tomatkrossbaserat.

Jag vågar inte tänka på hur många burkar krossade tomater jag köpt genom åren. Det var min go to-varan konstant i mina studentår och fortfarande har jag alltid ett par burkar hemma (gärna både kross, finkross, körsbärs och hela) för att basera maträtter på. Typ såhär:
 
Det här är så himla comfort food för mig. Påminner om barndomen och mammas variant med hempanerade snitzlar. Dessa är dock halvfabrikant från Anamma. Tomatsåsen är gjord på extra finkrossade tomater, den typen passar bra när det ska vara en ren tomatsås utan färs/linser/jox i *tycker*
 
 
Spagetti & färssås. 
 
Vilket väl ändå måste vara en rätt som aldrig går ur tiden?
 
Spagetti överlag känns ju rätt så standardkompatibelt med de där tomatkonserverna.
 
Denna gång ackompanjerat av morotsallad med purjolök, gröna sojabönor och korianderdressing.
 
Plus tomatlinssås och parmesan. Åh.
 
Får en tomatsås över kan jag tipsa om att dagen efter blanda ut den tillsammans med cremé fraiche och lite extra kryddor, och sedan äta kall som tillbehör till tex. bulgursallad. Bara att blanda ihop buljongkokt bulgur, bladspenat, en tetra blandade bönor, rödlök och massa citron.
 
Om en är lite sugen på pommes kan en steka lite sådana också till, även om det blir en väldigt knäpp kombination.
 
Eller helt enkelt bara laga en tomatsoppa. 
Äta
7 kommentarer
border

en sushidejt.

I tisdags cyklade jag ned till Moshi moshi för att äta lite sushi.
 
Och titta titta med vem! Jennifer! Så himla bra person.
 
Vi åt och pratade afrikanska länder, yrken och studier, morgon- kvällspigghet, vårt övervakningssamhälle, barndomsminnen och geografiska differenser i matrutiner och helt plötsligt hade tre timmar passerat och sushibaren stängt för 10 minuter sedan. Inte klokt vad jag gillar internet som kan få en att träffa sådana här guldkornsflickor alltså!
Äta
11 kommentarer
border

fördelen med att inte gå helt bananas på dansgolvet en lördagskväll i fem delar.

Del 1 = frukostnjutning: gå upp ganska tidigt (för att vara söndag) och ta sig tid att laga ordentligt frukost.
 
I detta fall äggröra med purjo och körsbärstomater.
 
Och massa persilja såklart. Serverat med majonnäs.
 
Och lite mackor, proviva, kaffe och Homeland.
 
Del 2 = bege sig ut i solen.
 
Med foam rollers, vilka redan suttit på en hel natt, som får gotta sig lite extra under scarfen.
 
Sedan lägga sig ute på gräsnedförsbacken, spana på vildharar, läsa Jonas Gardell och få Sandra på politikpratarbesök innan hon beger sig till sin vallokal.
 
Och sedan, komma in igen och bre matsäck inför....
 
Del 3 = bege sig ut hit.
 
Med tröja på men papiljotterna kvar i håret. Orkade inte.
 
Till Bergkvara, där idyllen var iögonfallande åt alla väderstreck.
 
Särskilt tillsammans med denne. Ser du designer-Julia, tygkassen hänger fortfarande med! Väldigt blekt och kaffefläckig i och för sig, men det är ju mest charmigt. 
 
Vi kollade in den lilla ruinen med höga murar som skyddande vällde upp kring få kvadratmeter.
 
En kort liten grusvägspromenad.
 
Och sedan stilla magkurret.
 
Hittade en perfekt plats för denna aktivitet.
 
Världsgullig.
 
Och sedan studsa hemåt.
 
Del 4 av söndagsbestyren = baka. Ville egentligen baka citronkladdkaka, men eftersom jag köpt oekologiska citroner (fy mig!) gick det inte för sig såklart. Fick ändra inriktning till muffins som inte krävde zest i sig.
 
Under gräddningstiden borstade jag ut lockarna. 
 
Delslut med kaffe, citronmuffins med grädde och ytterligare ett avsnitt Homeland.
 
Och så avslutningsvis del 5 = kreativitet. Alla bra dagar måste liksom innehålla någon kreativ sysselsättning för att dagen skall vara fulländad tycker jag.
 
Som att lägga bas till exempel.
 
Och körsång.
 
Med avslutande chansdra lite i reglage och se vad som händer-mixning. När ens söndag sett ut såhär känns det liksom rätt okej att det är måndag dagen efter.
Allt det där som kallas livet, Musik
7 kommentarer
border
Upp