jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än.

 
Nu är det banne mig hög tid att säga adjö till det här knäppa året. 2013 var omtulmlande, fult och galet blandat med små små stunder av magi. Inför 2014 hoppas jag på mer kultur, kärlek och kunskap. Nu kör vi.
 
Allt det där som kallas livet
4 kommentarer
border

diabilder, fem månaders-bebisar & skolnostalgi.

En afton hemmavid satte pappa upp projektorn och så hade vi diabildsvisning.
 
Med bilder från förr. Föräldrarnas resor, mor- och farföräldrar som unga (yngre) och stora bilar minnet sviker om ägartillhörighet.
 
När det sen är dags att krypa till kojs har en fått sällskap av någon med en hel himlans massa päls. Måste vara varmt denna svala decembermånad.
 
Alltså jag tror inte ni förstår hur länge Sigvard låg såhär och höll minen! Jag ställde in manuell vitbalans, vred fokusringarna än hit än dit och ändrade iso fram och tillbaka. Hela tiden detta pokerface, exakt detta. Tror nästan han höll andan.
 
Igår kom mamma och jag på att det fanns något som heter utomhus också. Så vi tog oss en vända frisk luft kring Klara Fulings grotta och förbi min låg- och mellanstadieskola. Det är verkligen den finaste skolan jag vet.
 
Här var jag ca bäst i klassen på 60 meter och ca sämst i klassen på längdhopp. Får liksom aldrig med mig ben nummer två. 
 
Hemkommen efter småspiksregn och hög tid för dusch. Så himla bomullshår därefter alltså.
 
Denna afton var planerna att komma över och träffa min gamla barndomsvän Ida, som växt upp några hus ifrån mitt. Hon har fått sig en liten Meja som är så gudomligt gullig. 
 
Mejas kusin Filippa var också på visit och levde rövare. Titta förresten, jag har uppgraderat mobil! En blå 5c som är awesome (bilderna på promenaden är tagna med den).
 
Framåt senkvällen åkte jag hemåt igen och åt diy:ade vegetariska färsbiffar, mmm.
 
Har råkat öla bort mitt bästa hårspänne som finns att köpa på två ställen i hela Sverige (ungefär) så rosetten fick agera hjälpmedel.
 
Och såhär, med insomnia, hamsterungar och Foxygen, avslutades året decembervisit i Oskarshamn. Har dock några bilder kvar att visa, men det får bli framöver. Nu åker jag till Enköping!
Allt det där som kallas livet
8 kommentarer
border

asiatisk grönsakswok med kokosmjölk och fisksås. med mera.

Nu tycker jag det är dags att ställa julen (och julmaten) åt sidan för ett slag, och stilla magkurret med något annat än rödbetssallad och prinsesskorv. Vi lagar lite grönsakswok istället tycker jag, med detta som smaksättning.
 
Börja med att steka proteinet (jag hade sojabitar) i lite röd currypasta, hackad chili och hackad vitlök. Under tiden kan du skära grönsakerna. Detta är förresten anledningen till att jag uteslutande köper ekologisk kokosmjölk. Ser ni krämigheten eller?
 
Ställ sen bitarna åt sidan, påbörja riskoket och woka runt grönsakerna i den ordning du tycker passar. Majs behöver ju inte så himla lång tillagningstid, till exempel.
 
När grönsakerna börjar kännas färdiga häller du på kokosmjölken och adderar japansk soja, limejuice, basilika och ett par matskedar fisksås. Låt koka samman och häll ned sojabitarna igen. Smaka av med salt och peppar.
 
Pudra över sesamfrön och ät!
Äta
6 kommentarer
border
Upp