lasagnetips.

Den här platta skapelsen kanske inte ser så mycket ut för världen men den här lasagnen blev så himla god så jag måste tipsa lite om hur jag gjorde. Steg 1 är att göra en tomatsås på ett delikat vis. Stek en gul lök och tre hackade vitlöksklyftor glansiga, häll på några skvättar gott rödvin och låt det dunsta ett tag. Häll sedan på en stor förpackning krossade tomater, ringla i en rejäl klick tomatpré och krydda med oregano/persilja/rödvinsvinäger/salt/peppar. Låt koka så länge som du orkar.
 
Under tiden tinar du bladspenat och kramar ur så mycket vatten som möjligt ur den. Blanda ned i tomatsåsen i slutet av koktiden. Ta dän kastrullen från plattan och blanda i ca ett halvt paket keso. Varva sen såsen med lasagneplattorna (börja med ett tunt lager sås) i en smord form och häll lite lite mjölk runt ikring formens sidor. Avsluta med att blanda ihop creme fraiché och riven parmesan och bred ut på topp.
 
Under tiden lasagnen är i ugnen (typ en halvtimme på 225 grader) kan du slänga ihop en coleslaw! Riv eller skär morötter, vitkål och en liten rödlök så tunt det går och blanda sedan med creme fraiché, majonäs och dijónsenap efter tycke. Smaka av med salt och peppar och låt stå kallt ett tag till lasagnen är klar.
 
Buon appetito!
Äta | |

#1 Michelle.

Ser riktigt gott ut. Vad hade du för rödvin? Och vad för rödvinsvinäger? Tycker sån är svårt att hitta.

#2 Elin

"Ta dän" - jag har alltid trott att det är ett renodlat östgötskt uttryck, som inte ens nått småländska gränsen. Nu har jag lärt mig något idag också. Bästa uttrycket.

#3 elise

guuud så sugen jag blev på lasagne nu! inte fy skam med coleslaw till, måste jag säga. bra tips! älskar dina matinlägg.

#4 Vicky

alltså vin i mat = BÄST. och stort himla tack för fina lyckönskningskommentaren!!! <3

#5 frida

åh så fint. älskar dina fotografier, älskar din blogg.

#6 frida

åh så fint. älskar dina fotografier, älskar din blogg.

#7 Anna

Ta dän säger vi ju i Örebro-området också :)

#8 Sandra Leone

Gud! Lasagne är det bästa jag vet

Kommentera här
Upp