uppiffade nudlar, hasselnötsris, broccolisoppa & förvrängda ägg.

Mitt senaste matinlägg "några snabba" fick så pass många hjärtan på Bloglovin' att jag tänkte jaha, det här kanske är populärt och sedemera nu köra ett nytt sådant. Dvs ej supertydliga recept med tillvägagångssätt och bilder i följd utan bara lite snabba tips att plocka från det man vill ifrån. Håll till godo!
 
Mitt första tips är hur man gör den där 3 kronors-påsen med nudlar mycket mycket godare. Funkar säkert med vilken smak som helst, men jag tycker svamp blir bäst. Detta på bilden är grunden.
 
Koka nudlarna och blanda ihop ett par tsk japansk soja, en tsk sesamolja och pressad citron tillsammans med kryddpåsen som följde med nudelpaketet i botten av den skålen du ska äta i. Jag brukar även ha i massa koriander. Rör ihop.
 
När nudlarna har kokat färdigt så häll först av lite av kokvattnet i skålen så blandningen där löses upp lite. Vill ni göra exakt som jag gjorde: använd en kastrull som läcker alt. är helt omöjlig att hälla från. Häll sedan av resten av kokvattnet och blanda runt nudlarna så allt tar smak av kryddorna. Jag brukar låta sojabönor och fryst broccoli koka med nudlarna, så händer det lite mer när man tuggar. 
 
Är man ännu mer sugen på broccoli än till bara tuggmotstånd så kan man göra en broccolisoppa. Det behövs inte särskilt mycket ansträngning: fräs lite gul lök, lite vitlök och slica färsk broccoli i bitar som kan få steka med ett tag. Häll på massa grönsaksbuljong och låt allt koka i ungefär 10 minuter, eller till broccolin blivit mjuk. Här kan du även häva i ärter eller bladspenat eller något annat gott grönt. Vitpeppra och citron:a och mixa sedan alltsammans slätt. Häll på grädde (ganska mycket) och smaka av igen medan soppan kokar upp.
 
Nästa snabba är lite halvfusk. Jag skulle nämligen laga ett recept från Ännu mera vego som hette nötpasta med morot. Det började med att vi inte hade någon passande pasta hemma. Sedan var jag sugen på svamp. Och såklart på vitlök, purjolök, salsa och ris också. Plus att jag ville ha mer protein i så jag hittade lite kikärter. Men själva grunden är dock densamma: börja med att hacka hasselnötter och rosta dessa i en torr stekpanna några minuter. Häll sedan över löken och de grönsaker du gillar och låt fräsa en stund. När all vätska är borta ur svampen är det dags att hälla över salsa och låta det gotta in sig ett tag innan du skvätter över grädde och får till en grönsakssås av alltsammans. Smaka av med kryddor du gillar. Sista steget är kikärterna, de ska bara bli varma.
 
Så, lite snott recept men vilka är inte det? Egentligen.
 
Sista tipset är en riktig snabbis som funkar bra till typ alla mål på dagen (jag valde frukost). Knäck två ägg, blanda i lite vätska (mjölk, vatten, grädde, öl eller ja kanske inte öl eller kanske förresten??) och salta och peppra. Vispa ihop och hacka ned lite purjolök och frysta sojabönor (<--- märks att jag älskar smidigheten med dem kanske). Häll ned i en varm stekpanna och rör runt hela tiden, annars blir det omelett! Servera med smulad fetaost.
Äta | |

#1 silja

har ocksa ett litet tips pa en snabblagad och tom billig maltid: vitkal som bas! koka upp kokosmjölk, i med grönsaksbuljong samt salt/peppar/gurkmeja/chili (och alla kryddor man gillar), i med vitkalen och lat puttra en stund. funkar som maltid i sig eller med ris/pasta!

Svar: mmm älskar vitkål, ska absolut testa! tack!
polichinelle

#2 Johanna Marie.se

Åh, mums, smart! :D

#3 Beatrice

Du är min bästa expert på vego-mat! Det är kanske en av de första anledningarna till att jag stannade kvar här för ett par år sen, men alla de andra inläggen är ju också makalöst bra!

Svar: åh men tack så väldans mycket! blir glad och lite generad :) hoppas jag kan fortsätta leva upp till epitetet vegoexpert, så du fortsätter kika in och läsa!
polichinelle

#4 Ellen

Men åh, det är ju precis sånna här recept man vill ha! Ens bästa snabbmat som ändå innehåller protein och grönsaker! Heja! <3

Svar: vad kul att du gillade dem! tack! ska se till att försöka komma på mer och liknande "recept" att tipsa om :)
polichinelle

#5 ISA

hahah fattade inte att ölen var skämt först. Jag bara "jaha? det kanske är en god krydda?" ;))

Svar: nästan så en borde testa!
polichinelle

#6 josefine

åh så gott det ser ut! och härliga foton!

sv: Åh tack <3 <3

#7 Hanna

Hallå, är ju dom lila snabbnudlarna som är godast, alltid!

Svar: den skulle nog passa ypperligt till denna nudelrätt tror jag! är den veg? glömmer alltid vilken som är veg av den och orientalisk, men kör mest svampnudlar ändå så.
polichinelle

#8 Ellen Lindberg

Mmm! Måste verkligen göra soppa på broccoli och spenat insåg jag nu, det har jag aldrig testat. Verkar så gott!

Kommentera här
Upp