idag händer det.

Jag skrev det redan i april och det är IDAG det händer: vi som röstar rosa är med och skriver historia!
 
F! ligger och pendlar strax under 4%-spärren (enligt valprognosen igårkväll behövdes bara 6000 röster för att säkra regeringsinträde) och är det något som är taktikröstning så är att som rödgrön välja att lägga sin röst på F!. För att säkra regeringsskifte och inte låta SD få vågmästarroll. Men allt det här har ni ju säkert redan läst tusen gånger redan, jag ville bara pränta in det en sista gång innan ni slickar igen kuverten. 
 
Tidigare val har jag röstat rött och grönt, nu valde jag att rösta rosa hela vägen (förtidsröstade i en liten landsbygdslokal, i min hemkommun är F! representerade därav kommunval). Inte för att jag tror på att F! sitter inne med alla ekonomiska lösningar eller alla bugdetsvar, utan för feminismen är min hjärtefråga. Och den behövs. Feministiskt initiativ behövs. F! behövs för att dessa 32 anledningar inte ens är en miljontedel av alla problem ett patriarkat för med sig. F! behövs för att det är ett parti som talar för alla. Det här partihjärtat klappar hårdast för allas lika värde, och har stor medvetenhet & kunskap i funktions-, rasifierings- och QTBH-frågor. F! behövs för att vårt samhälle inte ska anse att plånböcker än viktigare än gemenskap. F! behövs för att en feministisk revulotion inte bara är möjlig. Den är här. 
 
Jag vill vara en del av förändringen. Jag vill vara en del av dem som kommer kunna se sina barnbarn i ögonen och stolt säga  "jag röstade för att ni skulle växa upp i en värld som ser er, ert värde och era möjligheter istället för ert kön". Jag tog ansvar för den gemensamma kampen. Och vad som än händer inatt så slutar den inte här. För systrar och bröder: vi har bara börjat ♥ 
Feminism & politik | |

#1 Julia Müller-Sandvik

BRA! Heja dig!! Och mig :)

Svar: NU KÖR VI <3
polichinelle

#2 Helly

Hejjahejja! Ska snart iväg och rösta rosa jag med.

Svar: NU KÖR VI <3
polichinelle

#3 Mirano

Japp, idag gäller det!

Svar: NU KÖR VI <3
polichinelle

#4 Annelie Komorowska

HEJA! <3

Svar: EXAKT! <3
polichinelle

#5 Nastasja

Ja ja ja ja JA! <3 peppar här hemma!

Svar: <3456789!!!!111ettettetett
polichinelle

#6 Vicky

ROSA. NUUUUUUUUUUU

Kommentera här
Upp