brysselkålspasta.

Igår ropade smaklökarna på bakre mittedelen av tungan på mig och bah "hallå vi har inte blivit tillfredsställd på länge" och med det i beaktning köpte jag hem en påse brysselkål att utgå efter till kvällens middag. Kompanjoner fick bli champinjoner, vitlök, lök och morot.
 
Plus pasta (valde sort efter den som var roligast säga med italiensk accent och fingrarna ihopsatta i luften) och lite grädde, citron, chili, honung och fetaost.
 
Börja med att koka brysselkålen i några minuter. Under tiden kan du hacka lök och slanta en morot som du steker i olja tillsammans med två pressade vitlöksklyftor och chili efter behag. Addera skivad svamp plus salt och peppar. När du steker svamp så salta och peppra INNAN vattnet stekt bort från dem, då går smakerna bättre in i svampen. Här nånstans är det lagom att pastan börjar koka också.
 
Dela den kokta brysselkålen i fjärdedelar och stek i lite extra smör/olja. Jag ringlade även över honung, öste över persilja samt rejält med citron för att få brysselkålen lite mindre besk. Häll av pastan när det är någon minut kvar av koktiden och låt den koka samman i stekpannan tillsammans med lite grädde. Det ska inte bli såsigt utan bara lite krämigare.
 
Servera med nymalen svartpeppar och fetaost på topp. 
 
Äta | |

#1 Tokyoyo

Mmm... har börjat älska brysselkål på senare år. Men typ ingen annan som gillar, så får väl laga detta till mig själv nån dag. ^__^)

#2 Fani

Såg grymt gott ut. Älska pasta och älska brysselkål liksom :)

#3 Sandra Lundin

Ser sjukt gott ut, blir sugen på något med brysselkål ibland men köper det aldrig. Ska försöka komma ihåg det här nästa gång!

#4 Emmy's Life

Vilket härligt recept .. och fräscht ser det ut att vara också! Detta skall absolut testas :)

Svar: gör det! supergott!
polichinelle

#5 Daniella Chanelle

så väljer jag alltid min pasta <3 & vin efter hur flaskans utseende matchar mitt humör.

Svar: helt rätt sätt, älskar't! <3
polichinelle

#6 Thea

Åh vad gott!!

#7 Ellen

Gott! Är sjukt pepp på brysselkål!

#8 ISA

Gott! och nästa bara bra (läs:billiga) råvaror. Winning!

Svar: ja exakt! går ju att göra med vilka grönsaker som helst egentligen, en tager vad en haver!
polichinelle

#9 Robex Lundgren

mums

#10 Malin Jonsson

Ser ut att vara otroligt gott! :)

#11 Ebba Molin

åh så gott det ser ut!

Kommentera här
Upp