lat vardagspasta med fejkon.

Det finns maträtter som innehåller spännande ingredienser. Det finns maträtter som tar evigheter att tillaga och kanske slutar med att de smakar intressant på ett nytt sätt. Det finns även maträtter som gör sig på bild. Maträtten nedan innehåller inte mycket av dessa kriterier. Det här är något man slänger ihop på tio minuter, något som passar när kylen inte erbjuder något utöver det vanliga eller när plånboken, om den kunde, skulle få en skeptisk rynka mellan ögonbrynen när man pratar om middagsplaner. Jag har skrivit ned hur jag gjorde nedan, men byt ut tillbehören mot vad du redan har hemma så slipper vi plånboksbekymmersrynkan :D
 
IMG_3802 copyDet är alltså det här lasset till maträtt jag pratar om! För att styra upp ett par portioner behöver du ha:
 
✗ några deciliter av en pastasort du gillar
fejkon 
✗ några champinjoner
✗ 2 snälla ägg
✗ nån dl ärter
✗ ca 2 dl grädde
(✗ riven ost, ju mer smak på osten desto godare så men har du ingen hemma/är lite fattig så funkar det ju utan också!)
✗ persilja, citron, salt, peppar
 
IMG_3811 copy
 
✗ Koka pasta i rikligt saltat vatten (blir godast så tycker jag, det ska liksom smaka saltvatten när man testar *anser*)
✗ stek fejkon och champinjoner i peppar och pressad citron
 
När det är ett par minuter kvar på pastan:
✗ knäck ned äggen i stekpannan och rör runt kontinuerligt (så det blir en äggröra istället för en omelett)
✗ tina ärter i spagettikokandet
 
När pastan är klar:
✗ häll av'n och sen tillbaka ned i grytan igen
✗ häll på svampfejkonäggröran tillsammans med grädden och massa persilja
✗ salta och smula ned nån dl riven ost om du har
✗ låt koka några minuter - ÄT
 
Obs på att EJ snåla med citron, salt och peppar. Jag menar det verkligen. Go nästan nuts.
Äta | |

#1 vardagskonst

tycker att tavadduharikylskåpetmaten har en tendens att bli bättre än ängsligt överkomplicerade recept...

#2 Matilda

Shit vad gott det såg ut och lät! Farligt såhär i nära lunch-tider! :D

#3 { Rania Maria Photography }

Ser och låter jättegott ut. Älskar pasta, speciellt krämiga rätter och att det går fort med vad man har hemma är ju bara najs! :D Gör ofta sådan mat, tummen upp!

#4 Jasmine

Ser trevligt ut, tack för receptet.

Svar: Tack så mycket för att du lämnade ord hos mig.

Kram

#5 Embla

Lat vardagspasta är livet<33

#6 edie ♥

ser himla gott ut, måste testas snarast! citron och salt i mängder är ju dessutom så himla gott, på/till allt!

#7 Sandra

Har precis ätit men sitter ändå och drömmer om den här pastatallriken nu. åh!

#8 elise

älskar typ ALLA pastarätter! blir i princip aldrig fel. så sjukt underskattat.

#9 Four Days of Happiness

Dina maträtter, framför allt de med pasta (mums!), ser så galet goda ut. När jag går in och läser din blogg och du har något nytt recept blir jag sugen på att ställa mig och laga mat, även om jag precis har ätit...

Svar: åh men tack, det är ju bästaste bästa komplimangen i matinläggssammanhang! tack! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp