om sveriges landskap.

i förrgår umgicks jag med min braiga vän teerz. efter att vi upptäckt att man inte kan få sig något i magen förutom friterat efter klockan sex i oskarshamn så gick vi och köpte spenat/ost-tortellini och åt hemma hos henne istället. sedan satte vi oss i soffan för att bevittna tyskland-spanien och dricka kaffe. egentligen var det mest jag och teerz pojkvän som tittade, flickan i fråga var mest intresserad av... ptja allting annat. bland annat geografi. hon frågade mig om jag visste var medelpad låg och jag sa under ångermanland, vilket imponerade på henne. sveriges landskap var ju ändå något man sist satt och nötte på mellanstadiet så lite duktig kände jag mig allt.

frågan gjorde mig nyfiken på hur många av sveriges landskap jag egentligen kunde utantill, varpå jag skrev ut en blank karta att fylla i. det gick såhär:


det gick ganska okej ändå. förlåt för värmland, evelina! jag skäms ända in i hjärtgropen att jag inte kom på landskapet där min första internetvän har sitt ursprung. dalsland kan jag leva med att jag inte mindes, däremot borde jag förstått att inte härjedalen gränsar med uppland. jämtland är ju jättestort så det är också lite pinsamt. men äsch. hur många rätt skulle prickas in av er tros?
| |

#1 Ingrid

Jaaa, alla landskap sitter då i min skalle! Vilken himla korvstoppning. Men jag är rätt glad för det ändå. Det ger en bra geografisk överblick i hjärnan på något vis.

#2 Sanna

De som jag är bombsäker på är Värmland (där bor jag), Dalarna, Lappland, Skåne, Småland, Gotland och Öland. Sen är jag helt lost. Och då menar jag HELT. Geografi har alltid varit mitt sämsta ämne.

#3 Evelina

sv; Inget fynd egentligen men tio vykort som nog är de finaste jag har sett (du ska få se!) och ett par urfina trosor från Lindex men det var ett fynd för de var på rea.

#4 Linnéa

Åh, tack för att du sa det!!!

Tack <33

#5 Linnéa

Hej igen!

Såg även på hemsidan att Håkan skulle spela på lördag den 14.

Då kan jag inte se han, för jag är upptagen då..

Ååååhåhhh :(

#6 sara

Jag är verkligen galet dålig på landskap. Jag kan de jag hör hemma i: Närke och Östergötland samt de jag vill höra hemma i: Skåne och Västergötland. Plus de vanliga som Småland, Blekinge Värmland och Gotland. Landskapen i norr kan jag absolut inte alls.

#8 Sara ♥

Haft en bra torsdag?

#9 cindy

skulle nog fixa hälften eller fler :)har ganska lätt för sånt:)#10 Emma

Vilken fin blogg du har! :)

#11 Maddis

Ungefär... fem stycken skulle jag tro. Är pinsamt dålig på geografi.

#12 Linnea - svartvitnyans

trevlig blogg! :)

#13 anna

vad duktig du är!

#14 Anonym

oj vad duuuktigt :O jag minns att vi hade förhör på det där i årskurs 4, men jag hade inte pluggat (lekte typ istället, HAHA) så jag fick inte godkänt. bajs också! får plugga på det;)

#15 marie

Jag minns att när vi hade det där provet på mellanstadiet så övade jag in en liten melodi för landskapen - samtidigt som jag förde fingret över rätt ruta. Svårt att förklara såhär med bara skrivna ord; men ungefär "östergötland, västergötland, sörmland och närke" och så visste jag vart fingret skulle vara - som i en dans! Jag fick dessutom alla rätt, tjoho!

#16 Angeliqa

Jag tycker det gick fantastiskt bra för dig! Jag skulle nog ha prickat in ungefär 5 stycken.

#17 Sofia

Oj vad bra gjort. Jag skulle inte klara hälften tror jag. :P

#18 Lisa

jag är sämst på geografi jag.

#19 jennifer,

du kan tveklöst bra många fler än jag. jag hade aldrig klarat av att placera in de på en karta till exempel. men jag skyller på att jag bor i skåne & att vi är lite sverige-blinda här. men det trivs jag med. så nära & bra till allting som ligger nedanför.

Kommentera här
Upp