oumph jerk.

IMG_3813 copyOm det är någon som funderar på vilken känsla man har inför quornfiléer efter tio år som ej köttätare är svaret: trött på't. Jag ska ärligt säga att jag inte använder så mycket halvfabrikat alls nu för tiden, förutom färs. Anammas veganfärs finns alltid hemma, annars har jag nån påse fejkon hemma ibland, göttbullar ibland och sojabitar ibland. Men överlag är jag relativt trött på det utbud av vegetariska halvfabrikat som funnits på marknaden senaste åren. Därför blir man ju alltid lite nyfiken på nya som dyker upp i frysdisken.
 
Ovanstående påse kommer från det veganska märket Oumph! som finns i massa olika varianter, några naturella och några färdigkryddade. Jag tog mest en på slump, gick efter vilken form på bitarna jag var sugen på. Det blev varianten Jerk.
 
Ps, det här inlägget är inte sponsrat av företaget. Jag tycker bara att företaget verkar vara najs och vettigt och tycker det förtjänar att höjas lite i rampljuset. Alla kryddor som används är ekologiska, innehåller inga konstgjorda tillsatsämnen och rika på fibrer, järn och protein. Plus detta:
 
 
 
IMG_3815 copy
Nåväl, medan jerken tinades färdigt (det skulle ge bättre resultat stod det) så passade jag på att koka ris.
 
IMG_3821 copy
Plus döda lite grönsaker.
 
IMG_3826 copy
Valde att inte smaksätta bitarna något alls för att kunna ge en rättvis dom, och jag måste säga att de höll måttet. Goda, dock tyckte jag inte att 4-5 minuter räckte för bra stekyta och då hade jag ändå tinat bitarna först. De var inte alls lika sega som andra sojastrimlor kan vara, utan gav helt klart mersmak till att testa även de andra sorterna.  
 
Sådär, ett snabbt litet matinlägg en enkel torsdag. Hoppas ni har det fint och maxar sista sommaren som sig bör. Puss.
Äta
11 kommentarer
border

fem fådda, fem köpta.

Vi har börjat flyttpacka här hemma nu. 9 kartonger är vi uppe i och än sålänge har vi bara tömt bokhyllan på de flesta böckerna och min garderob på nästan allt man kan undvara under tio dagar. Om tio dagar tutar flyttfirman från gatan utanför och det är dags att låsa lilla ettan för sista gången. Åh. Hur mycket jag än vill flytta kommer det ändå svida till i hjärtat av att lämna denna billiga och gulliga etta som varit med om så mycket, och så lite, under åren vi bott här. 
 
Men det var ju inte det jag skulle prata om utan om något helt motsägelsefullt till flyttpackningen, nämligen om vilka nya grejer som slunkit innanför tröskeln här hemma på sistone. En bunt saker har jag fått och några stycken har jag köpt själv. Knäpp tajming med tanke på att saker ändå bara ska flyttas till kartonger direkt, men äsch, vi kikar.
 
IMG_3849 copyJag börjar med att utropa att jag fått en hjälm! Har en sedan tidigare, en som jag använde när jag cyklade till jobbet jag hade 2013. Då hade jag 5 km trampning dit, sedan kom musiklärarjobbet med bilpendling och därefter sushirestaurangen som bara ligger ett stenkast bort i stort sett så hjälmen har liksom inte använts på några år. Jag är tyvärr för fåfäng för att förstöra frisyren om jag bara ska cykla en kort bit, hur skevt tankesättet det än är. 
 
IMG_3859 copy
Men i Malmö, då avståndet till jobbet kommer vara tillräckligt kort för att skippa bilen men tillräckligt långt för att offra frillan, är tanken att börja trampa igen, och när jag nämnde för raring att jag verkligen gillade "sådana där vita, runda hjälmar" sa han att han hade haft en sådan när han ung och blejdade (dvs åkte inlines istället för skateboard). "Vi kan ju titta om vi hittar den i förrådet hemma". Och det gjorde vi! Titta va fin ju! :D
 
IMG_3860 copy
I söndags träffade jag upp Eke och fick försenade födelsedagspresenter på temat flytta till Malmö. Detta tyckte hon då skulle vara passande.
 
IMG_3912 copy
Andra delen av presenten bestod av att byta in ett litet plastkort i en affär mot något jag skulle vilja ha i kommande lägenhet. Jag valde en superfin träskärbärda.
 
IMG_3904 copyAv min mormor fick jag förresten den här tavlan när jag fyllde år. Den påminner mig så mycket om henne och om hur hennes lägenhet är inredd och vilka motiv hon väljer på sina vykort. Vi får se om vi hittar någon bra plats åt detta gulliga par i läggan.
 
IMG_3865 copyKommer ni ihåg att jag eftersökte avsändaren till den hemliga lilla kastrullpresenten jag fick för någon månad sedan? Till slut lyckades jag räkna ut vem den var ifrån, så jag passar på att tacka dig igen offentligt fina barfotabarn-Johanna! Puss! 
 
