sushi söder om småland.

 
 
I fredags hade vi  finfrämmande. Rarings systrar och pappa kom ned en sväng och vi ägnade fredagskvällen åt att visa upp Turning Torso, gå promenad och äta burgare innan Björn tog med sig dem vidare över till Köpenhamn på lördagsförmiddagen. Jag tjoade i min ensamhet och cyklade in till Möllan och för att svänga in på samma asienlivs som sist.
 
IMG_6613 copyDen här gången kom jag hem med risvinäger, färsk koriander, nirisnacks och två bambumattor som jag tänkte skulle vara bättre än de jag redan har (vilket de visade sig inte vara).
 
IMG_6624 copyHade bestämt mig för att laga sushi till lunch och styrde upp lite ingredienser. Stekte bland annat tofu i japansk soja.
 
Körde även på gurkstavar, avokado, rödlök och färsk koriander.
 
IMG_6634 copyRiset blev dock inte helt klockrent, hade för lite socker i och det är svårt att göra något åt det när det väl svalnat. 
  
IMG_6639 copyDet blir inte så mycket tillvägagångsbilder eftersom jag var gräsänka och därmed isåfall tvätta händerna mellan att varje foto skulle tas. För jobbigt. Här har jag iaf rullat en maki och har en uramaki (inside-out) på g.
  
IMG_6641 copyResultatet! :)
  
IMG_6658 copyI makin hade jag tofu, koriander, rödlök och gurka och i uramakin gurka, avokado och rödlök. MUMS.
  
IMG_6649 copyEn kopp miso och lite norichips så var lille lunchen färdig.
  
IMG_6675 copyNjöt sedan av min ensamtid ett tag. Cyklade ned på stan, spelade piano, lyssnade på musik raring inte gillar på hög volym etc. Det var roligt i ca fyra timmar. Sedan blev jag fullkomligt skit-rastlös. Så till den mån att jag började kolla på Så mycket bättre............... och inte kunde göra mycket annat än att önska att NÅGON i det programmet NÅNGÅNG skulle säga "ah fast det här var ju inte så bra". Skulle vara så förlösande. Men nä, de sitter väl bara där och mr Burns-gnider händerna mot varandra och räknar stim-pengar i huvudet. Förlåt, är tydligen väldigt gnällig denna vecka :)))) Gissa varför :))))) 
  
IMG_6686 copyMen tillslut, vid 21:40, ramlar det in ett pling som säger "hej ska du med ut och ta en öl?" och kvällen var räddad!
  
IMG_6669 copy
Jag slängde i mig sushiresterna som var kvar från lunchen,
  
IMG_6685 copyoch försökte trassla ut svintot.
  
IMG_6690 copyBestämde mig istället för mössa. 
  
IMG_6691 copyOch tjugo minuter senare hade jag mött upp Oscarmedk (min studentkompis) och (hans tjej) Lisa för gemensam cykeltur till Beer Ditch. Där satt vi en stund och pratade om studentliv, att handla på Möllan och ångesten/lyckan man känner beroende på hur stor kärnan är i avokadon man köpt.
  
IMG_6692 copySedan gick turen vidare till Söder om Småland.
  
IMG_6695 copy
Där hängde vi på det näst ballaste stället. Bäst är förstås att behövde ta stegen upp till sitt bås. Eller äre bara hipster-bajsnödigt? Gränsen är ibland hårfin.
 
IMG_6700 copyEfter en knäpp wild ale och vidare diskussioner om sushi, festivaler och lakritssnus cyklade vi hem igen. Så himla bra med vänner som bor tre hus bort; då kan man ha sälle hela vägen hem! 
  
IMG_6705 copyPå söndagen sov jag länge eftersom jag stannat uppe till typ 4:30 och kollat på serier och ätit ostchips. Därför blev det inga storslagna söndagsplaner. Som tur var fanns det lite ris kvar från gårdagen så jag slängde ihop en lunchrulle igen, denna gång en snabb och enkel variant med paprika, gurka och koriander. Förstår om det kanske verkar som att jag lever för koriander. Det gör jag inte. Jag gillar exempelvis även raring, musik, mina vänner och mitt jobb också.
 
IMG_6711 copyMen gott var det.
Äta | |

#1 Ebba

så najs med sushi! tänker alltid att jag ska testa att göra det men vågar aldrig, borde ta tag i mig själv.

