hur en böjer in håret med en plattång.

I brist på vettighet blir det lite ytlighet istället, med en någon gång för länge sedan efterfrågad hårvideo på hur man böjer in håret med en plattång. Som synes blir det ju inte helt perfekt, men såhär brukar jag göra den lata varianten med tre böjar när jag kör med argumentet att jag ändå aldrig själv ser mig bakifrån. Tar typ fyra minuter i verkligheten. Förberedelserna sträcker sig till att värma en rund plattång till jättemånga grader, minst 160, akta huden - särskilt i nacken, plus vara beredd med favorithårsprayen. Tänk på att få med håret ända ut i topparna i tången annars ser det knasigt ut. Musiken ni hör är Jens Lekmans The Opposite of Halleluja.
 
 
 
Så. Nu tar jag lite bloggpaus och försöker reda ut min hjärninfluensa. Ta hand om er.
 
 
EDIT: Det här är en slarvig version, egentligen gör jag kanske sex partier.
Mina filmklipp, Tips, Ytligheter - hår
8 kommentarer
border

mitt bästa socker just nu: farin.

 
Hittar man ett blogginlägg med rubriken Världens bästa kakor spelar det liksom ingen roll att klockan redan är över 21 och man ska upp vid 6 dagen efter, man måste ju bara baka!
 
Såhär går det till: blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk salt och 1 tsk bikarbonat i en liten skål. Blanda 4½ dl farinsocker, en knapp dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 190 gram rumstempererat smör i en stor skål tills det blir en bra, krämig deg. Vispa två ägg lite lätt (handvisp går bra) och blanda i, och häll även i 6½ havregryn. Knåda lite grann och tillsätt sedan mjölblandningen pö om pö och knåda lite igen. Avsluta med att grovhacka massa choklad och blanda i. Jag hade 200 gram mörk plus en bit vit jag kylskåpshittade.
 
Klutta ut ganska små kluttar på ett bakplåtspapper och grädda på 150-180º i 8-12 minuter, gå på känsla. Jag hade typ 160° i 8 minuter pga gillar lite sega kakor.
 
Lämplig dryck att intaga för komplett duo nattetid: (röd) mjök. Annars kaffe. Nom nom. Tack för receptet, Emelie!
Äta
14 kommentarer
border

en liten krokodil.

Tredje gången gillt nu, Humanbrigde. Tackarrrrr!
Ytligheter - kläder
5 kommentarer
border
Upp