tre från bucket listan #7.

Länge sedan vi kikade på min bucketlista ju! Här kommer tre nya punkter från den, en väldigt musikinriktad sådan. Den handlar om gamla favoritband jag verkligen vill se live nångång. Finns ju tusen band en vill se, men här har jag riktat in mig på nostalgisk musik jag fortfarande älskar och som jag ännu inte sett. Klicka på bandet så kommer ni till en av mina favoritdängor av dem. Har ni några sådana band, som ni bara går och väntar på?
 
 
#19 Se Iron Maiden live.
#20 Se Comeback Kid live.
#21 Se Bright Eyes live (har sett Conor Oberst solo, och även om han körde Bright Eyes-låtar så är det ändå inte helt och hållet samma sak).
 
 
Här kan ni se tidigare punkter från listan.
Musik, Om mig
8 kommentarer
border

mot västkusten i ärvd tröja.

IMG_0665 copyI fredags vaknade jag i SKRÄCK. Mobilen låg bredvid mig i sängen istället för på golvet, vilket tydde på att jag somnat (däckat) med den i handen, vilket tydde på att jag inte ställt något alarm, vilket tydde på att klockan kunde vara vafan som helst. Jag skulle med ett tåg 13.00 och skulle packa, diska och städa innan dess. Paniken när jag tryckte på skärmen för att se siffersanningen.
 
Den var 08:45.
 
Jag vill förtydliga en sak. Jag brukar inte sova till klockan 13, men jag sätter alltid alltid klockan. Oavsett när jag kommer hem på natten, oavsett när jag går och lägger mig, oavsett när jag behöver gå upp, oavsett vilken tid jag har att passa (menar alltså inte att jag sätter klockan tidigt; kan liksom sätta den på 12:15 om det är så). Det har jag gjort i hela mitt liv, för jag litar liksom inte på min *inbyggda klocka* pga *har ej någon* 
 
Men nu: blev förbaskat glatt överraskad att jag vaknat av mig själv efter bara ca 6 timmars sömn. Kanske börjar den där inbyggda väckelseprocessen kicka igång hos mig nu?? Äntligen. Kanske ska börja unna mig att inte sätta klockan på lediga söndagar händanefter? *ynnest*
 
IMG_0663 copyHur eller hur. Såhär såg jag ut under dagen iallafall, knäppte lite snabba foton innan jag hoppade på tåget till Göteborg.
 
IMG_0672 copyDär träffade jag upp Anna på stationen och så gick vi och handlade middagsingredienser till kvällen.
 
IMG_0673 copyRaring hade åkt iväg dagen innan för att lägga sång på inspelningen vi gjorde i december, och framåt kvällen kom han och Simeon hem för att äta med oss. Simeon utnämnde sig själv till rödbetsansvarig.
 
IMG_0674 copyErika kom också över, och så hade vi en liten campusreunionmiddag ute i Bellevue med halloumi, rödbetor och 90-talschips. Fint.
Ytligheter - kläder
9 kommentarer
border

tomatsoppa med ingefära och rostade kikärter.

IMG_0559 copyVa, tänker ni kanske, ÄNNU ett tomatkrossbaserat recept? Japp svarar jag, som den stolta tomatkrossälskare jag är *Gordon Ramsey* För att laga denna asiatisk-klingande soppa behöver du:
 
 
 
IMG_0563 copyBörja med att hälla av spadet från kikärterna (släng eller gör veganska maränger på!) och pressa tre vitlöksklyftor som du steker i smör. Tillsätt 500gram tomater, 250 gram vatten (fyll bara upp halva kartonger och häll i) och två tärningar grönsaksbuljong. 
  
IMG_0564 copy
Låt koka minst tio minuter, det beror sig på hur hungrig du är. 
 
IMG_0570 copySmaka av med fisksås (ett par matskedar), limejuice (ett par teskedar), socker och ingefära (efter smak). Peppra rikligt! Styr ned lite grädde i soppan näru ändå håller på.
 
IMG_0574 copyUnder tiden smakerna sätter sig kan du rosta kikärter i olja, chiliflakes/sambal olek och salt. Ha hög värme så det fräser och sprakar lite, när det börjar bli lite tyst så är kikärterna klara.
 
IMG_0594 copySådär! Gott och mycket enkelt. Den som orkar kan även mixa soppan.
 
(Det fanns inte en chans i världen att denne någon var jag)
Äta
7 kommentarer
border
Upp