lins- och grönsakslimpa in the style of vegansk köttfärslimpa.

Alltså sökoptimeringen i rubriken ändå? :) Idag ska vi alltså laga en rätt som jag hämtat stor inspiration från recept hos Vegania, en riktigt välfylld (<--- på något sätt obehagligt ord???) sida med vegetariskt/veganskt käk. Rekommenderas!
  
IMG_6436 copyRätten vi ska laga idag blir kanske inte den allra snyggaste, men väl himla god och det är ju det viktigaste.
 
Du behöver:
3-4 dl röda linser
1 gul lök
1/2 purjolök
Några stora champinjoner
1 palsternacka
1 morot
1 brödskiva
salvia, körvel, kinesisk soja, grönsaksbuljong, ströbröd, salt och peppar
 
IMG_6449 copyKoka linserna i grönsaksbuljong, hacka löken och svampen, smula brödskivan och riv palsternackan och moroten. 
  
IMG_6458 copyFräs löken i olja tills den blir genomskinlig. Tillsätt grönsakerna och svampen och stek tills allt blir mjukt och ser tillagat ut ni vet.
  
IMG_6473 copyBlanda sedan ihop linserna, grönsakerna och det smulade brödet tillsammans med soja och örterna. Smaka av med salt och peppar. Smöra och bröa en form också näru ändå är igång.
  
IMG_6484 copySmeten ska inte vara för lös, så tillsätt isåfall mer brödsmulor. Den ska dock inte vara superfast heller. Går det rulla en boll som håller ihop av smeten så är den tillräckligt fast!
  
IMG_6492 copyPressa sedan ned smeten i formen och in i ugnen på 175° ca 40-45 minuter.
  
IMG_6502 copyDu har därmed gott om tid på dig att fixa tillbehör. Jag körde bland annat på pankofriterade morötter. Bara att skala och torka av ordentligt. Doppa sedan i ägg eller olja och rulla runt i pankoströbröd. Tänk lite Bon Jovis sköna stämma på det hela med I wanna laaaay you down on a bed of pankoooo så har ni stämningen och tillvägagångssättet klart för er.
  
IMG_6546 copyStek/fritera morötterna i olja tills extremt rökigt kök uppstår. När linslimpan är färdig i ugnen, låt den stå i 5 minuter innan du lossar kanterna med en kniv och stjälper upp den.
  
IMG_6551 copy
IMG_6560 copyServera med potatis, morötterna, äpplemos och krösamos. Vegansk husman är den är som bäst!
Äta | |

#1 Yohanna af Skovde

Jag har lite mattorka men blir vansinnigt inspirerad av sån här mat! Ser så gott ut och allt annat är jag less på. Så du kan ha hjälpt mig att överleva min ofrivilliga matstrejk!

Svar: yey, vad kul att du blir inspirerad! hoppas du gillar'en! <3
polichinelle

#2 Charlotta Sofia springer o trimmar

Åh, detta ska jag verkligen testa! Gillar att göra husman vego :-)

Svar: ja testa! supergott!
polichinelle

#3 tokyoyo.se

Kan det vara för att det är så nära "välhängd", som ju är ett väldigt obehagligt ord, och samtidigt för tankarna till nån slags uppstoppad grej? Oavsett håller jag med!
Hehe, och ja heja bra tips på mat. Får se om jag provar i veckan.

Svar: haha, ja! usch! välhängd och välfylld liksom... för tankarna till eh, "nån slags uppstoppad grej". eller kasnke inkapslad i ett par kalsonger. :P
polichinelle

#4 Embla

åh detta ska jag bjuda min all-vegansk-mat-är-ju-samma-och-saknar-du-inte-kött-familj på.

Svar: jamen perfa rätt för dem ju!
polichinelle

#5 Amanda

Ååh, verkar ju supergott! Och inte alls särskilt svårt :) måste testas!

Svar: nej verkligen inte, mest steka, hacka, koka liksom och det klarar ju vem som helst. lycka till och återkom gärna med reslutatet! :)
polichinelle

#6 elise

åååh älskar veganiserat husmanskost <3
tips: denna limpa går även att göra med svamp&valnötter, sjukt god!

Svar: åh, det låter ju magiskt! får testa det nästa gång.
polichinelle

#7 Agnes

Åh wow wow vad härligt det ser ut! Ska absolut testa att gör detta! :))

Svar: gör det! rätt enkelt ändå!
polichinelle

#8 Emilia

Svar: Åh tack!! Blir så himla glad! :)

#9 Nastasja

Huuur gott lät det inte med pankofriterade morötter då?! Yum. Fast vet ej om jag tål panko, men ändå! Så himla roligt att kika på dina recept för de är alltid annorlunda från allt jag äter hemma!

Svar: åh, vad kul! hoppas de kan vara inspirerande! angående panko så är jag lite osäker på om det är glutenfritt, tror vissa sorter innehåller vetemjöl. om det finns glutenfritt så rekommenderar jag absolut att testa, blir mycket chrunchigare än vanligt ströbröd, och crunch är i stort sett alltid eftersträvansvärt.
polichinelle

Kommentera här
Upp