måndag till söndag i kläder.

Tjenna alla äkta kelgrisar!! Jag tänkte ta er med på en recap på förra veckan, och let's fokusera på kläder vettja! Sju dagars outfits helt enkelt.
 
måndags såg jag ut på detta vis.
 
IMG_4599 copyMed extremt lärarvänliga (ni vet, ordentliga/fina/bekväma) byxor.
  
IMG_4605 copy
Och linne som jag glömt bort att använda de senaste åren (!?) Tyckte den peppa turkosa och anonyma beiga gick så bra ihopa.
  
IMG_4609 copySedan blev det tisdag och faktiskt ganska varmt, så det räckte med tshirt. Kan ju iofs också bero på noll luftcirkulation och mkt sparsamt med syre i musiksalen men ah.
 
IMG_4607 copy
Jobbade hela dagen, åt godis hela kvällen. 
 
Onsdagens paltor blev blårandigt.
 
IMG_4633 copyKombinerat med tämligen trött uppsyn.
 
IMG_4666 copy Torsdagar är egentligen min lediga dag, men det var personalkris med sjukdomar etc på skolan så jag hoppade in och hjälpte till. Jobbar ju på en privat skola, och en av nackdelarna (eller?) med det är att det inte bara är att ringa in nån vikarie från kommunens lista utan man sköter allt själv så långt det går. 
 
IMG_4665 copy
Jobbade hela dagen i förskoleklass och fick ett gäng kommentarer om mina söndriga strumpfhosen. 
 
IMG_4668 copyBåde klänningen och koftan är gamla som gatan men halsbandet var nog premiäranvändning på. Gillar't!
 
Fredagens bild blir inte mycket roligare än såhär. Var dödstrött på morgonen så sket i både dusch, smink och luggfix. Eller ja, ännu mer än vanligt med andra ord (se bevis ovan...) En riktigt pepp färgskala fick symbolisera livsglädjen jag kände kl 06:42 men det blev en fin dag ändå! Brukar ju vara så när man väl tagit sig upp, kommit till jobbet, druckit sin första kopp kaffe och fått träffa eleverna.
 
 
Dagen efter, lördagen, innebar också tidig uppgång eftersom Simrishamn stod på schemat. Klädfotograferingen skedde dock på fikapausen på vägen dit, i Nybrostrand. Mkt fin och mkt blåsigt.
 
Det blev en saligt blandad kompott med lite Primarkfynd, tre kronors-skor, rejäla strumpor,  en ärvd jeansjacka och ett tio år gammalt linne. Köpte det typ 2004 när jag var i Göteborg med min bästa internetvän och då hade precis Cheap Monday lanserats så jag kände mig sjukt cool i något så nytt och hippt :D 
 
IMG_4799 copy
Och så söndagen.
 
Jag tog sovmorgon till 10 och ignorerade den lilla betongkeps som satt kvar på skallen efter gårdagens ölbaluns på Therese balkong genom kortkort mintgrön klänning (egentligen ett ribbstickat linne i strkl XL), adidaströja och snabba skor. Funkade prima. Dessutom åt jag chips & dip till middag så veckan kunde inte avslutats bättre. 
Ytligheter - kläder
8 kommentarer
border

torsdags-körv me brö.

Hej på er! Som synes har jag skaffat mig en ny design här på blöggen helgen till ära. Har varit sugen länge, men aldrig riktigt orkat ta tag i det men efter en fredagskväll på hemmaplan och inspiration från Amanda (som hade gjort om sin design på nästintill samma vis som jag önskade) fick bloggen en ny outfit. Vill ge en exta s/o till damen ovan som även ägnade kvalitétstid i facebookchatten igårkväll med tips och lösningar. Tack Amanda! <3
 
OBS. Som synes är inte designen färdig, headern slängde jag ihop på 30 sekunder när min gamla vägrade fungera i den här stilmallen och länkningar + andra detaljer är fortfarande kvar att göra. Hoppas dock att detta funkar någorlunda tillfredsställande sålänge, lämna gärna några ord och säg vad ni tycker. För er som besitter personlighetskombinationen snäll/lat finns nu ett alternativ för lite bloggig snabbkärlek: klicka på GILLA-knappen som finns längst ned efter varje inlägg. Där finns det även snabbklick till Pinterest, Facebook och Twitter samt en liten pratbubbla för kommentarer.
 
