popkult, utåtböj & kraschad potatis.

I lördags startade jag aftonen med att styra ihop en sallad. Granatäppleskvättet gjorde hela köket rosaprickigt, och jag tackade hon där uppe för att jag hade svart istället för vitt på mig.
 
Såg närmare bestämt ut såhär.
 
Lite countryaktigt nästan, med jeans+jeans.
 
Håret böjde jag utåt istället för inåt
 
Sedan började jag med själva huvudrätten till kvällens lilla bjudning: kraschad potatis! Har varit nyfiken på denna makabra potatisanrättning länge, men inte förrän nu faktiskt tagit tag i att laga det. En börjar med att koka potatis och låter ugnen värmas upp till 200°. När potatisen är färdigkokt låter du den svalna (det går att hjälpa till lite med kallt vatten, men bäst är att ha rätt så god tid på sig) och sen lägger du den på en olivoljesmord plåt/bakplåtspapper. Tryck ut potatisen med handen tills de blir ungefär som på bilden. Det gör inget om det ser ut som kaos, det är liksom meningen. Pensla lite extra olja på potatisen och salta. Sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter, de ska bli lite lätt gyllene.
 
 
Till potatisen tänkte jag servera quornfilé, lite lat kanske men äsch. Bara de får rejält med smak är det ju gott! Jag gjorde en mariand på rödvins- OCH balsamvinäger, sambal olek, kinesisk soja, rapsolja, lite honung, torkad timjan och svartpeppar. Lät de tinade quornfiléerna ligga i detta i några timmar i kylen.
 
Under tiden jag matsysslade såg det ut såhär utanför fönstret. 
 
När potatisen börjar bli klar, ta ut den och strö över timjan och eventuellt lite mer olja. Sätt sedan in dem i ugnen igen tills det plingar på dörren. Förhoppningsvis tajmar detta på ungefär tio minuter.
 
Här är 50% av de som plingade på dörren.
 
Klart och redo för inhugg!
 
Sådärja.
 
Alltså: timjankraschad potatis med vinägermarinerad quornfilé, granatäpplesallad med fetaost och bearnaise. Kan gärna äta detta femtio gånger till i livet, tack.
 
Efter maten-musik (Loaded, Velvet Underground).
 
Låta maten smälta/testa vitbalans-bild.
 
När maten sedan smält åt vi efterrätt.
 
En som måste "titta uppifrån". Gulli.
 
Och som grädde på moset, lite kulturallmänbildning i form av spel.
 
Där motståndarlaget bland annat fick till uppgift att stava till Arnolds efternamn innan tre av oss fortsatte kvällen med en omgång till inkluderat ostchips och övernattning. Fint.
Ytligheter - kläder, Äta | |

#1 daniella

Vad heter spelet? :)

Svar: popkult!
polichinelle

#2 daniella

Vad heter spelet? :)

#3 Vicky

hon där uppe <3

#4 Julia Alvina

Åååh gud vad gott! Tycker faktiskt quorn blir supergott med massvis av marinad. Brukar köra på balsamvinäger, olja, honung, senap och en massa vitlök och chilliflakes. Yummii! Haha kul grej med håret, mitt vänder sig alltid, alltid utåt sådär av sig själv, fast bara på ena siden...(liksom till och med efter jag ansträngt mig att vända det inåt... :( )

#5 Bella

Tips tips, om man håller granatäpplet under vatten i en bunke medans man kärnar ur den så slipper man rosaprickigt kök :))

#6 Maddis

KRASCHAD POTATIS?! Har aldrig ätit men vill ha det i min mun NU. Fantastiskt.

#7 Johanna

ÅH vad gott!

#8 Ann-Sofie Sandin

åh så fin du är! och ni såg verkligen ut att ha det grymt trevligt :)

Kommentera här
Upp