öland dag 2: mest en gigantisk loppis (men även lite tårta).

Vår andra och sista dag på Öland startade med brödköp. Som det ofta är på Öland, obemannat "ta vad du vill ha och lägg pengarna i burken"-typ av handel. 
 
Sedan åkte vi till en gårdsloppis vi varit på några år tidigare och mindes som väldigt välfylld och bra.
 
Mamma var taggad, och glad när vi insåg att den levde upp till förväntningarna.
 
Jag ställde mig genast och började bläddra bland massa fågelbilder.
 
Svårvalt.
 
Men till slut smög jag förbi glasavdelningen...
 
...upp till övervåningen där mormor botaniserade runt i prylhimmelen:
 
 
Pappa och mamma.
 
Med sina fynd.
 
Jag visade mina kort och pappa, som missat bildavdelningen, gick genast ned för att leta upp lite sjöfåglar till sommarstugan.
 
Här skymtas ett av fynden, ska visa upp de andra framöver tänkte jag. Lite blandade fina bilder, inte bara djur. Faktiskt :)
 
Efter att ha betalat (till en fysisk person kors i taket!) svängde vi förbi Näsby för att gå på fotoutställning och se om vi fick en skymt av Carla.
 
Stannade såklart på lite fler drömska platser på vägen hem innan själva slutstoppet Aronstorp, där förfädrarna ville äta kroppkakor. 
 
En som fick äta raggmunk.
 
Ett par timmar senare var vi hemma i sommarstugan igen där vi förberedde tårtan inför min kommande födelsedag som nalkades dagen efter.
 
Jordgubbstårta med vanilj-/fläderkräm. Sedan tillbringades resten av kvällen att pussa på raring som äntligen kommit hem till mig efter en vecka isär :) 
Resor | |

#1 Julia Müller-Sandvik

Det verkar underbart, och så fina plancher också :D

#2 Flora

Helt knäppt vad du är lik dina föräldrar - och vad lika de är varandra! :)

Svar: haha, att jag är lik dem kan jag absolut köpa men att de är lika varandra… nja. det låter ju nästan lite obehagligt, haha :D
polichinelle

#3 Anonym

Vart ligger loppisen?

Svar: i grönhögen, degerhamn. googlade lite och tror jag hittade webplatsen med adress och så här: http://www.naturiosa.se/Webbplats/Valkommen.html
polichinelle

#4 linda

Gudars! Ser helt fantastiskt ut. Vill också gå på loppis på Öland och hitta massa fint. Får väl nöja mig med Karlstads snåla utbud ett tag till.

#5 Emelie - Lever drömmen i Paris!

Gosigt med återföreningar! Ibland är det så fint att vara ifrån den man älskar, och sakna endast för att återförenas.

Jag måste nog vara den enda i världen som inte älskar loppisar. Jag blir mest orolig och lite stressad för jag tänker att allt är unikt och det finns bara en av varje och tänk om man vill ha två eller den saken som egentligen är finast just blivit norpad av någon annan fem minuter innan? Hujedamej (en som tänker för mycket).

#6 Eke

Här sitter en i Shanghai som är väldigt! (!) nyfiken på dina planscher.

Kommentera här
Upp