Nu ska jag strax åka till Simrishamn och köpa en soffa! Ska bli najs att äntligen kunna hänga i sitt vardagsrum på riktigt (att sitta på en kudde på golvet till hela MFF-Celtic är lite krävande i längden). Visar när den är på plats! Nu tar vi istället och blickar tillbaka till i torsdags.  
 
IMG_4615 copy
Då kom jag som vanligt hem från jobbet runt 17, vrålis.
  
IMG_4621 copyLagade snabbmiddag bestående av tunn omelett, pestogrädde och örtig morotssallad med svamp.
  
IMG_4636 copyFönstrena stod öppna i hela lägenheten pga både vädring och värme.
  
IMG_4642 copyOch så blev det kaffe på maten kors i taket. Jag brukar skippa koffein på kvällarna (läs: efter klockan 17) eftersom jag gillar att kunna somna, men den här gången föll jag för grupptrycket. Dvs Björn. 
  
IMG_4643 copyRunt halv åtta knackade det på dörren. Det var Ralle och Fuego som ville inspektera vårt lilla badrum.
  
IMG_4645 copyEller främst ville de kanske hänga här och maxa sensommaren.
  
IMG_4652 copyJag slängde ihop snabbmiddag nummer 2 för kvällen och förverkligade ett av mina tips från det här inlägget och gick ut.
    
IMG_4662 copy
Och så hängde vi här ett tag, pratade om trumundervisning och skapade ett nytt uttryck för att anlända mkt mkt sent till en fest.
 
IMG_4661 copy
Fuego.
  
IMG_4663 copy
Efter två korvar var sa jag hejdå till sällskapet som skulle iväg på spelning. Själv kurerade jag en överansträngd hals (pratit och sjungit ca 300% mer den här veckan än nånsin annars typ) och förkylning med te och Idol-klipp i sängen.
  
IMG_4631 copyInte heller fy skam.

6 kommentarer
border

att du tvingas se fattiga människor kan aldrig vara ett större problem än att de är fattiga.

Något jag är så fruktansvärt trött på är folk som ser ner på tiggare. Dumheten som folk besitter går i vågor på skalan vet inte bättre till ren idioti där alla parametrar bottnar i någon form av oförmögenhet att se sina egna privilegier. Den yttersta formen dumhet, dvs Den Rena Idiotin, syns ofta på Facebook. Någon lägger upp en status, en bild, en skärmdump och kommentarsfältet fylls av hat. Nu senast en bild med texten "Sverige är det svenska folkets hemland, inte hela världens socialtjänst". En bekant till mig, som mer än gärna åker på billiga semesterresor till soligare/fattigare länder, delar bilden och resultatet låter sig inte väntas på. Fler gillningar, fler delningar. Uppåttummar och kommentarer som gör en mörkrädd.
 
Fy fan. Jag ska inte sätta mig på några höga hästar** men jag skäms. För er och åt er. Förstår ni inte hur priviligerade ni är? Att ni inte gjort ett jävla dugg för att förtjäna att födas in i överflöd, priviligier och pengar? Det enda ni har gjort för att födas i Sverige är att ha TUR. Andra riskerar sitt LIV för att få samma möjligheter som ni fick i ett lotteri vid befruktningsögonblicket. Pausa ditt liv i några sekunder och betänk skillnaden. Skillnaden att vara från ett land man flyr från vs vara från ett land man flyr till.
 
 
Mellan januari och april 2015 dog över 1600 personer när de försökte fly över Medelhavet för att nå Europa. Vad gör vi med de som lyckas komma hit? Hånar, beskyller, misstänkliggör. Ger kanske skramlet vi har över i plånboken och ler nöjt åt poängen som trillar in på karmakontot. Vårt karmakonto. Vår medmänniskas liv. Ett liv, som lika gärna hade kunnat varit ditt och rollerna hade varit ombytta. 
 
 

 
ps. Har du lite svårt att hänga med på det här med privilegier och vill ha det riktigt tydligt förklarat med hjälp av pappersbollar? Klicka här.
 
 
** för bara några år sedan var jag personen som bah "Alltså, jag tycker det är rätt smart att ge något ätbart till personerna som sitter och tigger, jag menar det är ju lätt att köpa en extra banan så får de lite energi". ................
Feminism & politik
9 kommentarer
border
Upp