för en jämställd skola & förskola.

Vad jag gjorde igår på min lediga fredagseftermiddag (innan jag klippte rarings hår och under tiden grannen till höger spelade sitt vedervärdiga untz-untz-untz)? Gick till bibliotetet och skrev ut ett ~25-sidigt kompendium, vandrade hemåt och bryggde te för att sedan avvara en god stund till läsning.

Även om jag skulle vilja finjustera vissa formuleringar och förslag måste jag ändå rekommendera jamstalldskola.se, där materialet är hämtat ifrån. Teoretiska utgångspunkter, lärandeexempel, praktiska tips och förslag till förbättringar.

Dagens tips till alla blivande/verkande pedagoger, alla som är intresserade av barn och ungdomar, alla som vill ha/har barn samt alla som någon gång varit ett barn själva: läs! Själv tänker jag kuppa och lägga mitt highlightade exemplar i personalrummet. Kan nog väcka en och annan diskussion, hoppas jag.
Feminism & politik
7 kommentarer
border

lördagsafton i skånes andra största stad.

Så blev det kväll efter en mysig dag. Vi korkade upp det ljusröda.

Och bestämde oss för att trotsa godiskoman med lite riktig mat.

Kors i taket så var jag inte kock för kvällen, utan kunde lugnt luta mig tillbaka.

Husmanskost serverad! Kokt potatis, lime/honungssås och lax med färsk bladspenat.

Sedan blev det snabba ben till bowlingen! Om jag står stadigt på jorden? Såklart! Ganska iallafall.

Fast så himla bra på bowling är jag inte. Måste nog öva lite oftare än en gång vart femte år.

Mellan spärrar & tranbärsdrinkar lärde vi känna Linda och Inte Linda lite granna.

Innan vi gick vidare till Helsing.

Där mötte vi upp Isabels trevliga vän Sophie.

Beställde en appeltini och kände verkligen med JD's "easy on the tini".

Sedan avslutades aftonen med lite (för min del, mycket för de andras) dans på Gert Connyz.

6 kommentarer
border

utlottning: en frukostpresent!

Häromveckan fick jag en frukostpresent på posten av fina Emma på Gryning UF. Efter mitt tråkiga helgslut/veckobörjan kände jag att jag ville starta min friska onsdag med en ekologisk, vedugnsrostad müsli. Och vips:

Åts tillsammans med ägg, creme bonjour/ruccola-smörgås och brännvinsostsmörgås (← ja, jag vet: lite dumt när man varit matförgiftad att chocka magen med starka smaker, men bättre att äta saker man är sugen så man åtminstone får i sig någonting tänker jag). Efter det här var jag totalt proppmätt i min reducerade magsäck, haha.

Och så en liten överraskning så här på morgonkvisten! Eftersom Gryning var så hyggligt rar att hon skickade mig hela två paket vill jag inte vara sämre: jag lottar ut det ena! Från en frukostälskare till en annan. Skriv bara en kommentar och länka till ditt godaste frukostinlägg så är du med i utlottningen (glöm inte mailadressen!)

Trevlig lill-söndag ♥

10 kommentarer
border
Upp