grönkålschips.

Hittade ett gäng bilder i iPhoto som nästan borde vara preskiberade vid det här laget (hur sorterar/sparar ni andra äpplepersoner era bilder?) men vi kör på ändå! Det stod nämligen hipsterchips på snacksmenyn denna kväll.
 
Jag googlade runt och kom fram till att det var himla bra att skölja grönkålen noga som steg ett. Därefter ta bort mittenstammen och gno in ordentligt med olivolja och salt.
 
Jag pressade även över en vitlöksklyfta och mojsade runt alltsammans innan kålen fick landa på en plåt och köras in i ugnen. Google erbjöd extremt varierande gradantal/minuter, så jag tog ett i högen: 15 minuter på 175°.
 
Och nog blev de krispiga. Men med någon slags... metallisk bismak på något vis. Kanske helt enkelt kålsmak, jag vet inte riktigt. Min kompis Linea tipsade om att en skulle kunna smula ned dem som små chips över någon maträtt, det låter spännade ändå. Men med en hemvevad mild vitlöksdip blev det ändå skåltaberas.
Äta
4 kommentarer
border

lins- och blomkålssoppa.

Idag ska vi laga soppa på nästan bara dessa ingredienser! Vitlöken (typ tre klyftor) och purjolöken steker du glansig i smör/olja, blomkålen tinar du om den är fryst och skivar sedan och linserna... wait for it... kokar du.
 
Häll över blomkålen och de kokta linserna i löken och häll över ett par grönsaksbuljongtärningar och vätska. Jag valde mjölk, vispgrädde och vatten. Höj värmen på plattan och låt koka upp.
 
Koka blomkålen och linserna ordentligt (det gör inget alls om de blir överkokta) och mixa sedan soppan helt slät.
 
Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar. Både grönsaker och linserna tål ju rejält med smaksättning så snåla inte (sen smaka av efter varje skvätt såklart)!
 
Och servera! Extra extra gott med fejkon, men det funkar ju utan också såklart. Ikväll kör vi nästa matinlägg med hippaste hipstersnacksen, kom tillbaka då vetja →
Äta
3 kommentarer
border

hold on! one more time with feeling. try it again, breathing's just a rhythm.

I fredags stod följande grejer på schemat efter jobbet:
1 styck tupplur (med tillhörande 28 snooze)
1 styck kaffe
1 styck syrénlila nagellack
 
Samt iordningfixning.
 
Sedan tog jag basen över ena axeln och kameran över andra och begav mig iväg till replokalen.
 
Som ligger här.
 
Som smidigt nog även är den här herrns hem.
 
Alma var också där. Pepp såklart!
 
För det vankades nämligen spelning kvällen till ära! Sista deltävligen i Livekarusellen, men första med bandet för mig eftersom jag bara varit med i nån månad eller så.
 
På väg! Alma med efterlängtad lyxshake, jag bakom ratten med standardpeacen och Marcus som en vålnad i bakgrunden. Perfa.
 
Vi anlände och roddade upp. Bandet i rummet bredvid spelade hardcore och hade sånguppvärmning.
 
Vår loge var den internationella klassens minililla klassrum med kakelugn, läxläsningshäften, mekano och luppar. 
 
Sista fixet!
 
Sedan var det dags. Det här är ju dock inte vi, utan ett band som heter Så Jävla Heligt. Otippat bra, med grymt pianospel och karismatisk sångerska. Vi endades om att Miss Li hade låtit såhär om hon spelat punk. Vi hade tyvärr ingen fotograf med oss, men spelningen kändes bra och vi knöt lite kontakter efteråt och det är ju alltid fint. 
 
Nästa gång Little Lion står på scen är på nu på onsdag, Palladium i Växjö, därefter den 17/3 på Monokrom i Kalmar om någon har vägarna förbi :)
 
Musik
4 kommentarer
border
Upp