fredag & lördag hemmavid.

I helgen körde jag hem mig och lillasyster till kustens barndomsstad för att fira födelsedagar och lite annat smått och gott. Vi inledde visiten med fredagsfika hos farfar.
 
Sedan hämtade vi upp den tredje systern. Vi skulle fira min mormor i efterskott, och hade alla tre syskon skrivit varsin liten kapitelnovellsamling med olika rubriksättningar som vi tänkte skulle kunna vara kul för någon ett par generationer uppåt att läsa. Ett kapitel hette "mina syskon", och såhär fint (med mera) har min storasyster beskrivit mig.
 
På lördagen vaknade småstaden upp till nitton grader i solen! Herregud. Jag och mamma gick en promenad mot Fallebo.
 
Och runt i skogen bland äventyrsbanan. Här har jag lekt, både med fritids, med fotbollslaget och på barnkalas. Det är allt annat än att låta Gyllene Måsen anordna det, minsann. Mamma och jag jobbade i några minuter med repgång men så kände jag att jag fick lite direktträningsvärk så jag gav upp relativt omgående. 
 
Väl hemma och dags att styra upp sitt ansikte lite.
 
Och sin kalufs.
 
Sådär ja. Jag mötte upp min gamla vän Elin och så åkte vi ett par mil norrut där min gamla bästis Teerz köpt hus med sin familj.
 
Vi åt kex, ost och frukost och pratade oss igenom nuet. Himla trevligt.
 
Fast det bästa av allt: prata igenom dået. Jag är så böligt nostalgiskt lagd och älskar (!) dået, oavsett misären en då tyckte pågick. 
 
Hela kartongen var full av minnen, exempelvis foton (här Teerz och jag hemma hos mig, tidigt 2000-tal) och massa brev. Vi var inte bara bästisar som umgicks kvällar och nätter i ända, vi var även brevkompisar. Ibland till och med så till den seriösa grad, att vi postade breven. Innehållen var dock inte så seriösa: fulla med listor, interna ord och skämt och allmän flödesskrivning/dravvel på inte sällan cirka 48 sidor. PimPim-böckerna är GULD VÄRDA. Som dåtidens facebook-wall, med kärlekshälsningar, teckningar och högstadievemod. Jävla ljuva tider, ändå.  
Om mig | |

#1 meh.blo.gg

Vad mysigt. Fin grej ed kapitlen! Himla bra idé!

#2 michelle.

så roligt och fint din syster beskrev dig, speciellt med städningen (:

#3 emma

härliga bilder!

#4 emma

härliga bilder!

#5 Kajsa

Så fint med novellskriveriet!

#6 Daniella Chanelle

http://open.spotify.com/track/0ioi9akKyfjHuYZFFiEEBG

Svar: aw!
polichinelle

Kommentera här
Upp