bokåret 2012: juni.

Supersegaste någonsin, men detta läste jag under juni. Ännu en löftesavklarad månad, denna gång med två helt olika läsupplevelser.
 
 
Denise Rudberg - Storlek 37
Storlek 37 (varför bokens titel åsyftar skor när boken inte rör fotbeklädnader mer än två gånger gör mig något konfunderad) är verkligen inte en kanonbok, men jag har någon fix idé att om jag börjat läsa en bok så ska jag avsluta den. Rudbergs styrka är dialogerna; det låter äkta. Men berättandet... nja. Det saknar synoymändringar, går för snabbt fram, tappar i känsla etc. Kort sagt: brister som lämnar mer att önska. Kanske ger jag författaren en chans till, vi får se.
 

Franz Kafka - Förvandlingen
Kafkas klassiker om Gregor, som vaknar upp  förvandlad till en jätteinsekt. Humor, allvar och dråpligheter beskrivet i meningsbyggnader som gör en grön av skrivavund. Allt hittas och klassikern är evig. Läs! Såklart.

 

Vad har ni läst på sistone? Några tips? Som ni sett tidigare, och även ser nu, är jag öppen för det mesta.

Böcker & podcasts | |

#1 Petite Caja

Jag rekommenderar varmt 'Den blå dagboken' av James A. Levine. Läste nyss ut den och den är verkligen läsvärd, ett måste helt enkelt.

#2 Malin

Är du sugen på klassiker på engelska att läsa när du åker tåg eller buss eller så, så köpte jag precis en app till ipånen som heter Classics. Finns massa kul böcker som man vill ha läst, endast för 7 små kronor.

(Oj låter nästan som en reklamförsäljare ;) )

#3 Linn

Vad som helst av John Irving! Och Fågeln som vrider upp världen av Murakami.

Älskar Förvandlingen, av precis samma anledningar som du listar.

#4 Elise

Jag läser massor med grafiska noveller under sommaren. Plöjer allt av Liv Strömquist, Nanna Johansson, Nina Hemingsson, och bäst av alla: Lina Neidenstam. Du måååste läsa allt de gett ut, om du inte redan gjort!

#5 Vicky

dance dance dance. murakami <3

#6 Clara

Jag älskar Förvandlingen! Det är nog mitt favoritverk av Kafka.

#7 Elvira/YOUR-YOUTH

Boktips:
- "Strändernas svall" av Eyvind Johnson. Superbra romanisering (inte ett ord) av Odysseen.
- "Cocaína" av Magnus Linton. SUPERBRA fackbok om kokainbusinessen i Colombia, om varför 70% av världens kokain har sitt ursprung därifrån, om USA:s War on drugs som dom för i Sydamerika trots att flera av deras egna stater har väldigt snälla narkotikalagar och om kokaböndernas situation ser ut.

Och såklart Utvandrarna-serien av Moberg om man inte läst den, alla Katarina von Bredows ungdomsböcker och "Igelkottens Elegans" + "Smaken" av Muriel Barbery.

#8 Stina

Gillar Denise Rudberg, har dock inte läst Stl 37. Hennes bok "Väninnan" tycker jag är jättebra, och även "O.S.A". Lättsmält chick-lit :)

Läste "Förvandlingen" i våras, men på tyska. Något att bita i, men riktigt bra och låter en analysera väldigt mycket.

Antar att du kanske har läst "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" ? Om inte, GÖR DET! :)

#9 frkjagemark

Jag läser Flod av Carolina Fredriksson just nu, den är magiskt bra. Annat tips är Ru av Kim Thùy, den är också lite magisk. Båda två har helt egna uttryckssätt och orden känns så självklara.

Kommentera här
Upp