en (utomordentligt bra) första dag i new york.

Hej mina puddingar, nu jäklar kör vi igång den här bloggen igen efter pausen då jag hängde lite i städernas stad. Nio hela dagar ska vi beta av bilder på och vi börjar direkt tycker jag, med första heldagen! Vaknade upp på samma hotell som förra gången, med gulligaste lilla hål i väggen-creperiet som granne.
 
Direkt efter frukost ut på rökiga, stimmiga, livliga gator <3
 
Första dagens planer var ganska lösa, mest strosa *känna in* New York. Lite butikshäng såklart.
 
Men mest vägar fulla med lysande gult.
 
Det var kallt som en pingvins stjärtfena så det gällde att vara påpälsad. TACK du snälla bloggläsare som tipsade mig med överkänsliga öron om att ha ear-bags innanför mössan. Du anar inte vad du satte guldkant på denna kalla tillvaro!!
 
När graderna sjönk fanns det inget annat alternativ än att värma sig med misosoppa, extra starkt kaffe och het falafelrulle på bästa kedjan jag vet.
 
Nästa stopp blev NHL-butiken för att kolla och köpa merch inför kommande dagars matcher. Jag slog till på en t-shirt och Björn en välbehövlig halsduk.
 
Nästgårds (typ) låg MoMa...
 
...så varför inte beta av lite konst.
 
Jag är med handen på hjärtat rätt ointresserad, men sådana här klassiker är ju inte dumt att ha sett live ändå.
 
När vi kom ut från museumet hade skymningen fallit över staden.
 
Och vi tog sikte mot hotellet igen, förbi strykjärnet och ett gäng kilometer till.
 
Förbi den här lille räven.
 
Och inom Whole Foods för öl.
 
Maten tog vi med oss upp och åt i hotellsängen. Sist jag var i New York skrev jag på bloggen att om ni nånsin är sugna på burgare och befinner er på Lower East Side så måste vi ta en till 134 Ludlow Street och köpa en Matteus för det är den godaste vegburgare jag nånsin ätit. Nu råkade det ju bli så att jag själv befann mig där och var ju såklart tvungen att testa om den fortfarande höll. Och det gjorde den, sannerligen!
 
Vi bodde ju som sagt på Ludlow street, vilket är en gata full med indiebarer, spelningar och gött häng så även om vi var lite tlötta i ögat ville vi maxa dagen. Gick således till Pianos, en hipp "flörtig" (enligt recensioner) bar några dörrar bort från hotellet.
 
Vägg i vägg med åmande hångelpar, dansande plastflamingos och stimmig drinkstämning var det spelningar. Första bandet hann vi inte lyssna på sålänge men det gjorde inte så mycket.
 
Mellanlandade istället med lite sockerdricka.
 
Nästa band hette Surfrock Is Dead och var en trio grabbar med studs i benen och ooo:iga stämmor. Rätt bra!
 
Men sen kom sista bandet upp på scen, Painted Zeros. Lite ursäkta att vi finns-attityd, vi ska bara spela lite, hoppas ni tycker om det, vi är väldigt glada att ni stannade kvar.
 
Och sen bah BOOOYAH!! Jag vet inte hur jag ska förklara det, men läste att de hade fått epitetet dreampunk i nån recension och ja, det kanske man kan säga. Sångerskan/gitarristen pendlade liksom mellan... eller var en kombination av typ Regina Spektor och Slash. Fast på ett bra sätt, extremt begåvad.
 
VILL VA HENNE. Okej, det får bli de avslutande orden på denna redovisning.
 
Resor | |

#1 Vicky

ameh! välkommen hem och tillbaka på www. pepp på att få se dina äventyr på sista tiden. PÖSS

Svar: tackelitackartack! :*
polichinelle

#2 Mikaela

Så kul att du är tillbaka :D :D :D

Svar: yey TACK så mycket! :D :*
polichinelle

#3 Nana

Så kul du är hem igen! Hittade hit till din blogg medan du var ute o reste.
Blir så peppad på en NY resa när jag ser dina bilder.
Tack för en kul o inspierande blogg!

Svar: åh vad kul att höra att du hittat hit! var det kanske genom emma sundh? såg att statistiken sköt i höjden en dag när jag var borta utan något nytt inlägg och kollade upp källor, och märkte då att hon länkat mig. himla kul! hoppas du stannar kvar! <3
polichinelle

#4 Lala

Åh! Din första dag påminner så mycket om många av mina favorittillfällen när jag var där! Provade dock inte den goda burgaren, det får bli nästa gång. Gillade vegburgaren på whole foods faktiskt (för att vara take away). Ser fram emot att se alla bilder och hoppas jag blir ytterligare pepp på att åka igen :)

#5 Maria

Åh vad fint det ser ut och kul att du är tillbaka :D

Svar: tack för välkomnandet! :*
polichinelle

#6 Jennifer Palmblad

Skulle ge så mycket för att få se Starry Sky på riktigt. Min favorit någonsin <3<3<3

Svar: känns ju helt befängt att jag nu svarar att den var superfin men det var den verkligen. bättre konstöga än så har jag tyvärr inte... men jag kan säga som så att jag helt klart förstår varför den är din favvo!
polichinelle

#7 Anna María

Men välkommen tillbaka! Är så pepp på att få en liten NY-dos i form av dina inlägg och berättelser.

Svar: TACK! det kommer (i mängder), var så säker! :*
polichinelle

#8 ISA

ALLTSÅ! fy vad underbart. Nu vill jag ännnu mer till NY. Välkommen hem <3

Svar: yey, TACK! :-*
polichinelle

#9 Jess

Blir så sugen på att åka till NY nu! Blir helt till mig av att du sett Starry Night, vill så gärna se den på riktigt.

#10 Jennifer

åh HEJ!! Fint att ha dig tillbaka i bloggosfären igen!! Och hallå, kollade upp Painted Zeros på youtube och SÅ BRA?!

Svar: hej och tack för välkomnandet! och visst är de ASBRA! blev helt tagen och skitpepp på att ta tag i det musikaliska bandlivet igen!
polichinelle

#11 Sofie

Så skönt att man kan hjälpa en likasinnad med ett enkelt tips för att slippa kalla öronen och sen få ont i dem. Vad skönt att höra att de fungerade bra för dig med. Jag tycker att öronvärmarna är helt underbara. Så skönt att kunna ha dem med sig och ta på sig dem när det är kalt och blåsigt. Perfekta att bara ha som de är eller även med mössa på sig. Ta han om dina öron och håll dem varma.

Svar: ja precis, så himla små och behändigt smidigt att bara lägga i jackfickan och ta fram när de behövs. så tack igen! <3
polichinelle

#12 Sara

Hej Lovisa! Jag har läst din blogg nu ganska länge, älskar din blogg, by the way!Jätte roliga bilder! Ni bodde på en av mina favorit gator i NYC. Jag bor i Philadelphia, Pennsylvania men har åkt till NYC många gånger. Hoppas ni hade kul! :)

Svar: hej sara, vad glad jag blir för din kommentar och för att du läser bloggen ända bort ifrån phiadelphia! vi hade det underbart, tack! <3
polichinelle

#13 Ellen Lindberg

Men oj, så stort eller liksom.. mycket allt ser ut! Stora gator, stora hus, allt är stort! MVH småstadskido

#14 Jossan

Amen du är ju för underbar, härlig look och fint leende på det. Sedan vad avis jag är på dig!! Vill också till New York!! :)

Svar: ameeh gulligaste kommentaren ju! TACK! *rödkindad emoji*
polichinelle

Kommentera här
Upp