måndags...

...frukosten såg ut såhär. 
 
Jag var ledig och gick upp ungefär klockan tio. Åt yoghurt och fil med müsli, äpple, gojibär, linfrön och honung. Nyponsoppa, te och smörgås med sojabönshummus och paprika plus ägg. För att få den perfekta gulan kokar jag upp typ 1,5 cm saltat vatten, sänker till låg värme och lägger ned ägget för att ångkokas i exakt 6 minuter. Här var dock ägget lite större än vanligt, så kunde allt tagit några extra sekunder, men annars funkar det prima varje gång. Tack för koktipset Vicky!
 
 
...kläder. 
 
Extremt överdriven fotolycka över anledningen hittat ett höstlov på balkongen.
 
Kjolen är en ständig återkommande favorit från h&m, skor från Tradera och tshirt från Beyond Retro.
 
...sysselsättning: Stros i butiker för att fixa födelsedagspresent till min lillasyster som blev 24 igår plus låna en hel kasse böcker på biblioteket.
 
Kvällen ägnade vi åt film, närmare bestämt en fransk dokumentär om kejsarpingvinen. På riktigt helt magisk dokumentär vid namn Pingvinresan (finns på Netflix). Vi satt ömsom och gapade ömsom skrattade ömsom snörpades i hjärtat för detta arma fina faschinerande djur som bara seglade upp på topplistan. Dokumentären är berättande i sitt slag med skådespelare som uttrycker vad djuren skulle känna och tänka i olika situationer de utsätts för och det kanske låter klysch men det är SÅ bra. Ni vet ju att jag är en sucker för djur med mänskliga reaktioner och drag. Se se se!
 
...middag blev nån typ av proteinchock. Visst, pasta men till det en gryta med linser, sojabönor och tonfisk blir onekligen mättande. Punkt slut varulvstjut.
Allt det där som kallas livet, Musik
4 kommentarer
border

fyra pikéer.

Få återkommande läsare har nog missat min förkärlek för tshirtar med knappar och krage, pikéer med andra ord, och jag brukar ju tipsa (läs tjata) om hur bra barnavdelningen på second hand-affärer är för att fynda tröjor av denna variant.
 
I England lyste dock second hand för barn med sin frånvaro, men desto bättre var utbudet på Primarks pojkavdelning (ja, bara på pojkavdelningen - ni ser ju färgerna.... Att det 2014 inte är kutym med unisexa barnkläder är skandal, mer behövs inte ens diskuteras i frågan eftersom det inte finns några för-argument för uppdelade flick- och pojkklädersavdelningar). Fick sansa mig och faktiskt bara köpa de jag blev kär i och låta resterande varianter hänga kvar. Blev ändå ett litet fint knippe på fyra, varav den mörkblå med grå krage och ficka redan är invigd. SÅ finast *mod revival*
Ytligheter - kläder
2 kommentarer
border

london: vallmo, pubcrawl och "how does he really expect to be happy when he listens to death metal bands?"

Nu är vi framme på sista heldagen i London, och därmed sista heldagen på den fem veckors långa Englandsvistelsen. Här är jag i lägenheten vi hyrde. Obs alltid viktigt att matcha tandborsten med dagens outfit.
 
Dagens första plan var att vandra runt på British Museum så dit åkte vi.
 
Kollade på otroligt gamla grejer. Jag kan liksom inte TA IN hur gamla vissa av föremålen där var. 
 
Vi (jag) bestämde att jag skulle få välja lunch så jag tog några hoppsastuds när jag såg att Itsu dök upp precis när tarmen skrek som högst efter asiatiskt. Chrissy hade nämligen tipsat mig  om att jag var tvungen att äta på Itsu under mina Londondagar och skickade t.o.m bild på vad jag skulle välja också, extremt bra med personlig menyrådgivare ju! Tyvärr fanns inte gyoza dumplings på det här stället så jag fick välja något annat, men det var gott det med!
 
Nästa fototillfälle uppenbarade sig efter vi tagit tunnelbanan till Towern, där det var såhär sorgligt fint. Det röda havet är hundratusentals vallmoblommor i keramik, en för varje person som miste livet under Första världskriget. Också otroligt svårt att ta in, men väldigt hjärtskärande. 
 
Vi promenerade runt Tower Bridge och pratade om hur vi skulle lägga upp resterande dag.
 
Bestämde oss för att de bästa beslut tas med kaffe i magen. Bissen tog en variant med pumpasmak.
  
Kaffe i magen-beslutet ledde till att vi bestämde oss för pubcrawl! Första stoppet på en miniminiliten källarkrog (noll säkerhet vid brand). Vi skålade för sjuårig vänskap och blev bjudna på chips från bartendern innan vi gick vidare.
 
Till nästa ställe! Jag körde på min favorit"drink" (vodka cranberry). 
 
Här hängde vi en bra stund och pratade musik & sport innan det blev avfärd till nästa ställe...
 
...nämligen lägenheten på Robert Street! Köpte med oss öl och kollade youtube-klassiker en stund, men främst var vi tvungna att vända hemåt för att hämta biljetterna för kvällens bravader.
 
På väg dit skrek magen efter något ej i flytande form så vi sprang in på M&S för att krubba något på vägen. Jag köpte fetaostsallad och gelatinfria körsbärsmaskar.
 
Framme! Dags för spelning! Lagom flamsiga stod vi och lyssnade på det här popbandet och planerade inför nästa resor. De flesta innehållandes en inomhuspool av någon anledning.
 
Huvudakten hette Withered Hand, vilket är ett skotsk indiepop-/rockband som verkligen är värda en eller två lyssningar (tips på låtar att lyssna in sig på är Cornflake och Religious Song ♫ Den sistnämnda är rubriken hämtad från btw). Skönt också för en annan med en låtskrivare som slog igenom efter han fyllt 30. Alla som lyckas överlag är ju så jäkla unga så en får lite ångestont i magen av avund.
 
Efter spelningar gick vi vidare till jukeboxstället vi var på kvällen innan då de ryktades om att banden skulle dit på efterfest. Vilket de även gjorde! Värdigt avslut på denna, totalt sett långa, resa. 
Resor
7 kommentarer
border
Upp