hur man slipper klibbig pasta med mera.

Här kommer ett tips i all sin enkelhet för alla er som vill sälla sig till min pastaloversclub, nämligen hur man får pastan att inte klumpa ihop sig! När koktiden på pastan närmar sig sitt slut slevar du sonika upp lite pastavatten med ett decilitermått (kanske nån halv deciliter per två portioner) och låter en smörklick smälta i det. När du sedan hällt av pastavattnet blandar du ned det varma smörvattnet och rör runt ordentligt. Ét voilá, no more klibbig pasta! Jag tackar den geniala Lotta Lundgren () för tipset. Här kan du förresten lära dig ännu mer, nej ALLT, om pastakokning (sedan jag läste detta har mitt finsaltsanvändande ökat å de grövsta kan jag säga). Slut på dagens klubbmeddelande.
Tips, Äta | |

#1 LORISSA LOVEBOMB

Jag klickar i en smörklick efter jag hällt av vattnet och låter den varma pastan smälta den. Det funkar också bra eftersom lite pastavatten alltid följer med tillbaka till kastrullen pga dåligt durkslag ;)

#2 klarajt.blogg.se

Men åh så smart! Tack för tipset!!

#3 Vicky

PASTA asså orkar inte godheten i detta.

#4 linnea

Efter jag hällt av pastavattnet brukar jag kort spola lite kallvatten på, sen tillbaka till varm kastrull. Gör att det inte klibbar, behöver inte bli oljig som av olivolja, kanske pyttelite svalare men egentligen inte nämnvärt.

Svar: hmm, jag tycker inte det funkar så bra tyvärr med kallvatten. kanske om man äter det EXAKT efter man spolat av och tillbaka i kastrullen, men sen klibbar det jättefort ihopa.
polichinelle

Kommentera här
Upp