this time it’s louder, but no one can hear it and no one can call it fair.

En dag i förra veckan kom jag hem från jobbet och slängde i mig lite vitkålswok med bulgur.
 
Styrde om utseendet lite snabbt efter jobbet med eyeliner och utsvängda toppar. Kjolen har jag fått i present av raring (en jag-har-glömt-plånboken-hemma-present), den är från Monki. Jackan från h&m och armen från Lyftkranar i Småland AB.
 
Sedan åkte jag ut hit, till Slottstallarna. En studentpub ute vid Linnéuniversitetet, nostalgin flödade! Vi skulle nämligen spela där. 
 
Först: ett soundcheck nästan längre än själva spelningen. 
 
Pros of vara ute i god tid.
 
Alma var nöjd och peppad, uppenbarligen.
 
Sedan satte vi oss ett gäng flaskor och en skål nachos och väntade på att publiken skulle trilla in.
 
Och då rev vi av vårt, numer, standardset. Eller rev och rev. Kanske snarare klöste långsamt i Aadd9. Mysigt, i vilket fall.
Musik
En kommentar
border

tre frågor.

Tänkte ta och svara på ett gäng frågor som ställts bland kommenterna senaste dagarna, mat- och objektivsrelaterat.

Q: Eftersom det inte gick så bra för mig att bli vegetarian så har jag bestämt mig för att göra en "omstart" imorgon där jag lägger till fisk och skaldjur, för jag tror att jag känner mig lockad att fuska för att jag fortfarande tror att jag "ger upp" något. Vad tror du om det? Visst gör du så?

A: Japp, jag är "demivegeterian" (alltså äter jag fisk och skaldjur, men ej kött och kyckling). Tycker egentligen det är både fel och dumt att använda ordet vegeterian så länge en äter djur och brukar istället säga att jag inte är kött. Min erfarenhet är att det är köttätare som tycker det väldigt viktigt med olika titlar, vad en äter och inte plus varför. Jag vet att en som ej köttätare vänjer sig vid att bli utittad, utfrågad och satt i diverse fack men alltså, den senaste tiden har varit någon ny explosion av sådana här känslor för mig. T.e.x kollegor som säger "idag tycker jag synd om dig Lovisa" när det var någon god rätt i matsalen eller folk som kommenterar "du är ju inte sådär blek som vegeterianer brukar vara". Efter 11 år: ORKAR INTE.

 

Okej, för att binda samman denna ranta med din fråga: jag tror inte på att känna att jag "ger upp" saker. För mig hade det varit ett val att äta kött. Det naturliga för mig, min kropp och mitt sinne är att jag utesluter kött och kyckling och äter fisk och därför känner jag aldrig att jag ger upp något ty jag lockas aldrig. 

Sammanfattningsvis: mat ska inte vara en kamp. Du ska inte behöva känna att du fuskar när du äter något du tycker om, det är ju som att vara vegeterian skulle liknas vid en diet liksom. Mat ska vara god och du ska äta det du vill äta och din kropp vill ha och behöver. Sjävklart är det superbra även för djuren och miljön om du vill trappa ned på köttet men kanske är du snarare på nivån att du har ett gäng gröna dagar i veckan istället för att hoppa direkt till att vara 100% vegeterian? Min pojkvän är tillexempel inte vegeterian och hemma lagar vi (han) aldrig kött utan det har han som en lyxvara att beställa om vi går ut och äter exempelvis. Strunta i titlarna och ta dagen och vardagsmaten som den kommer, det är mitt tips!

 

Q: Är du en sådan som kompletterar lasagnen med ketchup efteråt, eller är det bara sällskapet? Själv gör jag det, men har fått höra att det är en sådan hädelse!

A: Okej, en lite kortare fråga: japp, jag besudlar ganska ofta lasagnen med ketchup. Dock oftast efter fotograferandet :)

Q: Vilken bra blogg! En ny favorit. :) har en fråga om 30mm sigma objektivet, känner du av att när man fotar mot något vitt så blir det lite "glow" runt det vita vid full inzoomning på bilden sen. 
A: Hej och tack! Det har jag inte funderat på om jag ska vara ärlig, zoomar väldigt sällan in. Men nu var jag ju tvungen att göra det bara för att! 

Om jag förstod din fråga rätt så menar du inte en manuell vitbalans-bild, utan helt enkelt vita partier på bilden? 
 
Både jag och andra har upplevt att objektivet ibland ger en soft vinjettering i fotot men själva glowet har jag nog ingen erfarenhet av. Om du inte menar själva pixlarna, men det tror jag inte. Så förklara gärna närmre vad du menar! Låter intressant! 
 
ps. Om ni undrar över skrivbordsbilden så är det printscreenar på hur jag och raring tippar Stanely Cup's utgång. 
Q/A:s och listor, Äta
8 kommentarer
border

if i found out i could fly, i'd soar to the sun and look down at the sea and i sing 'cause i know.

Livet utomhus just nu? Kan vi prata lite mer om det tack.
 
Det är liksom 21 grader varmt, bara ben-barnen spelar grusfotboll utanför fönstret och igår låg jag ute på en filt i gräsbacken och drack jordgubbste, åt chokladpudding och fyllde i enkäter i bara kjol och bh. 
 
En annan som trivs.
 
Sötaste kissedjuret vårpeppar. Mer vårpepp här förresten, min bästa vårplaylist. Titeln är väldigt polichinelle 2011 (när gatorna sopas rena från grus och vi putsar upp cykeln för långa turer runt sjön) och även om listan har ett gäng år på nacken så gör den verkligen sitt jobb fortfarande, SÄRSKILT om en lyssnar som det är tänkt: uppifrån och ned :) 
 
Allt det där som kallas livet
4 kommentarer
border
Upp