new york del 1.

Efter tio timmar nattbuss från Toronto anlände vi till vad som lätt skulle bli den coolaste (är det coolt att säga cool? Nä, det är det nog inte längre men jag gör det ändå!) staden jag nånsin besökt.

Efter frukost lokaliserade vårt hotell och hade sådan tur att vi fick checka in flera timmar tidigare. Det började regna, men då vi inte ville låta en enda minut gå till spillo tog vi oss till Old Shanghai Deluxe för att äta. Där blev vi utskrattade av personalen av okänd anledning. På bilden ovan har vi utforskat ytterligare delar av Chinatown, blivit blöta, och tar igen oss med en kaffe på Pret A Manger.

Vi fortsatte vår rundvandring med diverse kyrkor och Ground Zero. Eftersom vi redan var genomblöta kunde vi lika gärna fortsätta ut till 1 Whitehall Street och åka med Staten Island Ferry. Det var mörkt och regnigt, men vi såg ändå Frihetsgudinnan, Ellis Island och New York Skyline. Turistcheck!

På vägen till hotellet stannade vi på Whole Foods och köpte middag.

Även dag två inleddes med långpromenad (efter sex dagars konstant promenerande i converse började mina fötter säga ifrån). Och med långpromenad menar jag att vi snittade några mil per dag.

Och även denna dag föll regnet som spikar från himlen. Vi stod under en pressening hur länge som helst i spöet och väntade på att det skulle sluta, men icke. Till slut fann vi styrka och sprang till det stora paketet på bilden, FN-huset, och traskade runt på museét.


Regnet avtog och vi passade på att smita in i en liten butik och köpa ett paraply för resterande vistelse.

Överallt detta tomtepepp!


Ibland kändes det, klyschigt nog, nästan som man gick mitt i en filminspelning.

Kön ringlade lång utanför Museum of Modern Art, och även om vi var sugna...

...så hade jag, ända sedan resan började planeras, siktat in mig på Museum of Natural History. Det är helt galet stort och varje våning gjorde oss helt förstummade av vilka fynd de besitter. Sandra har jättefina bilder infrån muséet, se här.

När vi kom ut från museumet var vägen avspärrad på grund av nästkommande dags parad så vi tog världens omväg ut till Times Square och tillbringade en del timmar i neonljuset. Makalöst! Det spar jag dock lite på. Här är vi istället på Whole Foods ölavdelning med öl från hela världen.

När vi slutligen kom hem till hotellet skrek fötterna att det brann under dem, så vi svängde in på Mikeys som låg vägg i vägg med hotellet och köpte med oss burgare och cheddarpomfrites hem. Det visade sig vara den godaste vegburgaren jag nånsin ätit! Jag har fortfarande inte listat ut vad den bestod av, men misstänker kanske en kombination av vegfärs och rödbeta. Magi, i vilket fall! Kommer ni någon gång till 134 Ludlow St, Lower East Side så måste ni bara beställa en Mateus. Lova.
Resor | |

#1 Ida

ah jag dör! Vill också äta sån burgare och ha känslan av att gå runt mitt i en filminspelning... fiiiiint

#2 LisaMarie

Haha, känner igen känslan av brinnande fötter efter långpromenader.. sådär var det för mig i London i våras ^^ Den där vegburgaren låter för övrigt grym!

#3 Nova

Åh jag vet, stuvad blomkål är grejen! Har ätit det tre dagar denna vecka (hälsoåret börjar lite enformigt, men förhoppningsvis har jag bättre koll på varierande nyttigheter inom kort)!Och ÅH, New York!!! Ser ut som att ni har haft en fantastisk resa, var ni något på Cold Stone Creamery? Kanske inte jättegött med glass i kylan, men den glassen alltså. Den glassen fick mig att vilja ta mitt pick och pack och emigrera :)

#4 Vicky

en av världens största städer och du lyckades fånga mitt hotell från när jag var där på bild! det är det bruna tegeltornet på bilden under marcellas ickekrig-önskan. sjukt!

#5 SvartRandigRuta

Oj vad mycket öl! Vilken beslutsångest man skulle få! :o

#6 Katarina

Så fina bilder!

#7 Mikaela

Jag ÄÄÄLLLSKARA pret a manger alltså verkligen ÄLSKAR. Deras macka med avocado och hummus är så jääkla god haha! Ser iaf ut som ni hade det skönt och mysigt :D

#8 Kajsa

Vilken jäkla ölhylla!

#9 Sandra

Coolish! Jag vill verkligen dit nångång. Tyvärr är min andra hälft jättemycket emot NY och vill mycket hellre till LA, Texas och sydstaterna däromkring.. >.<

#10 Johanna

Åh, vilka fina bilder! Fotar du ofta? :)

#11 anna

härliga bilder, ni verkar haft det bra! :)

#12 kajsa

Den där staden. Den gör mig lika yr varje gång jag tänker på den.

#13 Hanna

Åh, blir alldeles lycklig av dina bilder när jag vet att jag åker dit i april!!! Puss

#14 Novembersara.

SV; Hahahaha, ja hälsenor är fan övervidrigt!! Hujedamej!!

#15 IsaMarie

Oh Neeeewwww Yooork (läs de à la Alicia Keys;)..) Iaf, som jag längtar dit igen! Nä snart dags att boka resa känner jag!

#16 Candy

Åhhh vad underbart det ser ut! Jag vill verkligen åka dit när jag tittar på dessa bilder, dessutom tänkte jag på film precis som du. ><

Kommentera här
Upp