tillbaka (..) suck. PUSS

Svar: samma här! har liksom överkokat dem pga tänkt "äh ska ju ändå mixa sen" men tror fasen det blir bättre... eh, stuns (??) i konsistensen såhär. testa!
polichinelle

#10 Vajb

Det där måste testas! :)

Svar: gör det! supersmart och tidssparande!
polichinelle

#11 Johanna K Andersson, Fotograf

Åh jisses, nu blev jag påmind om att det är dags för lunch... snart. Dina matinlägg får mig alltid att bli SÅ sugen på mat. <3

Svar: åh men va kul, det tar jag som en stor komplimang! puss!
polichinelle

#12 Linnea

Kul att du testade mitt tips och gillar det lika mycket som jag! Måste säga att detta sätt har varit helt revolutionerande för mig! Sist hade jag i kokta mixade bönor också, då blev konsistensen lite "mosigare" men de höll ihop väldigt bra ändå. Älskar din blogg btw <3

Svar: ah, smart! man kan ju testa att ha i en smulad smörgås eller ströbröd eller något för att binda också. eller helt enkelt låta linserna rinna av noggrannare, jag var lite slarviga. tack igen för tipset, och tack för du läser! :D <3
polichinelle

#13 Ida

Hej! Vilken trevlig blogg du har! Hittade hit via nån som länkade nån osv :-P ! Allt ser så gott ut, gillar dina matinlägg extra mycket. Jättebra inspo för en wannabe-vegeterian (jag jobbar på det). En undran: Går det att frysa biffarna? Tänkte om man gör storkok och matlådor :-) !

Svar: hej ida! tack för dina fina ord, vad glad jag blir! :D det går absolut bra att frysa biffarna. kramar och välkommen hit!
polichinelle

#14 Yasmine

Har precis gjort dessa! (fast andra kryddor) och de blev lite för söta, så får ha i mer salt o andra kryddor nästa gång maybe - MEN°! Jag älskade det faktum att inte behövde KOKA linserna alls! :D :D Nu föredrar jag bönbiffar/bollar/burgare framför linser (smaken..) men tror du att det kan funka att göra samma sak med ex kidneybönor eller tror du man måste koka dom innan?

Svar: jag vet, så sjukt smidigt! absolut, testa dig fram med kryddor bara så du hittar din favvo. hmm, nja... du menar helt okokta som både ska blötläggas och kokas? tror inte det funkar, de ska ju kokas så himla länge till skillnad från röda linser...
polichinelle

Kommentera här
Upp