treordsdagar inkluderat dagens mest lyssnade.

 

Måndag med utåtböj, pariserbulle och Stornoway.
 
Tisdag med hundstrumpor, lejonrep och Amy Winehouse.
 
Onsdag med sushi (edame- och sparrismaki plus misosoppa med svartrot!), en hjort runt halsen och Foxygen.
 
Torsdag med lektionsintensitet, långplanering och Give Up The Ghost. Nu jäklar tar vi helg.
Ytligheter - kläder
6 kommentarer
border

lilla lejon.

 
Ni vet de där singer/songwriter-lejonen som jag spelade in för ett par veckor sedan? Jag gick visst och blev basist i det bandet. Och redan på fredag har vi spelning! Så jag tycker att alla Jönköpingsbor som läser detta ska bege sig till Brunnen (Brunnsgatan 9) på fredag. Vi spelar klockan 22. Puss! 
 
Musik, Tips
3 kommentarer
border

smaksättningar.

I vårt lilla pentry trängs de flesta av smaksättningarna till vänster på diskbänken. Kryddhyllan ville vi egentligen hänga upp men fick avstå pga ledsna väggar. Nästa lägenhet!
 
I det rinnande formatet hittar vi oljor och olika vinägrar. Vinäger var en sådan sak jag som nybliven student trodde var snordyrt (av någon anledning hade jag fått för mig detsamma om purjolöken; att det skulle vara någon slags lyxlök. Gulligt när en tänker tillbaka på det, såhär 7 år senare). Rödvinsvinägern använder jag oftast i grytor, tomatsåser och sånt medan vitvinsvinägern passar bra till asiatisk och havsdjur. Balsamicon är finfin till det mesta, typ att skvätta på sallad - trots att den avger en dyster kulör. Borde kanske investera i flaska fyra: ljus balsamico?
 
Grönsaksbuljong och honung är också sådana där smakförstärkare som en bara måste dutta ned en klick av i det mesta. Honung i yoghurtsåser, tomatsås och marinader är ju givet liksom buljongen i cirka allt som kokas skall. Salt- och pepparkvarnarna är himla rejäla pjäser med livstidgaranti, som jag fick i födelsedagspresent i somras. Gör jobbet så att säga. Skymtas gör också Mitt Val Vegeterian, som jag (trots min demovegetariska kost) brukar försöka få i mig ett av varje dag av sorten, just för att helgardera lite. Tror inte ett dugg att jag lider av någon slags brist på grund av min kost, men eftersom jag är av det tanigare släktet är det ju dumt att chansa. 
Äta
En kommentar
border
Upp