spenathummus. eller, om att våga exprimentera lite i köket.

även om jag tänker tillbaka riktigt hårt så kan jag bara minnas att jag lagat mat
från recept två gånger den senaste tiden: pasta di morena och räk- och avokadopasta.
inte ens då agerade jag fullt ut som receptet rådde mig utan hittade på lite eget. jag
tycker helt enkelt inte det är särskilt roligt att någon annan redan kommit på den exakta
mängden chilipulver som ska vara i grytan; det vill jag lista ut själv efter vad mina smaklökar
gillar.
om man vill bli duktig på något så handlar det mesta om övning: så även matlagning. jag tycker
inte att jag är bäst i världen på att hitta på nya recept och jag har inte koll på hela matbutikens
råvaror (ibland vet jag knappt vad varan heter), men är det något jag är
glad över är det att jag arbetat upp är det förmågan att improvisera fram en god soppa på en spik trots
min csnbudget. jag tror det hela handlar om att ge utlopp för sin kreativitet och inte tänka allt
för mycket, utan bara göra. gå på känsla. på så sätt arbetar man fram vad man själv tycker om och
vilka komponenter som gifter sig på just sin egen tunga. jag menar, det är inte konstigt att jag alltid
alltid alltid har vitlök, persilja och citronsaft hemma.
det senaste lilla hemmaförsöket: spenathummus. smakar alla tiders, trots (eller tack vare?) hulkenfärgen.
även om jag tänker tillbaka riktigt hårt så kan jag bara minnas att jag lagat mat från recept två gånger den senaste tiden: pasta di piero moreno och räk- och avokadopasta. inte ens då agerade jag fullt ut som receptet rådde mig utan hittade på lite eget. jag tycker helt enkelt inte det är särskilt roligt att någon annan redan kommit på den exakta mängden chilipulver som ska vara i grytan; det vill jag lista ut själv efter vad mina smaklökar gillar.

om man vill bli duktig på något så handlar det mesta om övning: så även matlagning. jag tycker inte att jag är bäst i världen på att hitta på nya recept och jag har inte koll på hela matbutikens råvaror (ibland vet jag knappt vad varan heter), men är det något jag är glad över är det att jag arbetat upp är det förmågan att improvisera fram en god soppa på en spik trots min csnbudget. jag tror det hela handlar om att ge utlopp för sin kreativitet och inte tänka allt för mycket, utan bara göra. gå på känsla. på så sätt arbetar man fram vad man själv tycker om och vilka komponenter som gifter sig på just sin egen tunga. jag menar, det är inte konstigt att jag alltid alltid alltid har vitlök, persilja och citronsaft hemma.

det senast lyckade lilla hemmaförsöket: spenathummus.
smakar alla tiders, trots (eller tack vare?) hulkenfärgen.

(addera bara några tinade spenatkuber till ditt, eller mitt, vanliga hummusrecept.)
Äta | |

#1 sofia

hummusen ser jättegod ut!

#2 Clara

Åh, verkar ju gott!



Jag brukar använda recept som inspirationskälla men jag följer dom aldrig utan det brukar bli bättre när man får experimentera lite själv som du skriver.

#3 lisette

det var det första jag ändrade faktiskt men jag fick inte till det. färgen är mörkare...verkligen mörkare än verklighetsfärgen så det blir bara en nyans ljusare av den mörka, så att säga och då tyckte jag att det fick bli den mörka färgen. det bästa me dmin kamera är att ta allt vid ett fönster, speciellt när det kommer till färger. jag tycker det blir bäst. men det är inte så roligt att vänta tills det blir ljust heller :)

#4 Emma says style, love & rock and roll.

såg ju spännande ut, lät gott. gillar både spenat och hummus sååå :D

#5 alfamamma

Det låter himla mumsigt!

#6 r

Åh. spenathummus. Kan man vänta sig ett recept kanske?? :) jag är ju en sådan där..måste-så-strikt-efter-recept-person.

#7 Victoria

Det ska testas inom en snar framtid! :D

#8 Karolin

Jag vet vad du menar bed kvalitet framför kvantitet och jag håller med. Men jag känner att jag borde lägga ner mer energi ändå. Det är ju roligt. Och jag har ju mina stunder då jag tycks överkomma mig själv. Det är nog bara svårt att få till de där stunderna samtidigt som man jobbar heltid. Nåväl. Vi får se, så länge jag gillar det jag gör kommer jag fortsätta. En blogg make over kanske skulle ge lite extra krafter :)

#9 En liten bildblogg av Felicia Karlström

sv: åh tack så mycket darling ! :) är allt bra med dig? måste bara säga att du är verkligen duktig på att laga mat! :D

#10 Anonym

ser rätt gott ut ändå faktiskt, trots färgen :)

#11 Erika

Min sambo är duktig på att röra ihop grejjer utan recept medan jag måste följa det till punkt och pricka för att det ska bli något som går att äta, hehe!

#12 DAISY

Åh tack sötis, gud vad gullig du är! :)



Måste säga att det där verkar urgott, spenat + humus, hur bra? :D

#13 Rebecca

Vilken bra idé! Det låter ju jättesmarrigt!

#14 L.

Åh, smart med spenat i! Måste testa!

#15 elina

Hej! du har lagt ut massa matbilder,(som jag brukar gå in o titta på när inspirationen tryter (ganska ofta då;)

Men skulle du inte kunna lägga upp recept på de olika maträtterna?:)



Kram! mysig blogg du har btw.

#16 amanda

vilken hemskt söt blogg du har. började precis följa!

#17 caroline

sv; som jag skrev, jag överdriver lite med att säga att jag blir svartsjuk så .. men jag menar på att det är ju näst intill att man blir det och att man knappt kan gå på stan med sin pojkvän :( men det är ju inte så fallet är just nu ! hehe. men aa, tycker dom borde ändra på skiten iallafall !

#18 Maria

Låter gott med spenathummus, det måste jag testa!

#19 vicky

vad är det för bröd på bilden? ser ut som mörkt rostebröd, ser himla got ut!

#20 lovisa/polichinelle

vicky: jag tror det kan ha varit ett bröd som heter energi.

#21 Rasmus

Spenat är bra, grönkål är ännu bättre! :P

http://vegologi.blogspot.com/2008/12/grnklshummus.html

#22 Johannes

Hej!
Bra jobbat!
Stay strong!
Har följt din blogg i flera år nu och kan inte sluta tänka på dig! :*

XOXO

Kommentera här
Upp