omeletter och bönkakor.

I samma anda som igår tänkte jag även idag beta av lite bilder, dock med ett tema denna gång. Och inte bara ett tema, utan världens bästa tema: ÄTBART. Hey ho lets go, saker som sjunkit ned till magtrakten senaste tiden:
 
IMG_1780 copy
Har gjort chiapudding på fruktig dryck för första gången! Blir ju annars mer choklad-/nötsmaker typ, så detta var en nyhet för moi. Gott. Plus/minus för spexigt/otäckt färgresultat.
 
IMG_1802 copy
En kväll när jag kom hem från jobbet sa raring att han lagat fiskgratäng. Vid närmare kik ned i grytan synar jag hans lögn, ty ingen fisk fanns i gratängen. Väl dock några stackars räkor, men mest halvpressad potatis och grönsaker. Mmm.
 
IMG_1792 copyJag lagade min bästa nödlösningsrätt: pasta med saker du hittar i kylskåpet som blandas med citron, vitlök, persilja och en skvätt grädde.
 
vscocam-photo-3Morotssallad med gurka, oliver, rödlök och sesamolja.
 
IMG_1805 copyGjorde en stor omelett en kväll. Såhär är tillvägagångssättet i punktform hur jag gör omelett:
1) Blanda allt i en bunke.
2) Stek i en stekpanna.
 
IMG_1808 copyJag tycker det funkar mkt smidigt. Här fyra ägg, en skvätt grädde, s/p, chili, svamp & massa grönsaker. Till det gjorde jag en ärtpuré på följande vis:
1) Tina ärtor
2) Mixa ihop med creme fraiche, salt, peppar, citron och lite lite honung om du vill så haru de fyra s:en's magiska smakäktenskap (sälta, syra, sötma, styrka).
 
IMG_1827 copy
Har lagat kakor baserat på svarta bönor!! Mkt fragila i sin konsistens, men även mkt mkt goda! Plus för mindfuckmössa (ni som lyssnat på Institutet fattar) över hur bönsmaken bara går upp i rök och försvinner??! Här hittar ni receptet (jag bytte dock ut tranbär mot gojibär).
 
IMG_1812 copy
IMG_1817 copy
IMG_1820 copyOch så sista då: gjorde lite hummus med touch av soltorkade tomater. Touchen bestod ju då av att jag mixade ned ett gäng soltorkade tomater i hummusen under utfärdandet. Rekommenderas! 
  
IMG_1813 copySak som dock inte är att rekommendera är att slica av sig en liten bit av långfingret (aka bästa makirullar-fingret mvh "jag kan ta kassan idag"-tjej_87) på en konservburk. 
Äta | |

#1 Sandra Lundin

Okej allt låter hur gott som helst men det jag gillar mest är alltid dina fantastiska formuleringar. Jag menar "saker som sjunkit ned till magtrakten senaste tiden" haha dör!

Svar: det är ju alltid fint med målande beskrivningar tänker jag! haha! pusss <3
polichinelle

#2 elise

haha älskar alltid dina captions!

Svar: hehe. TACK! *blir glad*
polichinelle

#3 Linnéa

Visst är det märkligt med bönorna som bara "försvinner"? Har också gjort en kaka på svarta bönor som bara smakar choklad, så konstigt...

Svar: låter spännande! har du recept?
polichinelle

#4 Tokyoyo

De här bönkakorna alltså, har läst om liknande på många ställen men inte provat. (är ju ingen sötsaksmänniska egentligen)
Ajaj på lilla makirullarfingret, hoppas du överlever ^__^)

Svar: nä, inte jag heller! mer en salt person, helt helt klart. men bönkakorna passade sig verkligen till kaffet. rekommenderas!
polichinelle

#5 Cornelia

Åh, vad mycket gott!

#6 JOSEFINE -

Omeletten ser jättegod ut. Men måste fråga, hur gör du chia med fruktsmaker osv? Har precis börjat med chiapudding och vill experimentera!!

Svar: jag gjorde på mitt vanliga vis (http://polichinelle.se/2015/april/hur-du-gor-den-godaste-chiapuddingen.html) fast den här gången gjorde jag på fruktig havredryck, dvs smaksatt med mango- och apelsin, så det blev ju fruktigt därav!
polichinelle

#7 Frida

Åh asså du måste ju ha något slags rekord i bästa bildbeskrivningarna i bloggosfären <3 skrattade lite extra åt omelettinstruktionen, klockrent ju!

Svar: ameh åh, men tack! glad jag blir! <3
polichinelle

#8 Julia Müller-Sandvik

looovely, tack för all matinspiration! Blir sjukt sugen på hummus nu, och har faktiskt en köpt version i kylskåpet... Kanske man skulle testa mixa ner tomaterna i den :)

Svar: ja gör't! blir en god *italiensk sälta* haha :P :P
polichinelle

#9 chrissy

guuu de där bönkakorna. må.ste. pro.va. ps. SO UHHH, NO FUNNY BUSINESS! hehe mvh tro inte att ditt m.i.a.-plotter gick omärkt förbi :')

Svar: hahaha alltså VAAAAA. har försökt listat ut varu menar med m.i.a.-plotter men fattar ingenting :( ledsen nu :((
polichinelle

#10 Ebba Molin

Bönor är så gott i bakverk! Brukar ibland snurra ihop bönbrownies.. mumma!

Svar: åh låter awesome! haru recept så fåru gärna langa! :D
polichinelle

#11 Jennifer

alltså, är så konfunderad över chokladkakor gjorda på bönor?! Måste testa!!

Svar: det är ett REDIGT gott mindfuck alltså!!
polichinelle

Kommentera här
Upp