tofugryta med ingefära, sockerärter och krossade norichips.

IMG_6775 copyFörra veckan berättade jag ju om att jag lagade en förbaskat god middag, men vad ni inte vet är att jag också tog förbaskat dåliga bilder på händelseförloppet! Ber om ursäkt för detta i förväg MEN sörj ej ty receptet är faktiskt ett av mina bättre jag kommit på. Enligt mig själv då. Hoppas ni gillar't!
 
Det som behövs för att laga't är det på bilden, men det kanske är lite otydligt. Här kommer en förtydling:
IMG_6784 copyBörja med att tärna tofun i bitar. Fräs chili och ingefära i olja tillsammans med tofun så att den får färg på alla sidor. När det börjar ta sig kan du koka upp kokosmjölken tillsammans med en buljongtärning i en stor kastrull. 
 
Untitled-1Hacka under tiden grönsakerna och löken samt börja koka riset. I grytor tycker jag det är gott med ordentliga bitar istället för många små, då blir de så snabbt överkokta. Man är ju ändå ute efter cruch liksom. Smaksätt sedan kokosmjölken med fisksås, sambal olek, limejuice och den japanska sojan. 
 
IMG_6797 copyDe sista fem minuterna på risets koktid kan du ösa i grönsakerna och tofubitarna i grytan.
  
IMG_6799 copyKlipp ned massa färsk koriander.
  
IMG_6805 copyOch var redo med dina norisnacks. Nori är alltså sjögräs, och här i en friterad variant av "det svarta runt sushin" ni vet. Jag köper dessa på en asiatisk livs, kostar 15:- för en påse. Köpte med teriyakismak och inte förrän jag kom hem noternade jag att det var en grillad kyckling på framsidan... men av vad jag har förstått så är det för att man använder teriyaki TILL kyckling, inte att det innehåller nån form av köttsubstans. 
  
IMG_6810 copyNåväl. Servera i djup skål med ris i botten och grytan över. Krama sönder snacksen på topp.
  
IMG_6814 copyOch ät med an de fortfarande är krispiga. Supergott! 
Äta | |

#1 Daniella Chanelle

Om man är en sån där köttis, tror du det passar bäst med fisk eller kyckling till?

Svar: det tror jag! när man beställer på asiatiska ställen, typ thai, får man ju ofta välja mellan kött, kyckling, tofu eller räkor så tror absolut det skulle passa med det också!
polichinelle

#2 Anna María

Äsch det där var ju inte så dåliga bilder. Jag blev sugen på att laga detta genom att båda läsa och kolla bilderna. Känns som bra och god mat helt i min smak.

#3 ISA

åh så smarrigt! "obehandlad" tofu ser ju så jäkla oaptitligt ut.. men sen så :D

Kommentera här
Upp