vegetariska svampcannelloni.

Fifflade ihop ett, för att tuta i egohornet, galet gott recept häromdagen som jag tänkte ge vidare till er. För att laga det exakt likadant som jag gjorde behövs det som synes på bild ovan alltså: rejält med champinjoner, naturell färskost, purjolök, timjan, oregano, honung plus salt och peppar. Och så färska lasagneplattor såklart, det är ju det som blir själva cannellonisarna.

Hacka svampen i rätt små bitar och stek bort vätskan i dem tillsammans med salt och peppar. Under tiden kan du blanda ihop röran som ska vara inuti rullarna. Mojsa ihop färskosten tillsammans med oregano, timjan, hackad purjo (rå) och ringla lite honung över. Smaka av med s/p. När svampen är klar blandar du i den också, och lägger en generös klick röra i varje lasagneplatta som du sedan rullar ihop. Om du fuktar händerna och även smörjer lite vatten på plattan så går plattorna mycket lättare att rulla.

Ugnen ska förresten vara på 200 grader.

Ös över en burk tomat på burk (om du orkar kan du ju såklart göra en tomatsås men jag nöjde mig med färdigklyftade. Funkar såklart med vanlig kross också, eller plommon-/körsbärs-/hela tomater, vad du än föredrar). Smula på lite festaost, persilja och eventuellt ett par färska körsbärstomater på topp (okej, här kom visst lite fler grejer på ingredienslistan) och sätt in i den varma ugnen i ca 15-20 minuter (kolla hur lång tillagningstid pastan har på förpackningen). Jag hällde på mjölk runt om i kanterna så plattorna hade något att koka i, gör du en tomatsås kanske inte detta behövs men hellre kladdigt än torrt tycker jag.

Ät och njut!
Äta | |

#1 Nastasja

Woho! Svamp och pasta :D du har en jättefin blogg verkligen, och du är vrålsnygg också!

Svar: men jösses, tackar! :)
polichinelle

#2 Helly

Men åh, nomnom!!

#3 Madde

Sv. Aw, tack! :)

#4 Jennifer

Åh!! Ser sjukt gott ut! Måste testa!

#5 Madeleine -an uncompromising feministic vegan

komma till Göteborg så lagar vi det tillsammans? HEHE..

#6 Sandra Leone

Åh men det här måste jag ju prova!

Svar: gör det! supergott!
polichinelle

#7 Emelie

Osch, dina bilder, Lovisa. Så härliga att vila ögonen på. Så vardagliga, men ändå speciella på något vis. Har svårt att sätta fingret på det - men imponerad är jag likväl!

Detta liknar även mitt favoritvegeteriska recept på cannelonis med ricotta och spenat. Måste testa med lite svamp också - det livar nog upp!

Men tack för dina fina kommentarer! Håller med dig och att hemmasnickrade pizzor är barnsliga roliga att göra. Dock blir de inte så bildsköna, utan lite vackert grönt

#8 hedvig

åhh vad mysigt och gott!!

#9 hedvig

åhh vad mysigt och gott!!

#10 w

mm, canneloni! så himla gott.

#11 anna

åh, vad gott!!

Kommentera här
Upp