spenathummus. eller, om att våga exprimentera lite i köket.

även om jag tänker tillbaka riktigt hårt så kan jag bara minnas att jag lagat mat
från recept två gånger den senaste tiden: pasta di morena och räk- och avokadopasta.
inte ens då agerade jag fullt ut som receptet rådde mig utan hittade på lite eget. jag
tycker helt enkelt inte det är särskilt roligt att någon annan redan kommit på den exakta
mängden chilipulver som ska vara i grytan; det vill jag lista ut själv efter vad mina smaklökar
gillar.
om man vill bli duktig på något så handlar det mesta om övning: så även matlagning. jag tycker
inte att jag är bäst i världen på att hitta på nya recept och jag har inte koll på hela matbutikens
råvaror (ibland vet jag knappt vad varan heter), men är det något jag är
glad över är det att jag arbetat upp är det förmågan att improvisera fram en god soppa på en spik trots
min csnbudget. jag tror det hela handlar om att ge utlopp för sin kreativitet och inte tänka allt
för mycket, utan bara göra. gå på känsla. på så sätt arbetar man fram vad man själv tycker om och
vilka komponenter som gifter sig på just sin egen tunga. jag menar, det är inte konstigt att jag alltid
alltid alltid har vitlök, persilja och citronsaft hemma.
det senaste lilla hemmaförsöket: spenathummus. smakar alla tiders, trots (eller tack vare?) hulkenfärgen.
även om jag tänker tillbaka riktigt hårt så kan jag bara minnas att jag lagat mat från recept två gånger den senaste tiden: pasta di piero moreno och räk- och avokadopasta. inte ens då agerade jag fullt ut som receptet rådde mig utan hittade på lite eget. jag tycker helt enkelt inte det är särskilt roligt att någon annan redan kommit på den exakta mängden chilipulver som ska vara i grytan; det vill jag lista ut själv efter vad mina smaklökar gillar.

om man vill bli duktig på något så handlar det mesta om övning: så även matlagning. jag tycker inte att jag är bäst i världen på att hitta på nya recept och jag har inte koll på hela matbutikens råvaror (ibland vet jag knappt vad varan heter), men är det något jag är glad över är det att jag arbetat upp är det förmågan att improvisera fram en god soppa på en spik trots min csnbudget. jag tror det hela handlar om att ge utlopp för sin kreativitet och inte tänka allt för mycket, utan bara göra. gå på känsla. på så sätt arbetar man fram vad man själv tycker om och vilka komponenter som gifter sig på just sin egen tunga. jag menar, det är inte konstigt att jag alltid alltid alltid har vitlök, persilja och citronsaft hemma.

det senast lyckade lilla hemmaförsöket: spenathummus.
smakar alla tiders, trots (eller tack vare?) hulkenfärgen.

(addera bara några tinade spenatkuber till ditt, eller mitt, vanliga hummusrecept.)
Äta
22 kommentarer
border

and didn't you know there was a choice? it's never yours but someone else's voice.

idag ser jag ut såhär. kofta med spetskanter: second hand, paisleymönstrad kjol: monki, kängor: skopunkten.



Ytligheter - kläder
30 kommentarer
border

tampons for free.

redan på högstadiet brukade jag och kompisar fundera över varför mensskydd inte är gratis. nu, tio år senare, är dem det! registrera dig på tamponsforfree.se så får du en bunt tamponger hem helt gratis i brevlådan - endast förutsatt att man varje månad svarar på några frågor som genierna bakom företaget mailar ut i ett nyhetsbrev. inte ens frakten betalar du. anledningen till det obefintliga priset är nämligen reklamen på boxarna, det är så företaget sponsras och går runt.
vill ni mer, kika in och läs mer om företaget här, här och här. det var dagens kvinnliga tisdagstips det.
redan på högstadiet brukade jag och kompisar fundera över varför mensskydd inte är gratis. nu, tio år senare, är dem det! registrera dig på tamponsforfree.se så får du en bunt tamponger hem helt gratis i brevlådan - endast förutsatt att man varje månad svarar på några frågor som genierna bakom företaget mailar ut i ett nyhetsbrev. inte ens frakten betalar du. anledningen till det obefintliga priset är nämligen reklamen på boxarna, det är så företaget sponsras och går runt.


vill ni mer, kika in och läs mer om företaget härhär och här. det var dagens kvinnliga tisdagstips det.
Tips
19 kommentarer
border
Upp