tre stunder i livet.

När det plingar till i mobilen och texten ”vi måste prata" dyker upp och jag är livrädd att du ska göra slut men egentligen har du ju bara hånglat med nån annan och mitt 15-åriga hjärta andas ut och tänker att jag fortfarande är önskvärd.
 
 När det är försommar, varmare än någon annan försommar, och vi ligger med ryggarna mot gräset, ignorerar myror som klättrar upp längs armbågen, tittar upp i himmelen och säger ingenting men jag tänker att vi just nu är Zooey Deschanel och Joseph Gordon-Levitt. Men vår sommar är inte 500 dagar, den är en försommar på 31 dygn men det är allt som behövs. This is a story of Boy Meets Girl, but you should know up front, this is not a Love Story.
 
När han säger du måste välja och jag säger nej, det går inte jag vill inte men han säger nähä, nä men då är det slut, jag kan inte vara med dig om du är kompis med honom. Jag kastar mig såklart i hans famn och försäkrar: det är dig jag vill ha, inget annat spelar nån roll, inga vänner är viktigare. Och dagen efter ringer jag min bästa vän och gör vänskapsslut med honom och vi är arga, gråter, lägger på luren och bråkar på internetforum. Han förstår inte för han tycker inte det är något att förstå och jag är bara förtvivlad men tiden går och ett år senare är kärleken ruttnad och förkastad och han finns där och vadvemadvemvadvem var det som var viktigast egentligen.
Nostalgi och tillbakablickar, Om mig
6 kommentarer
border

what have i eaten? lies and smiles.

Såhär såg jag ut häromdagen, i Djurens rätt-tshirt, h&m-kjol och gammal jeansskjorta som jag fått av min storasyster som i sin tur fått den av mamma som i sin tur fått den av.... etc. Himla skön och Cobain-ig.
 
Utomhus drog jag på mig en jacka från Primark, skor från Stadiums barnavdelning och keps från Almas Miami-vistelse. Tackarrrr.
 
Har inget roligare att tillägga än så var det med det.
Ytligheter - kläder
6 kommentarer
border

veganska kikärtsbiffar med chiafrön.

IMG_2276 copyJahapp, vadan denna lille klutt? Vad ska vi göra med den? Jo, det ska jag berätta! Vi ska göra veganska hummusbiffar kan man säga. Det är inte alls svårt, jag var till och med lite tjurig när jag lagade dessa och de smakade bra ändå. Såhär göru:
 
1. Lägg ett par msk chiafrön i vätska (jag hade vatten) för att svällning i ca 10 minuter.
2. Skölj kikisarna (jag hade ett paket) noga så allt skum försvinner.
3. Mixa ihop kikärterna och chiageggan med: två vitlöksklyftor, ett par msk citronjuice, ett par msk ströbröd, lite no-eggpulver (blanda ut med vatten innan om du vill, annars går det bra att hälla direkt i smeten också), salt, peppar, lite olja och sambal olek efter smaklökarnas kaxighet. Persilja hade nog även varit suveränt i, men det hade jag inte hemma.
 
IMG_2292 copy
Klutta ut små delar av smeten i rikligt med het olja. Fritera/stek på bägge sidor så ytan blir härligt krispig men innehåller håller sig mjukt. I detta fall är det bra att akta sig för eld. Det började brinna lite hos mig nämligen, en låga uppkom men den kvävde jag snabbtänkt som jag är.
 
Här är lite saker man kan tänka på när man friterar, saxat direkt härifrån:
Fläkten bör inte vara på även om det ångar mycket. Olja följer med vattenångan upp i fläkten och kan antändas om oljan i fritösen skulle fatta eld. Öppna ett fönster och vädra istället. Häll aldrig vatten i fritösen om oljan fattar eld. Då sprids den brinnande oljan med vattnet som genast avdunstar explosionsartat. Lägg istället på ett lock eller ugnsplåt och kväv elden. Ha också en kökshandduk att släcka med om oljan skulle börja brinna på spisen. Fritera aldrig med barn i närheten.
 
IMG_2308 copyNåväl, inget ont som inte för något gott med sig dvs i det här fallet middag kl 22:49. Jag serverade kikärtsbiffarna med bulgursallad och basilikasås gjord på yoghurt (dock ej vegansk), basilika, svartpeppar och en skvätt sesamolja.
Äta
2 kommentarer
border
Upp