fredagens middagstips.

Vi Wienpausar lite och bjuder istället på mat idag!
 
Det blir lumaconi med gräddig tomatsås och parmesan, grönsallad och en toscansk grönsaksbiff. 
 
Nom nom. Vad äter ni idag?
Äta
10 kommentarer
border

dag 2 i wien: hattköp, spanska ridskolan och festival.

Onsdagen i Wien började med ett besök på en fashionoutlet som låg precis bredvid hotellet. Det var supertråkigt, så vi tog tunnelbanan in till staden istället.
 
På Forever21 hittade raring en hatt på en hylla som han tyckte jag skulle köpa. Det gjorde jag. Min första hatt! 
 
Mer stadsvandring. Byggnaderna i den här staden är hisnande, vart man än vänder sig blir man lycklig i ögonen. Till exempel kan en kyrka sticka fram bakom en fontän.
 
Benvilarpaus på en bänk utanför spanska ridskolan, där vi hamnade jämte en pratglad och guidevillig äldre herre i röda byxor. Han pekade ut vägen till baksidan, där man kunde se hästarna kika fram (vilka vi gick och kikade på) och sa till oss att gå till något lyxigt korvställe och inte till Mc Donalds.
 
Det gjorde vi inte heller. Vi gick till Burger King, kanske det vackraste Burger King:et i världen. Titta taket, liksom!
 
Sedan gick vi hem och laddade lite inför aftonen med ett par nyköpta, österrikiska maltdrycker vi gömt i Spar's frysdisk några timmar tidigare. Det vankades nämligen Full Hit Festival!
 
Mitt under M185 hör jag ett "hej!" i mitt vänstra öra från, vilket ska visa sig vara, Moni. En så himla härlig och trevlig bloggläsare som kommit med massa Wientips inför resan. Vi köper oss varsitt glas kallt, ser klart på spelningen och sätter oss sedan i gräset och pratar om allt & inget. Och blir "smutsiga på självaste rumpan!".
 
Och så avslutas kvällen med fantastiska toner från Two Gallants och en jättestark falafel innan nattregnet föll över Arena.
 
Resor
9 kommentarer
border

onsdagens middagstips!

En jättelätt grej man kan göra om man äger ett par portionsbitar vit fisk och lite såsingredienser är att lägga alltsammans i en ugnsfast form och få ut en god middag av det hela. Såhär gjorde jag:
 
La två delade torskfiléer i en smörad, ugnsfast form tillsammans med breda paprikaskivor. Blandade en sås av creme fraiche, kaviar, dill, apelsinjuice (i brist av citronjuice), salt, peppar och finhackad rödlök och hällde över. Ett tips är att inte snåla med dillen och kaviaren, det sätter liksom smaken. Avslutade med tomatskivor och svartpeppar på topp, och så in i ugnen. Tror jag hade 225 grader i runt ikring 25 minuter.
 
Servera med färskpotatis och ärter!
 
 
 
 
Äta
3 kommentarer
border
Upp