chokladwhoppies med jordnötssmörfrosting.

Igår eftermiddag drabbades jag av det välkända kaffepeppet och bestämde mig för att tillbringa eftermiddagen i kokvrån och baka. Förutom det på bilden (vaniljsocker, bakpulver plus mycket skeva arm) kommer du behöva smör (helst inte margarin men det funkar ju också), socker, mjöl, kakao, salt, mjölk (helst röd) och ett ägg till kakorna. Eventuellt även en liten skvätt kaffe.
 
Vi börjar med att vispa 100 gram smör (som du ställt fram lite i förväg så det blir rumstempererat) och 1, 25 dl socker till en fluffig massa. Rör sedan ned ägget så det blandas väl. Tillsätt torrvarorna (3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 dl kakao, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk salt) och rör om. Avsluta med att hälla i 1,5 dl mjölk (och eventuellt ett par matskedar kaffe om du ändå har lite överblivet som jag hade) och vispa lite försiktigt så att allt blandas.

Klicka ut smeten på bakpapperklädd plåt och grädda kakorna på 175 grader i nästnedersta jacket ) i ca 8-9 minuter. 

 

Medan kakorna gräddas (de flyter ut lite så gör hellre flera omgångar. Jag gjorde tre plåtar) så kan du börja med frostingen (det kanske inte är riktig frosting egentligen, eftersom den inte består av färskost?). Till den behöver du ca 150-200 gram smör, några rejäla skedar jordnötssmör plus florsocker efter smak. Eftersom jag hade osockrast jordnötssmör så jag tog rätt mycket. Smaka av så den blir som du gillar! 
 
Låt kakorna svalna på galler medan frostingen vispas.
 
Sedan är det bara att börja bygga.
 
Bygga kakburgare.
 
*come get it wink wink*
 
Vid närmare eftertanke skulle jag nog gjort whoppisarna lite mindre, men det är en värdslig sak.
 
Gott oavsett storlek.
Äta | |

#1 StinaLe

herre så gott! nästan som macarons väl?

#2 Pyret.

Åh jag älskar att du gör sådana här recept, dem ser fantastiskt goda ut!

#3 LORISSA LOVEBOMB

WOOOSH! Jag kommer!

#4 w

gud så gott det ser ut.

Kommentera här
Upp