Tröjan ovan är ännu ett exempel på internetgullighet. Den kommer från en läsare som heter Jia-Ou, och som jag faktiskt träffade en snabbis under min höst i England. Hon hade tröttnat på den och kände på sig att jag skulle gilla en rödblå piké. Och hon kände på sig alldeles rätt, massa tack Jia-Ou! :* 
 
IMG_3872 copyNågra av tingen har jag faktiskt köpit själv för egna penga!!!! T.ex. en grå tröja med mjukaste halvpolon. 
 
IMG_3878 copyJag är inte sådär jättemycket för smycken. Jag övar ibland, men det känns mest som något är ivägen. En tunn kedja runt halsen känns dock knappt, och jag köpte på mig ett gäng på sommar-rean att utöka min duo av smala guldkedjor med hänge.
 
IMG_3879 copy
Och igår åkte vi till Växjös bästa second hand-affär för att skänka några kassar kläder. Fick en kaffekupong som tack!
 
IMG_3880 copy
Sponsrade ytterligare med några tior.
 
IMG_3881 copy
Och kom hem med ytterligare en mjukgrå tröja. Tror det blir mitt bästa i höst.
Ytligheter - kläder
9 kommentarer
border

kubbtorsdag med sushi och randiga flytvästar.

Hörrni! Tack tack tack till alla er som tagit er tid att svara på min bloggenkät! Supersnällt. Har fått mycket nya idéer, uppslag och tips på ämnen och design som jag tar åt mig av. Väldigt roligt att se lite statiskt och få veta hur gamla ni är, var ni bor och vilka inlägg ni gillar mest och minst. Kul också att 95,92% av er var peppa på att läsa mer om mitt kommande lärarjobb. Ska försöka klura ut hur jag ska skriva om det på bästa sätt och tar gärna emot era tankar kring det.
 
Dessvärre missade jag den lilla detaljen att gratisversionen av enkätprogrammet bara tillät 100 svar, så jag började frenetiskt kopiera era önskerubriker och radera de äldsta enkätsvaren för att nya skulle ploppa in. Nähä, gratisverionen tillät tydligen bara 50 raderade svar (???) så har ni svarat på enkäten efter måndagseftermiddagen har jag tyvärr inte kunnat ta emot dem :/ 
 
Mkt sad eyes pga detta. Ni får hemskt gärna maila mig om ni skrev något fyndigt (polichinelle punkt blogg @ hotmail.com) så jag inte missar några ideér <3
 
Så. Nu går vi vidare i livet.
 
IMG_3596 copyDagen efter min födelsedag var en torsdag och som alla andra dagar startade den med frukost. I stugan finns finaste tallrikarna att äta ur.
  
IMG_3605 copy
Min syster och hennes lilla familj kom ned för att snurra bollar och plaska med vatten.
  
IMG_3608 copyKvällen innan hade båten gjorts redo för att sjösättas och denna dag var det dags att inviga havet. Den här flytvästen har hängt med i ca 40 år och är fortfarande lika tjusig i mina ögon.
  
IMG_3613 copyAlles klar.
  
IMG_3618 copy:DDD
 
vscocam-photo-1 Det bar av i sakta mak för att se om motorn höll måttet.
 
vscocam-photo-2Det gjorde den... inte, så det fick bli till att ro hem. Inte alls långt men ändå behövligt om kylvattnet inte sprutar som det ska.
 
IMG_3621 copyTillbaka på land sattes jag i arbete. Uppdrag: olja bryggan!
 
IMG_3623 copyIngen vidare värst jobbig uppgift med denna backdrop. Dock förbjudet att ens röra mig när jag sitter på detta avstånd till sju meters djup.
 
IMG_3628 copyKlar! Dags att säga hejdå till stugan för denna dag.
 
IMG_3642 copyOch åka in till huset där Sigvardsson vaktar dagen lång.
 
IMG_3646 copy
IMG_3647 copy
IMG_3673 copy
Där preppade vi upp en kubbplan på gräsmattan.
 
IMG_3679 copyFör att sedan se gästerna dyka upp, en efter en på gatan nedanför. Blev helst nostalginycklig i hjärtat av att se kompisarna vandra vår långa stentrappa upp till huset, precis som de gjorda när man varit liten och bodde här.
 
IMG_3682 copy
Ida kom från hennes barndomhus, som bara ligger två hus bort från mitt, så hennes lilla promenad mellan våra gula villor har jag nog sett tusen gånger under uppväxten.
 
IMG_3681 copyFast nu kom hon inte själv, utan med sin coola dotter Meja. Jag köpte direkt hennes kärlek med mini-dajmstrutar som fyndades i frysen.
 
IMG_3687 copyJag fick ett gäng födelsedagspresenter bestående av ananas, lokalbryggd öl, knäckebröd och en godiskaktus.
 
IMG_3688 copyEfter att mitt lag hade fått storsmörj i kubben satte vi oss till bords. Jag bjöd på sushi och chips och grönsaksstavar med dip eftersom det är bästa som finns.
 
IMG_3689 copyLinnea premiäråt sushi och Anders bad som vanligt om bestick.
 
IMG_3690 copyOch så satt vi här ett par timmar till och pratade om höstens kommande äventyr för alla innan vi sa hejdå och åkte i varsin oskarshamnsk riktning igen. 

6 kommentarer
border
Upp