den stora blogglistan.

Minns tyvärr inte var jag fann den här listan, har haft den sparad i min opublicerat-mapp hur länge som helst så nu kände jag att det var dags att runda av året med min synvinkel på bloggande & bloggare. Läs gärna och länka om du gör listan själv vetja! :* 

 

1. Hur länge har du bloggat? Sedan januari 2010. Här är mitt första inlägg.
2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag läste inga bloggar innan jag själv började så det mesta jag kände till handlade om "storbloggarna", typ Blondinbella.  
3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Niotillfem tror jag.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Jag har alltid varit en nostalgisk person som älskat fotografi i alla dess former, och därför både haft lunarstormalbum, bilddagboken och fysiska fotoalbum och liknande i all evinnerlig tid. Förutom min dagbok, som jag endast skriver sporadiskt i för tillfället, är bloggen är mitt nuvarande sätt att sammanlänka foton och text och det är fantastiskt att gå tillbaka och läsa i arkivet tycker jag. Minnena blir så mycket mer framträdande då; en dag som bara skulle försvunnit eftersom det inte hände något speciellt minns en helt plötsligt!

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Sedan jag började arbeta heltid har jag skalat ned min bloglovin'-lista radikalt, och fortsätter fortfarande reducera. Dessutom lägger jag väldigt sällan till nya bloggar, orkar liksom inte "lära känna" någon ny just nu. Har kanske en tio favoriter jag verkligen läser alla inlägg hen skriver och kanske tio till jag bläddrar lite snabbare förbi.
6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?  De flesta skulle jag säga är livsstilsbloggar/fotobloggar, men de faller liksom in under ämnesbloggar också då många har specifika intressen: feminism, vintage/second hand eller mat. Läser dock inga som är helt bildlösa.
7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Oj, jag vet inte. Kanske Fanny. Inte åsiktsmässigt, men bloggmässigt.
8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Känns som de flesta bloggare jag läser är lika mig, bara ganska mycket coolare. T.ex. Un vélo, Musik för idioter, Yvkort till min syster och Teenage Battingfield.
 

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Det finns säkert en och annan som tycker det är självupptaget och ytligt, men vad jag förstått så är det många som gillar det också. Jag menar, de kan ju också titta tillbaka och minnas festligheter och samkvämer som samlats på hög i arkivet. Plus att en håller lite koll, folk gillar ju i allmänhet att ha koll (aka skvaller).


10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det vet jag inte, men jag tror det. Kanske, eller ja antagligen, att jag är lite mer flummig och "hålla-på-ig" än vad som framkommer här. Här väljer en ju sina ord i förväg så orddiarrén och nördminerna stoppas ju på vägen liksom.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag tycker den gamla slitna klyschan personlig men inte privat stämmer bra överens med hur jag ser på bloggandet. Vissa har frågat om jag inte tycker det är utlämnande, men nej - jag väljer ju själv vad jag publicerar. Exempelvis berättar jag ju att jag har flyttat, men inte till vilken gata (kanske inte så himla svårt att ta reda på, men ni förstår poängen).
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Det är inget jag har förbestämt, det är något som känns i magen.
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Bloggen är, förutom mitt musicerande, en stor del av min kreativitet och det är framför allt mitt fotograferande och skrivande jag får utlopp för här. Men det är klart, skulle statistiken ligga på tre unika läsare om dagen och noll kommentarer skulle jag nog inte palla sitta att förpublicera inlägg och vara aktiv på det sättet. På så vis är det ju bekräftelsebloggande, men jag skulle ändå fotografera lika mycket exempelvis. Det gjorde jag redan innan jag startade Polichinelle.

14. Tror du att en kan lära känna en person genom att läsa hens blogg? Det beror sig ju vilken personlig/privat-gräns bloggaren i fråga har och vad hen väljer att visa upp, men ja det tror jag.
15. Har du träffat folk irl efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Japp! Flera gånger: Moni i Wien som jag träffade när jag var där på semester, Linnéa på Way out West och Kajsa som jag fikade och köpte knasiga TGR-grejer med.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Det kan det säkert, på något sätt. Beroendeframkallande, självdestruktivt, avundssjuka, mindervärdeskomplex etc. Om en har den läggningen från början då.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Inte sårad, men det händer att folk har varit spydiga. Men det struntar jag i.
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Näpp.


19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Att jag får ont i axeln av att bära runt på en stor systemkamera, plus att det är trångt att göra det på ett dansgolv.
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Jag vet faktiskt inte, just nu är jag i en liten bloggberg- och dalbana, men eftersom jag alltid kommer älska att dokumentera vardag och fest behövs ju något ställe att samla de fotografiska minnena på. Och här är ju superbra, både för mig och andra som sagt.

 

Bilderna i inlägget är ett axplock från 2012 års bloggande.

Om mig
13 kommentarer
border

outfits 2012: jan-mars.

Jag älskar årssammanfattningar så vi kör en ytlig variant också tycker jag!
 
Januari.
Måste säga att januari startade väldigt bra, med brunt/blått/vitt i olika kombinationer. På kulturaftonen invigde jag  en klänning jag köpte i New York.
Prickigt på för bra för att vara sant-dagen, en second hand-tshirt och ett par favoritskor.
Håret i januari var ofta i donut bun eller volumiöst baktill.
 
Februari.
Pappaskjorta, vardagskläder, peppnaglar och polo.
Inför kalas hos farfar, med donut bun på 11 cm.
Köpte mig en varm magtröja, bar bandtshirt och prickigt.
Och så lite blandade detaljer.
 
Mars.

I mars åkte jag och min bruna kjol till Helsingborg.
Och såhär strosade jag runt där.
Väl hemma igen. Passade på att ha två gardinlugg med favoritfrisyrer innan jag klippte av mig håret.
Från en helt vanligt ovanlig kväll.
Ytligheter - kläder
4 kommentarer
border

om ni börjar tröttna på julmat...

...så kommer här ett litet tips på något annat gott för kistan: bönbiffar med helstekta morötter!
Börja med biffarna. Till dem behövs valfria bönor, tärnad kokt potatis, 2 ägg, grönsaksbuljong och andra kryddor en tycker är trevliga (t.ex chili, vitlök, persilja, citron, timjan, paprika etc etc). Mixa allt tillsammans i en bunke och smaka av.
Skölj morötterna noga (jag hade ett knippe som jag skippade att skala) och stek i massa smör.
Forma biffar av bönsmeten och stek på medelhög värme tills bägge sidorna fått färg. Ibland kan det behövas lite mjöl eller maizena för att få biffarna att hålla ihop bättre, men eftersom det är både potatis och ägg som bindemedel i dessa borde det gå rätt så bra utan.
Häll på creme fraice på morötterna och krydda med salt, peppar och något annat trevligt som passade fint till den trevliga kryddan du valde i biffarna. Eller förresten, börja med morötterna kom jag på nu. Vi gjorde inte det och våra hann inte bli riktigt mjuka. En kan ju dock såklart koka dem först om en vill.
Servera med ris och grönsaker. Nom nom.
Äta
8 kommentarer
border
Upp