enklaste morotsbrödet.

Hela bloggvärlden bakar bröd just nu känns det som, och jag inspireras såklart. Bra grej att inspireras av eftersom hembakat bröd slår köpebröd i de allra flesta kategorier! När jag bakade mitt bröd utgick jag från recept hos Emelie och Clara, och ändrade lite sedan utefter vad jag hade hemma & gillar. Det blev ett perfekt bröd för den som avskyr att kladda och/eller inte har så mycket tålamod.  
 
Till brödet behövs:
4 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
4 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 styck riven morot
samt hela linfrön
 
Rör ihop alla ingredienserna i en stor bunke noggrannt. Om en vill ju riva moroten med rivjärn men jag körde latmannamässigt med att bara fortsätta skala med potatisskalaren. Hävde även i lite linfrön i degen.
 
När konsistensen är som kladdig gröt lägger du ett bakplåtspapper i en långform (eller vad det nu heter) och häver i degen. Jag strösslade även på extra linfrön på topp. Sätt in i ugnen på 175 grader.
 
Och en knapp timme senare är det färdigt! 
 
Baka gärna brödet på kvällen och låt sedan vila på galler under en bakhandduk...
 
...så blir det perfekt i konsistens att skära upp morgonen efter. 
 
Servera med hummus, ost och groddar - nom nom! Det bästa är att brödet går att variera i all oändlighet med olika mjölsorter, gryn, frön och torkade bär/frukt att ha i. Ett himla enkelt och bra grundrecept för bröd helt enkelt. Ska nog baka mig en ny limpa till helgens besök tror jag minsann. 
Äta | |

#1 Anna María

Åh! Verkar supergott ju!

Svar: det är det! och superlätt. älskar den kombon alltså.
polichinelle

#2 Vicky

men guud, sugen man blir. och så bor man utan ugn. :((((

#3 Elin Kilman

gott!

#4 Emelie

Brödbak, det hör liksom hösten till. Blev så lagom bak- och pysselsugen nu när jag läste detta.. Och morotsbröd som är så saftigt! Det ser ut som att du lyckades, det råge!

#5 Felicias mode

Åh så gott det ser ut!! :)

#6 Rebecca

Åh herregud det ser fantastiskt gott ut! Det måste jag nästan testa.

Kommentera här
Upp