hur klär man sig som lärare?

Okej, första veckan som lärare part 2 är officiellt förbi och jag är dödstrött. Det är så mycket nytt. Nya rutiner, nya salar, nya kollegor, nya blanketter. Och då har inte ens de nya ELEVERNA börjat än <--- obs. Men jag tror det blir bra. Jag hoppas det. 
 
Ni var ju några som ville veta mer om lärarjobbet, så här kommer det första lärarinlägget och temat är... kläder. Hur klär man sig som lärare?
 
....
 
Skoja. Jag vet att någon kursare till mig under lärarutbildningen räckte upp handen och frågade om det var olämpligt att ha scarfs på sig som lärare. Herregud, ta på dig en scarf om du vill människa?!? Men visst, lite kanske jag också tänker efter innan jag drar på mig kläderna på morgonen. Den kortaste vippkjolen sparar jag till andra tillfällen, och medan de äldre kollegorna kanske hellre "föryngrar" sin stil så känner jag snarare tvärtom. Såklart kommer jag fortsätta ha tröjor med tryck, bandtshirts och rosett i håret om jag vill, men vissa element förstärks och andra reduceras något inför en jobbdag. 
 
Äsch, nog snackat, vi kikar istället.
 
Måndag och första jobbdagen. Ville ha något bekvämt men ändå lite halvfint, så det såg ut som en gjort lite lagom effort. Hehe :))) Det fick bli halvkristen kjol med både enkelt nedtill och upptill.
 
På tisdagen var det supervarmt och jag skulle ställa iordning musiksalen så det fick bli en pikéklänning, ändå enklast att bara välja ett plagg liksom. För övrigt: ställa i ordning musiksalen bestod till uppskattningsvis 75% av tiden åt att bråka med digitala trumset som nog måste vara top 3 otympliga saker i världshistorien. Ni som försökt flytta ett ihopkopplat, rangligt digitrumset vet vad jag pratar om. Sälla er till klubben och gråt en skvätt med mig. 
 
IMG_4343 copy
Onsdag och skolfoto, så det blev lite extra piff nedtill pga är 1,60m lång = fått sitta ned ca alla gånger jag skolfotats. Fick jag göra det på detta personalfoto? Såklart inte. Tur att man var lite prickpepp upp till iaf!!! Förresten så väljer jag nog skjorta som mitt bästa lärarplagg. Känner mig alltid lite mer seriös när jag har skjorta på mig, även om det är en prickig sådan.
 
IMG_4346 copy
Och så sista arbetsdagen, i torsdags, då jag i 25° värme fortsatte med svarta, tighta jeans... Nä, men överlag är väl ledordet för jobbstilen just nu ~*enkel grund med något piff*¨~ Fokus ska ju ändå inte ligga på kläderna, även om det är kul med kläder. Nåväl, hoppas ni som hittat hit via min otroligt googlebara rubrik inte blev alltför besvikna angående how to dress as a teacher (<-- sökoptimerar max nu). Puss.
Ytligheter - kläder | |

#1 Daniella Chanelle

I vilken ålder är dina elever?

Svar: undervisar hela grundskolan, så de äldsta går i nian och de yngsta i förskoleklass.
polichinelle

#2 Pyret.

Hur kan dina klädkombinationer alltid rocka så fruktansvärt hårt??

Svar: amen snällo! tack! <3 :D :*
polichinelle

#3 Anonym

Håller med dig om att skjorta känns mycket mer seriöst. Jag brukar försöka att inte smälta in bland eleverna för mycket. Blir ändå ofta tagen som elev av personer som inte jobbar till vardags på skolan.

Svar: ja men exakt, förstår ditt problem! skönt att jag tar skolfoto med mellanstadieklassen i år, så det slipper stå lärare inom parantes efter mitt namn. haha.
polichinelle

#4 Christine&OtherSweetStories

Haha, fint var det i alla fall :)

#5 Ellen

Haha! Sjuuukt fin grön klänning? Går den att få tag i än tro? Puss

Svar: tack! jag har köpt den på second hand, så tror inte det tyvärr. puss! <3
polichinelle

#6 JUNITJEJ

Alla dina klädkombinationer passar! Kul att du också jobbar som lärare.

Svar: tack! och detsamma, kul med en kollega i branschen! vilka år och ämnen undervisar du?
polichinelle

#7 Nastasja

Alltihopa är så himla snyggt! Och håller med dig om skjort-grejen. Samtidigt är det mitt bästa chillplagg också.

Svar: ja, en större variant (gärna rutig) är ju sjukt snygg chillplagg!
polichinelle

#8 Anonym

Älskar detta inlägg:) Mitt absolut bästa "lärarplagg" (jobbar som timvikarie) när det blir himla varmt är knälång kjol med fickor (till nycklar, mobil osv), förvånansvärt svårt att hitta dock. Fick lite inspiration till outfits nu, tack:)

Svar: ja, fickor är guld värd! hade bara kjol och tröja häromdagen, och bah VAR SKA JAG LÄGGA MIN NYCKEL? fick till slut lägga den under skosnörena och liksom sätta fast den med hjälp av snörpningen, haha.
polichinelle

#9 xyz

omg dom blå skorna! vart har du hittat dom skönheterna?

Svar: älskar'om! de blå skorna är från nelly, dock inte den här säsongen så är inte säker på att de finns kvar.
polichinelle

#10 Simone

Vilket bra inlägg! Ska också bli lärare i september och funderar massa på det här med kjollängd. Härligt med input :)

Svar: tack, vad glad jag är att du gillar'e! puss och vad kul med en kollega i branschen! vilka år och ämnen läser du för?
polichinelle

#11 Simone

Det är en privat språkskola men folk i alla åldrar här i Spanien, och jag ska lära ut engelska. Kul! Lycka till!

Svar: va kul det låter! lycka till!
polichinelle

Kommentera här
Upp