det bör bäras mer keps i detta landet.

IMG_9854 copyIgår sportade jag denna lille looken.
    
IMG_9846 copy
IMG_9849 copyDet mesta av kläderna är gamla som gatan, which is GÖTT pga mjukhet etc.
  
IMG_9857 copyLäppstiftet är min all time favorite Chill från Viva la Diva (<--- billigt och djursnällt svenskt märke).
  
IMG_9858 copyDet bör sannerligen bäras mer keps i detta landet. Ha en fin fredag hörni!
Ytligheter - kläder
16 kommentarer
border

bortfallna ögonblick.

God förmiddag på er kära kompisaj. Idag tänkte jag att det var dags att beta av lite mobila händelser som kommit i skymundan/prioriterats bort/inte klarat gallringen förut. Men lika fint kan de ju vara för det.
 
Vi börjar från början, i New York. Här är en morgon när jag råkade paja våffelmaskinen, det rann ut ca 2 liter smet över mina händer och ned på golvet. Klassisk Lovisa. Till höger gulligt par. Nästan så jag saknar min bara panna när jag ser den här bilden!!

När vi kom hem från väst var det kalas till den lilla spjuvern till höger, Björns yngsta systerdotter. Till höger leker jag, Nora och Hilma nån högst oklar lek som handlade om tjejtjusaren Sune. Jag var oftast Sune.
 
Björn läser för Elsa och vi köper skruv.
 
Glögg, verkstad, schack och chiliost. Klassiskt kollage.
 
Vi var ju ute och gick en hel del också. Bland hästar och fallna ledningar.
 
Raka träd och bumliga stenar.
 
Två frukostar, spexigt te och havre i dubbel bemärkelse.
 
Var ju i Köpenhamn också. Bläddrade skivor i en källare och gick i HAY-butiken *hjärtögonemojis* ---> *tom plånbok* ----> *emoji med mycket uppgiven mun* 
 
Kom hem. Blev sjuk en sen lördagskväll efter jobbet. Bestämde mig för att inte göra ett knop på söndagen, inte ett enda. Åt glass och vinägerchips och kollade serier HELA dagen. Var frisk igen på måndagen.
 
Och nu är vi här i livet, tillbaka i nuet. Våren ligger, om inte dagligen så onekligen relativt ofta, runt hörnet och jag ser fram emot helgen. Imorgon har bandet spelning på Fagrabäck om nån Växjöbo vill pallra sig dit, tid är lite oklart men följ oss på facebook så säger vi till så fort vi vet. Räkna med kvällstid, nån gång mellan 19-21 troligtvis.
Allt det där som kallas livet
7 kommentarer
border

lobster rolls och färgexplosioner, sista dagen i new york.

IMG_0930 copyOch så var vi ju då här. Redovisning av sista dagen i New york. Buhu. Har verkligen publicerat dessa inlägg i snailtakt men AVSIKTLIG snailtakt pga vill dra ut på saker som gör att det ser ut som jag lever ett glamoröst liv. Aja. Dagen innan avfärd mot flygplatsen skulle bestå av en lång lång promenad, med vissa förbestämda stopp, som raring kollat upp sen innan.
 
IMG_0931 copy
Vi vandrade igenom Chinatown där den autentiska vietnamesiska restaurangen PARIS låg.
 
IMG_0932 copyVi gick ned till East river och glodde lite på broarna.
 
IMG_0934 copyManhattan brigde.
  
IMG_0937 copyJag såg ut som en mindre smart person, men det var bara för att det blåste lite. Säger vi.
 
IMG_0943 copySedan gick vi längs med floden länge länge. Det var så otroligt mycket eyegasm på att hela högra synfältet var blågrått och hela vänstra var rödgrönbeige. 
 
IMG_0950 copy
*ramar in*
 
IMG_0945 copy
Efter att ha mött ca 55 joggare var promenadstråket slut.
 
IMG_0951 copy
Kom ut i East Village där det stod en liten soffa på trottoaren helt appropå ingenting.
 
IMG_0957 copyGick lite i skivbutiker till vi blev hungriga. 
 
IMG_0959 copyDå letade vi upp ett litet ställe som hade menyerna under en boj.
 
IMG_0960 copyNämligen Luke's Lobster som man ju hört så otroligt mycket gott om under åren.
 
IMG_0966 copy(OBS här skulle det egentligen varit en jättegulli bild på Björn när han äter hummer i motljuset i en solig park men han bah näää den får du inte ha, jag har ju korv i hela munnen <--- gullig ändå). Men men! Som jag längtat efter den här smakupplevelsen!! Och hur var den då? Magisk! Fast magisk för 15 dollar (dvs ca 125 kronor) för ungefär tre tuggor mat. Blev inte direkt mätt, men kändes enormt lyxigt. 
 
IMG_0968 copyDärefter kaffestros. Jag hade ingen aning om att elf fanns som fysisk butik så dit in kikade vi såklart.
 
IMG_0971 copyPassade på att dra kortet lite mer när jag ändå var igång, summan landade totalt på 7 dollar.
  
IMG_0972 copyVi hittade en svensk som vi rent instinktivt avundades väldans mkt. Syns ju direkt på skylten att hen tänkt "varför inte?" och nu lever sin dröm.
 
IMG_0975 copyTog fler och fler kringelikrokomvägar till hotellet bara för att maxa gatvyerna från resan till totalum.
  
IMG_0979 copyMen tillsist satt vi ändå på det där jäkla planet hem och allt blev typ som vanligt igen. Ska förresten avsluta med ett tips, som antagligen är en klassiker vad vet jag: RES HEM FRÅN USA PÅ NATTEN. Vi reste klockan 21 från New York, dvs 03 svensk tid, och sov sov sov på planet hem. De släcker ned/tänder upp så man ska befinna sig i rätt tidzon för ankomsten, vilket är superbra. Till skillnad från förra gången när vi reste hem från USA, och jag försov mig till en jobbintervju, blev jag inte ett dugg jetlagad. Awesome. Har du missat något New York-inlägg eller letar tips på vad man kan göra, äta, strosa och bo i New York så kolla in min resekategori här. Annars vinkar vi hejdå till världens (än sålänge) bästa stad för den här gången.
Resor
13 kommentarer
border
Upp