allt från en malmöpromenad till före och efter redigering samt en riktigt grov utväxt.

Untitled-2Igår spolade vi tillbaka bandet sex dagar, så låt oss fortsätta den traditionen. Här är jag för sex dagar sedan, alltså i söndags! 
 
Untitled-3Klädde mig då i Beyond Retro-klänning jag fick i present av raring för några år sedan. Till det ärvd jeansskjorta samt fundering på keps men insikten "bor inte längre i inlandssmåland" gjorde att jag sket i det. Inte redo att ge bort Giantskepan till vinden.
  
IMG_6968 copy Efter outfitposering tog jag mitt fjun av gull i handen...
  
vsco-photo-1...och mötte upp Björns mamma och hennes man för långpromenad. Gick igenom mellersta och norra delen av St. Paulis kyrkogård. Ordet "vacker" är inget vanligt förekommande i min vokabulär, men här kan vi verkligen prata vackert. Det står uppsatt skyltar om vilket kvarter man befinner sig i och det är verkligen intressant att se hur gravar ser ut i olika kulturer och religioner.
  
vsco-photo-2Vidare förbi den lagliga graffittiväggen där ny konst var på ingång.
  
vsco-photo-5Och sedan placering på Möllan för en sen lunch.
  
vsco-photo-4-1Tog vägen hem inom Folkets park och svängde av vid St. Knuts torg för att köpa hem fika på Uggla.
  
IMG_7023 copyAmber blev utan fika och blev således lite butter.
 
IMG_7019 copyEfter påtår körde vi ut till småbåtshamnen för att lämna av besökarna vid deras husbil.
  
IMG_7022 copyKolla mysigt.
  
IMG_7022Här har ni originalbilden förrsten. Syns kanske att jag är svag för kloningsverktyget i photoshop? Går på några röda och ger verkligen ett himla lugnare intryck för ögat utan master som sticker upp här och där i himlen.
 
IMG_6991 copyHar förresten börjat använda min lille resekamera lite mer frekvent senaste tiden. Himla smidig att bara kunna lägga ned i fickan. Canon G16 heter den, har tagit alla bilder från New York-resan med den. Rekommenderas om ni är ute efter en bra kompaktkamera!
  
IMG_6995 copyDet här blir verkligen ett väldigt hoppigt inlägg, men från en sak till en annan: vad tänker ni på när ni ser den här bilden?
 
.
.
.
.
.
.
Rätt svar: min helvetiska utväxt. Folk *på internet* bah "men den är inte så farligt" men tror ni mig nu eller??? Såhär går jag alltså runt, med en tvåfärgad boll på skallen.
 
IMG_7001 copy
Har hela tiden tänkt "har jag väntat såhär länge på min naturliga kalufsfärg kan jag ju vänta lite till" men efter jag sett dessa bilder funderar jag på om jag inte ska ta och boka en avfärgningstid (eller använda Colour b4 igen).
 
IMG_6999 copy
Men men, det är ju bara hår och värre saker har ju skett i världshistorien. 
Allt det där som kallas livet
7 kommentarer
border

halloweenrepris & sårsminkning.

Idag är det en himla rolig dag, fast tråkig för min del. Rolig pga halloween, tråkig pga att jag inte ska på någon utklädnadsfest..... är inte bjuden på någon..... *hint till alla malmöiter som läser* Nåväl. Jag tänkte att vi kunde kika lite på hur två av mina tidigare firanden sett ut.
 
För fyra år sedan bodde jag på campus i Växjö och var bjuden på halloweenfest. Jag vet inte varför jag kopplade Lilla My till det här temat, antar att jag kanske var sugen på att ha på mig min nya klänning. Twistade det hela lite och blev en trasig variant av'na. Kan ju passa på att dra en varning för blodiga ("blodiga") bilder om nån är känslig.
 
Såhär blev det!
 
Själva festen var hemma hos Therese och Sandra. De hade pyntat sin lägenhet med spindelväv och blodig bål, själva var de någon form av zombiedoktorer tror jag. Rolig kuriosa för övrigt: killen jag sitter bredvid på bilden nere till vänster har jag bara träffat en gång, och det är här när han var på besök i Växjö. Nu är han min lillasysters pojkvän.
 
Redigt bra kväll, särskilt eftersom det var fri tillgång på fejkblod på toaletten. Se hela festen här.
 
Några år senare lärde jag mig sminka sår på ett mycket bättre och mer trovärdigt sätt. Använde(/r) textillim, smink (läppstift, kajal, rouge i lämpliga färger) och fejkblod. Har skrivit en tutorial om hur jag gör här!
 
För två år sedan firade jag halloween hos min lillasyster (det inlägget hittar ni här). Kom dit lite tidigare så vi kunde skapa kaos tillsammans innan resterande gäster anlände.
 
Josephin snabbade på torka limmet-processen med hjälp av hårtork. Smart.
 
Och såhär vackra blev vi. Nää hörrni, nu blev jag allt bra blodsugen. Skapar nog sår ikväll ändå, det kan väl inte ...skada? Heheee. *ba-dum-tssh*
Nostalgi och tillbakablickar
6 kommentarer
border

veckohandling, småbåtshamnar och en fådd jacka.

IMG_6959 copyJag är ju ingen realtidsbloggare så låt oss som vanligt spola tillbaka bandet lite. Den här gången nästan en vecka, till i lördags då jag stod och flinade i köket.
 
IMG_6972 copyDen här dagen väntade vi finbesök till kvällen, så innan dess passade vi på att beta av några ärenden. T.ex. köpa nytt grönt. Björn börjar bli trött på mig och mitt övervattnande, men jag försöker ju bara vara snäll mot murgrönan.
  
IMG_6975 copyVi åkte runt hela Svågerstorp för att hitta en cremefärgad vattenkokare som vi velat unna oss, och som vi trodde vi köpt online men det var en alltför lurig webshop. Hittade dock ingen, så nöjde oss med iste. Man kunde välja mellan björk- och tallsmak.
  
IMG_6976 copySåhär gölli var jag i jackan jag fått av mamma! Den är egentligen för stor, men det är ju bara en omskrivning för oversize så jag gillar'en. Synd bara att det inte finns någon dragkedja, men äh, man kan ju inte begära allt.
 
IMG_6965 copy
Efter lunch delade vi upp sysslorna här hemma. 
  
IMG_6983 copyBjörn stod för städning och jag åkte och veckohandlade till kommande vecka. Vi brukar egentligen göra det på söndagar, men den här gången skrev vi nästkommande matlista lista redan på lördagen och bockade av handlingen direkt efter.
  
IMG_6987 copyPå kvällen anlände Björns mamma och hennes man med sin husbil till Limhamn så vi styrde kosan dit för att möta upp dem. Ändå gulligt att det finns en stadsdel (?) här som heter Ön. Älskar detaljrikedomen!
  
IMG_6986 copyVi köpte med oss pizza från V.E.S.P.A som är en skånsk pizza- och pastakedja, supergoda! Tar man take away får man en glass per pizza man köper, italiensk i burk. Fint.
  
vsco-photo-3Och så hängde vi i en husbil i småbåtshamnen några timmar. Åt, pratade och hade det himla cosy runt det lilla bordet.
Allt det där som kallas livet
2 kommentarer
border
Upp