Svar: ja men gör det! det värsta som kan hända är ju att det inte blir gott, men då lär du sig förhoppningsvis något till nästa gång :)
polichinelle

#2 Alexandranana

Så mysig dag! Ett mulet västra hamnen vinner pris för mysigast, svintohåret för gölligast, sushi x2 för mäh-lägg-av-måste-också-lära-mig och båsen på Söder om Småland för JA SÅ HIPSTER haha. Men de har god öl och roligt men assvårt musikquiz på somrarna. Det hade du säkert ägt på!

Svar: aaah, haha! men fan vad det blåser i västra hamnen alltså. kanske inte så konstigt iofs, MEN ÄNDÅ. gött med musikquiz! ser så himla mycket fram mot en sommar i malmö! fast först köttar vi höst, vinter, vår såklart.
polichinelle

#3 Daniella Chanelle

Åhhh vad jag vill kunna göra sushi?? Mitt ris blir aldrig gott :(

Svar: tipsar om 8-5-1. 8 delar vinäger, 5 delar socker, 1 del salt!
polichinelle

#4 Yohanna af Skovde

Du är mitt första val om jag får välja någon bloggare som ska bjussa på lunch/ätbart. Din sushi ser så god ut!

Svar: ååhh, hehe. taaaaack! *emoji med röda kinder*
polichinelle

#5 ISA

sushimästaren! tänkte skriva "snygg sushi" men kändes som en jävligt märklig kommentar :P

Svar: jo men sushi är ju ändå SNYGG MAT!
polichinelle

#6 e

FULLT RIMLIGT att leva för koriander, alltså! här kommer ännu ett tips: på möllevångstorget kan du köpa MEGASTORA knippen med koriander för... *drumroll*... 10 kronor!!! helt vansinnigt. räcker till typ 10 måltider.

Svar: så JÄVLA gött! köpte ett knippe för 15 kr på kina center, och det tyckte jag var billigt liksom.
polichinelle

#7 Emelie

Lätt för dig när du kan klämma in din kärlek för koriander i en drös med andra ord (raring, vänner, musik jobb), men hur skulle det bli om du RANKADE? va? va?
Eller, vad säger jag. Jag är ju rakt mot rankning. Jag tycker allt ska ha samma goda fina plats eller på den plats man nu vill ha det på. Hoho. Plus. Koriander smakar ju såå gott. Som riktigt jävla välsmakande rostiga nycklar <3333

ps. vilka är bästa ostchipsen?

Svar: ååhh typ ALLA?? älskar de vanliga creme cheese, men såklart äre ju gött om det är lite mer cheddar-drag i det hela. så knäppt att man kan älska ostchips fast tycka att ostbågar är lite blaha blaha.
polichinelle

#8 Amanda

Gud vad sushisugen jag blev nu! Din sushi ser alltid så himla god ut

Svar: weei, tack! den blev helt okej faktiskt! :D
polichinelle

#9 Tokyoyo

Oh ja, det blev ju riktigt bra. Hur mycket ris blev det tillslut? Ser skitsmarrigt ut, har bara ätit sushi med koriander en enda gång- måste ju prova att göra det igen (älskar också koriander!), men hur funkar det med resten av smakerna?

Söder om Småland har jag varit på ju, grymt hipstrigt men fint, dock inte så kul när man inte tål gluten = dåligt utbud på dricka. (var det då i alla fall). Gillade deras RIP-tavla med "stor stark" på en gravsten, haha.

Svar: haha, ja det är verkligen inget "en stor stark tack!"-ställe! ölen jag tog var riktigt citrusaktig och "frisk", smakade knappt öl. fast ändå gjorde den det. knäppt. angående riset så räckte det till typ fyra maki-rullar totalt, jag gjorde nog typ 2,5 dl ris tror jag.
polichinelle

#10 Helly

Du verkar verkligen vara da sushi-mastee! När jag kommer på besök, ja då hoppas jag på sushilunch/middag/frukost =)

Svar: jamen givet! :D
polichinelle

#11 Frida

The avocado panic of kärna alltså. Kan nästan relatera till den grad då en skriver 'finns' med ett rosa facebookhjärta. The struggle is real.

Men du förresten kan du inte göra en guide med tofu och hur en ska gå tillväga för att få det najs? Det är verkligen något jag ligger bakom med när det kommer till vegodishes och skulle verkligen uppskatta lite insidekunskap!

Svar: åh men det ska jag försöka komma ihåg! tack för tipset!
polichinelle

Kommentera här
Upp