öronmuffar, irish coffee, peppfest och vettighet.

Jag har ju redan visat förra lördagens klädval för er men vi maxar det lite till med en utomhusekipering också tycker jag!
 
Iklädd detta varma (fleecestrumpbyxor!) mötte jag upp finaste fröken Eklund för återträff. Även hon har ju lämnat Växjö men dock bara för en stad knappa timmen bort, så denna dag skulle vi ära med umgänge! Vi åt thai, jag gick bakom henne i inredningsbutiker och babblade (sådär det ser ut ni vet, när en har shoppingsug+pengar+hus och den andra ej fast jobb+pytteliten redan överfull lägenhet) och fikade. Galet bra.
 
På kvällen åkte jag hem till detta par: Robert och Nicoline. 
 
Nästan med ens jag steg in fick jag en nyvispad irish coffee i handen. Tackarrr.
 
Åbet hade styrt upp ett svårt musikquiz på temat Sol och måne. Jag anade med ens att herr Gärdestad skulle komma med och fick rätt! Dessvärre vann vi inte, utan det gjorde lag Kallefräs. Jag och Gustav fick dock pluspoäng för lagnamnet Mooning where the sun don't shine. 
 
Vinnarna Karin och Nicoline.
 
Efter massa prat blev det dansgolv! Dansvardagsrum alltså.
 
Så jäkla peppt att stå i en tjejring och bara vråldansa till Håkan, Queen, Beatles, Smiths och Krunegård. Allt för länge sedan.
 
Brewdarna begav sig dessvärre ut, men vi utan studentkort/utgångspepp stannade hemma och hade lite whiskyprovning istället.
 
Och så åkte gitarren fram!
 
Skreksjöng till alla mina gamla Maiden-favoriter, awesome! Särskilt i någon slags ambivalent låtmix med Ella Fitzgerald, Britney Spears, Neil Young och massa annat helt random som en bara kommer på för stunden.
 
Robert hade köpt julöl och frågade om han fick bjuda.
 
Det fick han såklart!
 
Timmarna gick fort och helt plötsligt, mitt när vi precis kommit in på genus, funkofobi, den manliga språknormen och annat sånt där gött att diskutera med två väldigt vettiga språkvetare (trots att de är vita cis-killar, HERREGUD HUR ÄR DET MÖJLIGT?!?!?!) tutade lillasyster utanför och skulle skjutsa mig hem. Vi enades att fortsätta den samförstådda diskussionen snarast över en kopp kaffe.
 
Ytligheter - kläder
4 kommentarer
border

hitta nyckeln-mundering i blåskala.

Fågel.
 
Fisk.
 
Och mittemellan! Yes, såhär såg onsdagens outfit ut i någon form av gammal lek.
 
Har äntligen tillräckligt långt hår för den större varianten av donut bun's igen! Perfekt pga snabbt men ser ändå extremt *lärarproper* ut. Skulle gärna ha ännu större bulle, men det här är max för min hårlängd just nu.  För er som för övrigt känner att det var länge sedan intressekanonen avfyrades så har jag nu finally kommit till någon slags insikt vad det gäller frippy. Tjatar ju om det ibland ni vet och tveket just nu gällde ju alla tre komponenter färg/längd/lugg. 
 
Såhär tänker jag: jag låter min naturliga hårfärg växa ut, nu när jag ändå kommit sålångt med utväxten. Låter även håret växa ut (damn New Girl och det där fina Zooey-svallet!) och det får avgöra frågan om luggen ska tillbaka eller ej. Känner jag för att fortsätta med slängiga håret så klipper jag lugg men kapar jag av det till page igen så är räcker den frisyren som den är utan lugg. Så. Nu kan jag sluta re om det. Iallafall offentligt.
Ytligheter - kläder
8 kommentarer
border

the incredible facemask.

Sponsrat inlägg.
 
Innan jag åkte till England fick jag hem ett paket med ett gäng ansiktsmasker som kallas The Incredible Facemask från MayBeauty som undrade om jag ville prova på en ansiktsuppfräschning. Sure thing, sa jag.
 
Så jag smetade in nyllet.
 
Och lät det stelna lika lång tid som det tog att diska, lyssna på det sista jag hade kvar på p3 dokumentären om den kidnappade Uppsalastudenten och bli lite skiträdd när lampen gick och jag stod där i mörkret med disksvampen i näven. Väntade bara på att nån skulle komma in och droga mig med köttfärspaj. Fy fan.
 
Allt som allt ca 30 minuter hade jag leran i ansiktet och på denna tid skulle den alltså trolla bort pormaskar, oljig hy, akne och allmän sunkighet. 
 
Masken satt som ett smärre berg men sålänge jag grimaserade upp den lite så gjorde det inte ont att dra bort, vad än minspelet här ovan visar (det är alltså en gif, för er som läser via mobil). Vad tyckte jag då? Jo:
 
1) himla faschinerande att se de små pormaskstubbarna som sticker upp från masken, som en liten liten äcklig trädgård
2) hyn blev helt magiskt mjuk efteråt men...
3) till detta hör också att allt småhår försvinner från huden, således är det very much important att akta ögonbryn och bebbefjun
4) förutom mjuk så blev faktiskt huden märkbart fräschare efteråt, men jag som har lite lättretad hud blev röd och lite svidig efteråt. Detta är dock något som det står om på masken så jag smorde in mig med fet kräm efteråt och svidigheten försvann i stort sett direkt.
5) nästa gång kommer jag bara använda masken på mitt problemområde nosen då jag inte tycker det gör något med lite ludenhet men skippar gärna pormaskar
 
Om någon tänkte köpa sig ett gäng maskar så ange polichinelle30 så får du 30% i rabattkod på hemsidan på ett valfritt kit.
Ytligheter - kläder
6 kommentarer
border
Upp