skärpning, fahrman!

Publicerad 2011-02-15 18:43:00 i Ytligheter


efter att ha sett stylisterna på kanal5.se ramlade jag in på frida fahrmans blogg. eftersom jag inte känner till så mycket om damen i fråga valde jag att nästa klick hamna på frågestundskategorin för att kolla vad hon var för typ. där visade det sig att frida för några dagar sedan chattade med sina läsare.

om det är otydligt på printscreenen ovan så chattar maria och undrar om hon kan ha sin varmrosa, lårlånga kappa med volanger nedtill i höst och frida svarar "hm, det låter inte som en höjdare". vem är hon att bestämma det?! jag är medveten om att maria frågar efter hennes åsikt, och jag är medveten om att frida har bra koll på mode, men det känns verkligen dubbelmoraliskt att några frågor ned svarar att alla längder fungerar på en kappa.


alltså måste det väl vara volangerna det är fel på. konstigt då bara att hon verkar gilla och att hon bär volanger själv. nu vet jag inte exakt vet vilken nyans varmrosa är, men det kan ju inte vara några utav dessa fem hon verkar gilla iallafall. vad är det egentligen för fel på en varmrosa, lårlånga kappa med volanger nedtill? det får maria inget svar på, det låter bara inte som en höjdare.

det måste alltså vara kombinationen av längden, färgen och volangerna. nu är jag irriterad nog att inte orka göra mer än att hänvisa till violas mitt-i-prick-svar när vi diskuterade detta tidigare:

"Folk som tror sig "veta" sådant där... De ser väl sig själva i den eller nåt. Applicerar plagget på någon som inte kan bära upp det. Samtidigt hyllar de folk med "egen stil" och applåderar då outfiten är färdigihopsatt, fastän den innehåller det där "fula plagget". Det är så galet trångsynt att man blir knäpp!"

skärpning, fahrman. skärpning. tack.

Kommentarer

Postat av: Ika

Publicerad 2011-02-15 19:13:50

bra iakttagelse...som du säger, vem är hon att säga vad som är snyggt och inte. det är ju upp till var och en.

Postat av: Viola, Killer Colours

Publicerad 2011-02-15 19:23:15

Vad kul att du quoteade mitt ordbajsande! Haha. Nej men ja, man blir lite less..

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-02-15 19:39:25

jag tycker överlag att hon lät lite överlägsen i svaren i chatten, sjukt tråkigt med tanke på hur många som ser upp till henne

Postat av: Anna

Publicerad 2011-02-15 19:39:58

heh, den anonyma kommentaren där uppe kom från mig

Postat av: Maria

Publicerad 2011-02-15 20:37:14

Visst är dem söta :)

Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Publicerad 2011-02-15 21:40:22

suck, fahrman, suck!

Postat av: Candy

Publicerad 2011-02-15 21:52:11

Jo, verkligen dubbelmoraliskt. Dock undrar jag hur osäker & trist man är om man måste ha någons råd för att veta om det är okej att bära ett plagg man ändå verkar gilla? Jag har aldrig riktigt förstått mig på sånt. Men visst, det är tråkigt att de här "stilexperterna" bara göder det ännu mer.

Postat av: Karin

Publicerad 2011-02-16 08:03:09

Haha gud vad bra du är! Helt klockrent att du hittar såna exempel! Jag tycker kappan låter fin, jag vet inte vad hon fick för konstig bild i huvudet!

Postat av: Maria

Publicerad 2011-02-16 17:56:42

Dålig stil, men samtidigt får väl hon som frågade förstå att Frida bara sa vad hon tyckte. Det låter lite som om hon bara vill ha bekräftelse liksom...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

om toner, second hand, pasta, vippiga kjolar, feminism och resande nackhår.

För fotolån, kärleksbrev, jobberbjudande eller propaganda: polichinelle.blogg[at]hotmail.com

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Meny

Arkiv


Populära inlägg