some people wear their history like a map on their face.


Årets nästsista dag knegade på fram i maklig takt. Jag tog en promenad runt landsbygden med pappa innan lunch och gick igenom gamla fotografier från 90-talet fram till 2006 senare på kvällskvisten.


Efter god fetaostlax-lunch (överkonsumtion av fetaost idag - check!) såg jag ungefär trettioåtta avsnitt How I Met Your Mother till kaffet.


Blev nyårsaftonpeppad.


Slog mig ned med gitarren och spelade bland annat Jag vet vilken dy hon varit i. Så otroligt vacker låt. Jag ryser alltid vid raden "jag hoppas han tar hand om henne väl".


Sedan övade jag på nyårsfrippen.


Gick ganska bra för att vara första gången, bortsett från att de blonda hårnålarna kanske inte var så diskreta.


Klockan slog 21 och jag åt pasta pesto.


I sällskap av mister Sigge.


Aftonen slutade kring midnatt då mamma utmanade mig i alfapet med scrabbleregler. Jag vann.


Så skönt med en avslappnad smink- och linsfri fredag på hemmafront, faktiskt. Ha en riktigt flådig nyårsafton nu! Och, kika gärna imorgon för då skall här tävlas!

Rubrikreferens: Noah And The Whale - L.I.F.E.G.O.E.S.O.N

15 kommentarer
border

dagens brunchmeny.


Ända sedan jag kom hem har jag, med lillasysters inflytande, startat dagen med ett glas hett vatten (uppkokat såklart, inte direkt från kranen). Att kalla det förrätt är väl att ta i, men det ska ju tydligen vara väldigt renande för huden så varför inte testa? Jag har ändå all tid i världen på morgon...eh, förmiddagen, dessa dagar.
Till brunchens huvudrätt knåpade jag ihop en grekisk macka med sallad, hemmagjord quornfärsburgare med fetaost, tzatziki, tomat och extra fetaost. Himmelskt gott.


Dock svårätet utan bestick.


Och så ett mellankokt ägg till efterrätt, ackompanjerat av lokala, nationella och internationella nyheter. Så började jag dagen idag.
Äta
20 kommentarer
border

en onsdag i en liten stad.


Igår hade jag och fröken Walder bestämt fikadejt i vår lilla stad.


Vi bestämde även att Flanaden var ett bra ställe för detta, och satt där i ett par timmar och pratade bort eftermiddagen.


En av de mest kameraskygga flickor jag känner halvfångad på bild åtminstone.


Sedan gjorde vi lite fler ärenden bland kullerstenar och juliga detaljer innan vi åkte inom hennes nya lägenhet på vägen hem för inspan. Mycket fin med tre valv på 60 kvm.


Väl hemma satte jag mig i soffan och fördrev tid med lite bloggar. Läste om pasta och tomatsås hos Emilia och om klänningssömnad hos Ida (som förresten är min personliga syguru och anledningen till att jag symaskinssuktar för fullt just nu).


Sedan blev jag för andra gången upphämtad utanför dörren, denna gång av Toni.


Vi tillbringade kvällen med att äta sushi, planera nyårsmenyn, spela luffarschack och se på dokumentär om märkning av vithajar. Och så Harbour Master såklart, älskar det.


När jag kom hem hetssmörjde jag läpparna med vaselin, ringde god natt-samtal till raring och läste ett kapitel innan jag slocknade. Finfin dag!

6 kommentarer
border
Upp