kolsyrad linsfalafel.

Alltså STOPPA PRESSARNA. Varför har ingen berättat för mig hur man gör världens enklaste och godaste linsbiffar a'la falafelstyle?! Jag ska nu föra kunskapen vidare. Läs nu, tacka mig när du ätit upp. 
 
IMG_8501 copy
Du behöver väldigt lite för att skapa dessa biffar. Se bara ↑ Röda linser, koriander, spiskummin, bubbelvatten och honung. Jag har på senaste tid helt gått över till att blötlägga linser över natten istället för att koka dem, rekommenderar verkligen detta. 
 
IMG_8504 copy
Häll av blötläggningsvattnet från linserna och häll istället på en slatt bubbelvatten. Jag mätte inte, men kanske två deciliter till tre dl linser? Vet ej. Har ej perfekt uppskattningsförmåga. Mixa iaf ihop linserna och det kolsyrade vattnet och smaksätt sedan ordentligt med koriander och spiskummin plus en skvätt honung om du vill (kan uteslutas för veganskt). Jag hade även i en hel del fryst persilja. Det är okej om smeten är lös. Eller rättare sagt: den ska vara det.
  
IMG_8507 copy
För då är det bara att klutta ut med sked i stekpannan och steka några minuter på varje sida. Stekyta utanpå, mjukt inuti. Precis som falafel, mmm!
  
IMG_8520 copy
Ekvationen smakupplevelse man upplever vs ansträngning man lägger ned är så otroligt tacksam i dessa linsbiffar så jag tycker verkligen ni ska testa. Billigt som sjutton är det ju också, inte heller en nackdel såhär straxt före löning. Ät med valfritt tillbehör. Jag valde tsatziki, ris och avokado. 
Äta | |

#1 Anna María

Men HALLÅ! Ser magiskt ut och kul att ha kolsyrat vatten i ju. Har haft det i pannkakssmeten förut och det blev succé, så detta måste jag bara prova!

Svar: tack för tipset tillbaka, ska testa det någon gång! känns som det borde bli himla *frasiga* pannkisar? puss!
polichinelle

#2 Sandra

Det här låter helt fantastiskt! Vi var så sugna på falafel häromdagen så den här varianten ska jag definitivt testa :)

Svar: åh men ja, gör det! enkelt, gott, mättande, billigt, nyttigt. kan det bli bättre liks?
polichinelle

#3 Agnes

Åh vilket bra tips! Det ska jag testa i helgen!

Svar: hoppas du gillar det!
polichinelle

#4 Emelie

MEN, så enkelt..! Det där är ju till och med något jag skulle orka mixa ihop..!

Svar: till och med du? jag låter mig inte luras av din ödmjukhet, klart en gourmet som du slänger ihop ett par enkla linsbiffar!
polichinelle

#5 Emelie

MEN WOW! Måste måste prova dessa! Älskar dina mattips <3

Svar: tack emelie! hoppas du kommer gilla'rom!
polichinelle

#6 Anonym

Åh! Jag är så pepp på att göra fler vegetariska måltider och jag ska även försöka lära mig att äta linser (klarar inte riktigt konsistensen..) men gör jag på detta sätt kanske jag kan tycka om det. :-)

Svar: det tror jag absolut! det blir ju liksom inget mjöligt på något vis, utan bara mjukt och GOTT!
polichinelle

#7 Yohanna af Skovde

De ser provocerande perfekta ut!

Svar: <3
polichinelle

#8 maria

blev så sugen på linsbiffar att de står på spisen as we speak, måste testa med bubbelvatten, borde göra dem fluffigare? vet att min farmor har bubbelvatten (eller vichyvatten som hon kallar det) i potatismoset..

Svar: vichyvatten <3 hmm vet inte tekniken bakom, men det blir iaf extra krispigt på utsidan känns det som. hoppas du gillade dem!? <3
polichinelle

#9 Maja

Hoppsan! Det är jag som är den anonyma personen. Satt på tåg i obygden och internetet samarbetade visst ej.

#10 Jess

Älskar dina matinlägg, så jädrans bra! Ska helt klart prova att ha i en skvätt kolsyra nästa gång jag gör linsbiffar.

Svar: åh tack! vad kul att du gillar dem! tycker absolut du ska testa.
polichinelle

#11 Amanda

Detta MÅSTE jag testa!

Svar: det tycker jag verkligen!
polichinelle

#12 Daniella Chanelle

steker du i smör eller olja?

Svar: rikligt med olja! :)
polichinelle

#13 Ellen

Men whaaat? Hur gör du när du blötlägger? Alltså hur mycket vatten och hur mycket linser? Ska bli mitt nyårslöfta att testa blötlagdla linser dåra.
Pusshej!

#14 malin

Nu ska jag äntligen testa dessa! Väldans peppad.

Svar: yeeey! :D
polichinelle

#15 Amanda Jonsson

tack för en utomordentligt bra receptbank lovisa. satt och scrollade och blev så sugen på dessa!!! nom!

Svar: åh men tack amanda! :*
polichinelle

#16 Nastasja

SÅ GRYMT GODA omg. Åt i en wrap med tacotillbehör minus salsan med extra mayo, alltsåååååå <3

Svar: ååhh vad kul att du testade och gillade! :D
polichinelle

Kommentera här
Upp