allt som är.

Idag tänkte jag att det är en sådan dag att prata böcker så jag kommer med ett lästips! 
 
Nämligen Linn Bursells Allt som är. Den handlar om Sara, en ung person som jobbar inom hemtjänsten men får ett nytt jobb att ta hand om den gamla kvinnan Ester som bor ensam i sin bostad.
 
I början är det ganska stelt mellan Sara och Ester, de har liksom inte särskilt mycket att prata med varandra om.
 
När de väl börjar prata är relationen ytterst berg- och dalbanig med en hård jargong.
 
Vi lär känna både Sara och Ester utanför deras relation, Sara i nutid och Ester i sin ungdom. Som väntat förändras deras relation men utan att spoila för mycket var jag inte beredd alls på vad som skulle hända.
 
Helt enkelt en väldigt bra debut-roman. Lättläst, men med ett fint språk. Om vanliga människor utan lyx och flärd, men det är ju det som ofta gör det så intressant. Vad tänker folk på? Hur mår dem egentligen? Stundom är jag väldigt svag för den typen av litteratur, och är du också det så tycker jag absolut att Allt som är är värd en läsning.
Böcker & podcasts | |

#1 Madde Schwedaan

Måndagar är perfekta för lästips tycker jag, så jag har också lästipsat :) Men alltså åh, den boken verkar så mysig! Tackar för det.

#2 Flora

stod och klämde på den i bokhandeln häromdagen och nu blir jag ännu mer sugen! :)

#3 LisaMarie

Åh, det där verkar vara ett himla bra tips! Måste spana in!

#4 tokyoyo.se

Åh, bra tips! Låter ju väldigt spännande att det händer oväntade saker. Måste börja läsa mer!

#5 Maja

Kul med boktips!
Och så vill jag säga TACK för inspirationen i källan-podcasten. (alltså verkligen, TACK!) Jag bloggar från och till, just nu mer från.. och en stor del varför det är så är nog för att jag fortfarande tycker att det är lite skämmigt. Tog lång tid innan jag vågade berätta för min omgivning om mitt instagramkonto och bloggen är det fortfarande bara mina närmaste som vet om..
Sen funderar jag mycket kring det här med att ha ett jobb där man jobbar med människor (är logoped) och blogga samtidigt. Att mina patienter kan gå in och läsa. (Men jag fattar ju också att det är näst intill en obefintlig risk att de skulle hitta mig på nätet..) Hur tänker du kring det? Visst är du lärare? Jag argumenterar även en del mot mig själv när det gäller detta, det är ju inte så att jag skriker ut en massa dumma åsikter på bloggen utan den är ju väldigt oskyldig.
Hoppsan, detta blev långt. Kontentan är dock helt enkelt: Tack för att du gav mig inspiration och fick mig att vara lite mer stolt över bloggen. Nu tänker jag att jag ska ta tag i den igen för jag vet ju att jag tycker det är kul både att skriva och fota. Jag är inte direkt känd för att hålla mig kort i text om man säger så.. ;)
Ha ett gott nytt år!
/Maja, hon som precis flyttat till Kungsgatan i Växjö. :)

Svar: tack så jättemycket för dina ord maja! blir verkligen superglad av att höra att det hjälpt dig att se peppen i bloggandet igen! <3 angående din fråga om kombination av blogg och jobb så har jag också brottats med liknande frågor/tankar. har fått ett par liknande frågor som din i min frågestund så tänkte att jag samlar ihop allt och svarar sen, hoppas det är ok ? <3
polichinelle

#6 Julia Müller-Sandvik

Den låter ju jättebra :D Åh, jag vill också skriva en roman..!!

Kommentera här
Upp